Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Sabtu, 24 Jun 2017

Tips Diet di Hari Raya, Program Kurus Online

Ramai Suries dah kat kampung atau tengah otw balik kampung. Masing-masing pun sembang pasal makanan Raya dalam group coaching hehe.

TIPS DIET DI HARI RAYA, Oleh Coach Ina Ab, Pengedar / Coach Herbalife Online Malaysia

1. Minum air kosong. Jangan membazir kalori minum air manis.

2. Pagi & malam makan light nutritious meal yang ada protein & fiber. Buat jadual makan Raya sakan anda 10am-5pm sahaja. Malam rehatkan perut. Contoh breakfast dan dinner yang sesuai adalah Herbalife Formula 1 Shake.

3. Makan small portion each time. Jangan melahap tanpa kawalan. Sikit-sikit tapi pelbagai, semua boleh rasa, kan best dan puas hati tu.

4. Jangan makan kuih raya macam makan nasi pulak. Sebalang habis kat awak dorg je heheh.

5. Isi perut dengan air kosong, buah, sebelum pergi beraya. Jangan prgi beraya dalam keadaan lapar.

PESANAN UNTUK MY DEAR HERBALIFE SURIKURUS ONLINE COACHING...


1. First of all, TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH for your achievement sepanjang dalam program kurus ni!! Kalau pandang belakang balik, betapa banyaknya akak-akak semua dah berjaya ubah gaya hidup. Dah pandai eye ball kualiti dan kuantiti makanan, eye ball nutritional value. I'm so proud of you all.

You are also my inspiration in many ways, antaranya, PANDAI DAN KREATIF SANGAT UNTUK BUAT MASAKAN SIHAT & SEDAP.

Keep it up. Turunkan legacy gaya hidup sihat anda pada keluarga ya.

2. Dah balik kampung tu, nak beraya, jumpa keluarga, mesti ramai yang tegur, "Eh dah kuruslah!!". Ada yang puji kurus, ada yang kata hangan kurus sangat, ada yang tanya "Kencing manis ke?" T__T

Kalau yang dapat pujian tu, yes you can pat yourself well done. You deserve it. Tapi lepas habis Raya jangan terus melarat sampai hujung tahun 'beraya' pulak tau heheh. Kite sambung terussss lepas Raya k.

Yang dapat kritikan tu, kencing manislah, kurus sangat tak lawa lah, sakit lah, jangan dengar. Remove cepat-cepat. AKAK-AKAK RASA BADAN SIHAT, BADAN RINGAN, RASA KUAT, ITU YANG TERBAIK DAN ITU YANG SEBENAR. Kalau sedih boleh share dalam group je k. Kite support each other. Xoxo.

3. Kalau orang tanya macam mana boleh kurus, jangan lupa promote Coaching SuriKurus tau. Heheh. JANGAN RAHSIAKAN!! Kesian kawan keluarga tanya nak tahu, akak pulak malu-malu. Dorg pulak tak kurus. Akak-akak pun happy dengan coaching kite, ceritalah yang jujur terus. WHAT MAKES YOU HAPPY in this program kan. :)

Ramai orang nak kurus. Tapi orang takut nak cuba, atau mungkin dah banyak kali gagal. Jadi kalau akak dah kurus, share lah pada org lain. Boleh bantu yang sedang mencari jalan tu.

4. Kalau kena sindir/tegur/ejek sebab portion control, makan sikit, minum air kosong je, diet, buat dek je. Jangan ambil hati. Kalau saya punya jawapan, "Cepat kenyang la hihihi" atau "Nanti nak makan lagi hihihi." Tapi taknak jawab pun takpe. Cuma takyahla sakit hati. Enjoy jeee :D

Sebab saya selalu minum air kosong, agak common je untuk saya dapat soalan, "Ni diet ni boleh makan ke ini ini ini?" Saya jawab, "Ehh boleh. Sebab dietlah boleh makan!" hehehe.

5. Nanti akan ada yang kutuk akak akak bila tengok minum Shake, minum Teamix. Segala keburukan Herbalife akan disenaraikan. Akak akak takyah badmood atau down k. Dorg cakap mcm tu sebab dorg risau. Biasala zaman produk sekarang dah macam-macam kan.

Tapi yang tahu fakta, yang kenal Coach, yang dah rasa perubahan, yang dan faham fungsi produk, adalah akak-akak sendiri.

Kalau nak ikut kata org, kurus pun salah gemuk pun salah guna produk pun salah. Ada je yang salah. Over eating je yang tak salah dalam community ni hehe.

6. Lastly, JANGAN LUPA APPLY 7 TIPS MAKAN RAYA yang Coach explain dalam Group ya! Kalau apply semua, mesti senang maintain berat. Bebelan dah dapat, tinggal apply je.

Sekian bebelan panjang dari #CoachKuatBebel. Akhir kata jangan stress sangat Raya, sebab ada 11 bulan yang bukan Raya tu, itu lagi penting dari sebulan Raya. Yang penting habis Raya nanti kena reset minda & tubuh untuk restart program balik sampai ke berat ideal ya.

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN.

Dari HeadCoach SuriKurus, Coach Ina & Ab.

#TeamSuriKurus
#HerbalifeMalaysia



Lebih lanjut tentang Program Turun Berat Badan kami : PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

Anda mencari Coach Kurus khas WANITA? : COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


Dapatkan produk Herbalife dan Coaching dari kami : 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 

Selasa, 20 Jun 2017

Tantrum Anak 6 Tahun : Parenting Fail vs Cognitive Development?

Sekian lama dah tak menulis blog tentang hal peribadi. Tapi kali ni benda baru berlaku dalam keluarga kami. Dan saya rasa elok sangat saya tulis benda ni sebagai journal diri sendiri. 

Tantrum anak 6 tahun

Sejak beberapa bulan yang lalu, Kakak, anak sulung kami, mula express emosi negatif yang lebih banyak. Pada awalnya saya ingatkan, biasala budak nak badmood. So saya ignore je. Sambung kehidupan macam biasa. Tapi sejak beberapa minggu lepas, atau sejak Kakak sambut Hari Lahirnya tepat 6 tahun, Kakak mula meletup dengan emosi negatif.

Kakak mula meletup pemarah terhadap Adik, taknak mengalah dengan Adik dah, tak boleh terima kalau kami, parents, kata tak boleh dapat sesuatu, menangis hampir setiap jam, tak puas hati dengan semua benda, merajuk taknak cakap langsung, ignore parents, muram muka, jalan hentak-hentak kaki, express sangat tak puas hati. Kadang-kadang sampai gigit adik sebab geram sangat kot tak tahu mcm mana nak express emosi sendiri. 

Paling tak tahan menangis berlanjutan sampai 4-5 pagi. T__T Bulan puasa pulak tu. Mama Papa pun tidur terganggu je setiap malam. T__T

Ya Allah. Sejujurnya beberapa hari saya menangis sebab saya rasa saya ibu yang teruk. PARENTING FAIL.



Sebelum ni Kakak memang sweet heart sangat...

Sebelum tu, buat yang tak berapa kenal Kakak, Kakak sebelum ni sangat baik. Sentiasa tolong kemas rumah, tolong adik kemas diri, banyak jugak buat house chores, sentiasa mengalah dengan adiknya, adik selalu ambik baju2 kakak. -__-" Bila Mama marah adik, Kakak pulak kata "Takpe Mama, Asiyah memang bagi."

Kakak juga sentiasa matang dan memahami apa-apa je yang kami kata. Memang saya selalu kata kat Kakak, "Mama thank you Allah setiap hari sebab Allah bagi anak yang baik macam Asiyah." Sebab saya naklah dia tahu, Mama nya sangat bersyukur dengan kehadirannya dalam hidup.

Dalam hati, memangla bersedia untuk dia meletup jugak. Bukan saya tak bersedia langsung. Tapi bila benda ni betul-betul jadi, bila Kakak mula meletup ni, saya tetap terkejut. Macam mana pun kita bersedia, kite memang takkan bersedia dengan ujian hidup sebenarnya. 

Saya rasa main thing yang buat saya terkejut adalah, saya rasa dah tak kenal dengan anak sulung yang sangat rapat dengan kita ni. 

Yelah, semua trick yang berjaya sebelum ni dah gagal. Semua perbualan yang gelak tawa sebelum ni jadi tak dilayan. Semua benda yang saya cakap jadi salah.


pengedar herbalife kuala lumpur

PARENTING FAIL

Rasanya semua parents dah lalui perasaan ni. Rasa diri Bad Mom. Rasa mcm kita gagal. Rasa macam kita dah zalimi anak. Oh waktu ni stress sangat hari-hari nangis. Bila nangis pasal anak je mesti call my sister. Syukurlah ada Kakak. Sembang setiap hari sampai tenang.

Elok pulak kejadian bulan Ramadhan, bangun Tahajjud pun doa pasal minta Allah bimbing jalan.

Sampaila saya terjumpa satu artikel ni, barulah saya tahu ini bukan isu PARENTING FAIL.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/14/worse-than-terrible-twos-the-stroppy-sevens_n_7329506.html

PARENTING

Sebelum ni, bila kena handle pembesaran cognition baby, kite dah baca banyak. Pasal tantrum 2-3 tahun pun, memang common untuk orang share benda ni. Di Facebook pun selalu tersebar perkongsian tentang tantrum 3 tahun. 

Untuk berhadapan dengan 2-3 tahun yang sedang tantrum, memang saya rasa okey je. Boleh handle. 

Tantrum 2-3 tahun pun lebih simple sebenarnya nak handle. Biasanya dengan eye to eye contact, dengan 100% attention, dengan peluk. Biasanya mengamuk mcm mana pun, kalau peluk dan tanya elok-elok apa perasaan dia, dia akan jawab lepas tu terus okey. 

6-7 tahun ni kompleks sikit. Tak sama jalan guna method budak kecik sebab dorg dah pandai. 


ILMU BARU TENTANG TANTRUM 6-7 TAHUN

Lepas baca baca baca baru faham, rupanya ini fasa normal! Lega sikit bukan parenting fail kan.

Sini saya sertakan beberapa point penting dari artikel tu :

- Tantrum 6 tahun ni memang fasa normal, dan ada sebab psikologi yang sebenar disebalik bad behavior ni. Bukan salah ibu, ayah, mahupun anak tu sendiri.

- Pada usia ni, anak kita telah melalui fasa kematangan minda. Bila dia cukup matang, dia mula membina cara fikiran yang baru, pendapat baru, emosi baru, dan semua cognitive development yang baru ni membuatkan anak tu sendiri confuse - which leads to tantrums.
(kesiannya. Bila fikir macam ni barulah tak marah anak tu. Dia pun confuse dengan diri sendiri)

- Kadang-kadang anak juga akan mula menipu pasa usia ni. Jadi parents kena tenang.

- Bila ditanya kenapa marah/nangis je, selalu jawapannya dia tak tahu kenapa.

- Fasa-fasa tantrum ni adalah transition untuk anak. Perubahan sebenar berlaku dalam cara mereka berfikir. Dan parents akan nampak benda ni sebagai perubahan sikap.

- berubahan ni juga mungkin berlaku disebabkan oleh berubahan dalam keluarga seperti ; pemakanan, parenting style, pindah rumah atau sekolah, keadaan sekolah.

Dalam case kami, bulan puasa ni maybe semua org lapar extra hehe, plus Mama pun pregnant dengan baby baru. Banyak jugak reason untuk emotional break down tu.


TIPS MENGATASI TANTRUM 6-7 TAHUN (saya compilekan apa yang saya dapat dari banyak bacaan)

1. Parents jangan tantrum dulu. Haha. Kena banyakkan ilmu. Kalau kita faham apa yang berlaku, kita takdela rasa anak kita jadi kurang ajar ke, anak kita berubah ke. So parents dulu kena improve.

2. Bila anak tengah tunjuk poor behavior, kena tunjuk boundry jugak. Bila anak dah tenang, duduk dengan anak dan explain family rules, dan apa yang boleh apa yang tak boleh. Contohnya marah mcm mana pun tak boleh pukul adik, atau marah macam mana pun dia tak boleh bossing her parents around, kena dapat apa yang dia nak je. It wont happen.

3. Explain consequences dari sikap mereka. Explain yang hidup jauh lebih baik kalau dia bersikap baik.

4. Reward good behavior. (contoh sini : Facebook Amalina Peter)

5. Bad behavior get banned from TV or fun family time.

6. Stick to rules. Kalau kite longgarkan je, anak pun tak respect dan die tahu takde consequences pun kalau ada bad behavior.

7. Lengkapkan keperluan asas anak. Sometimes bila anak dah 6 tahun ni kite ambik ringan keperluan mereka berbanding adik yang lebih kecil. Benda macam makan, minum, rehat, penting untuk dilengkapkan.

8. Ajar anak "it's okay to feel negative emotions". Pastu kena ajar macam mana nak handle.

It's okay to feel angry. It's okay to feel sad. It's okay to feel frustrated. It's okay to say 'No'. It's okay to feel tired. But you're still not the boss. And you can't hurt others.

So kena ajar anak acknowledge perasaan tu, dan bantu die untuk handle perasaan tu. Bukannya kata yang dia salah sebab rasa sedih/marah/penat.

Sebenarnya samala macam orang besar pun. Kite nak org dengar je, nak org akui je yang apa yang kite lalui tu menyedihkan. Kite sendiri perlukan EMPATHY. Samala macam anak. Cuma cabaran kat sini Mak ambik masa beberapa hari nak identify apa masalah anak ni sebenarnya? Marah tiba-tiba. Rupanya emosi. Huhuuu. Blur betul!


Sedikit perkongsian dari apa yang saya buat dirumah yang amat membantu Kakak lepas tu...

Baca knowledge satu. Nak apply tu lagi satu. Huru hara minda. Since ni Kakak sulung, so banyak implementation pun sesuai dengan keadaan anak sulung.

So I taught her few things.

1. It's okay if you don't want to share.

2. It's okay if you don't want to give to adik your things/foods/etc.

3. It's okay if you're tired helping your sister.

4. You have the right to say No.

5. You have the right to tell us how you feel about something.

I also started to give her more attention. Sebelum ni fokus Adik je sebab Adik kecik. Tak sedar yang Kakak ni pun kecik jugak.

RECOGNIZE YOUR EMOTIONS

Selalu adult pun kena lalui benda ni. Kena ada orang bgtau kita "Memang penat pun jadi Mak. Kau bukan bad mom."

"I know you're sad. You know you can talk to me about it anytime okay?"

"It's really okay to feel angry. Next time just talk to me if you feel angry. It's totally normal to feel that way."

Dear Diary Home Activities

Teringat dalam satu episode Supernanny by Jo Frost. Seorang mak ni berhadapan dengan masalah 10 year old tantrums, kakak sulung jugak, yang sangat pemarah. Lebih kurang macam Kakak, this girl banyak pendam perasaan dan rasa diri dia paling kurg disayangi berbanding adik-adik. Memang cabaran kakak sulung kot. Kesian pulak.

Bezanya, budak dalam episod ni dah pendam bertahun-tahun. 

So Jo Frost mula dengan minta budak ni tulis surat tentang apa yang dia rasa setiap hari. Express. 

Saya pun adjust sikit bagi sesuai untuk level 6 tahun. Saya ajak Kakak belajar English. 

"Harini kite belajar pasal Emotions"

First, saya senaraikan semua emosi yang possible dihadapi oleh budak 6 tahun. Lepas tu saya explain satu-satu. Waktu nak buat aktiviti ni pun Kakak tengah moody sebenarnya. Tapi saya ignore je sebab nak harap kakak betul-betul tenang memang impossible in the past few days. 

She always, ALWAYS, have something yang buat dia tak puas hati. Huhuuu. 

pengedar herbalife kuala lumpur

So saya tanya Kakak, "What do you feel right now?" Minta dia tunjuk.

Dia pun tunjuk pada emosi 'Frustrated'.

Lepas tu saya minta Kakak lukiskan 4 sebab each emotion, yang selalu dia rasa. Buat mini comic la kira. Waktu tu lama Kakak pandang muka saya.

"Asiyah tak tahu kenapa Asiyah rasa Sad atau Frustrated atau Angry. Asiyah cuma rasa je mcm tu."

Ahhh sedih betul dengar time ni. Betullah, dia pun confuse. Tapi nak explode. Pastu saya pun explain la apa yang berlaku in the past few days, dan saya buat dia fikir apa perasaan dia each time dia tantrum tu. Pastu saya suruh dia lukiskan dalam buku.

"What makes you sad?"
"What makes you frustrated?"
"What makes you angry?"

Diary kakak tu saya tak post sini, sebab itu privacy Kakak jugak.

Pastu kami akhiri aktiviti tu dengan page cerita harini. Tu just saja-saja la bagi positive pulak sebab tadi dia buat cerita negative emotions je kan. Nak bg hala tuju positive balik hehe.

"Today I am happy because...

pengedar herbalife kuala lumpur

Alhamdulillah lepas buat few improvement in my own parenting styles, dan ajak tentang emosi tu, my sweet girl back to normal.

Masih marah, tapi boleh express.
Masih sedih, tapi boleh express.

Takdela berlarutan sampai 4 jam as previously.

Most importantly, she started to get back her sweet smile, cheeky, mula bergurau balik, mula main mcm biasa. Pheww Alhamdulillah.

Walaupun saya takdela expect untuk Kakak ni perfect je all the time. But for now, bertambahla sikit few knowledge tentang anak 6 tahun.

TIPS FOR MOMMIES

Get support. Saya rasa penting sangat untuk kita cerita pada ibu lain. Ibu yang ada empathic sikitla. Jangan cerita kat orang yang jenis perfect je "Ehh anak I baik je." atau "Anak I ikut cakap." atau apa-apa la lagi yang tak membantu tu. Buat org down je hahah. Kalau ada kawan/keluarga yang ada anak nakal/rebel jugak, seronok sikit sembang cara mengatasi sama-sama. 

Good luck Mommies!!
pengedar herbalife kuala lumpur

KAMI MERUPAKAN COACH TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

- sejak tahun 2007


Lebih lanjut tentang Program Turun Berat Badan kami : PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

Anda mencari Coach Kurus khas WANITA? : COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


Dapatkan produk Herbalife dan Coaching dari kami : 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 

Jumaat, 16 Jun 2017

Nak beli Herbalife dengan harga murah? Beli Herbalife di LAZADA atau 11th Street?

Adat nak membeli, mesti kita akan cari penjual yang offer paling murah. Betul?

Ramai yang cari carian berikut:

Nak beli Herbalife murah
Harga Herbalife termurah
beli Herbalife di Lazada
beli Herbalife di 11th Street
Pengedar Herbalife murah
beli Herbalife murah dan asli

Tapi sebelum anda beli dari mana-mana pihak dan anda tak dapat result (lalu membazir semua duit anda beli Herbalife dari penjual yang tak sah), saya nak share TIPS BELI HERBALIFE AGAR DAPAT KEBAIKAN TERBANYAK.

Herbalife ni bukan macam produk lain, yang boleh dapat hasil dengan makan produk je. Tujuan Herbalife produk dijual melalui Coach / Pengedar sebab kami akan guide anda untuk segala sesuatu.

Herbalife yang paling murah tu sebenarnya value nye paling 'mahal'. Sebab takde orang guide, takde org ajar cara makan, takde org guide turun berat effektif.

Ada seseorang mengadu kat saya, "Kenapa ambik Herbalife turun 1kg je sebulan tak macam testimoni yang Coach Ina share?" (Kebanyakan Coachee saya turun 4kg keatas dalam 1 sesi program Kurus 30 Hari)

Dah tentulah ada beza!! Saya provide INTENSE COACHING dalam Whatsapp. Nak nangis saya dapat aduan ni. Rupanya ramai tak faham, produk Herbalife MESTI DIDAPATKAN DARI COACH YANG SAH.

Kalau dah beli dari orang/website yang tak de coaching ni, selalu lah orang whatsapp saya tanya cara bancuh produk lah, cara makan lah, mealplan lah. Cubalah fikir, kenapa beli kt tempat-tempat mcm tu in the first place?

Kami hanya bertanggung jawab dengan produk di bawah pembelian team kami sahaja. Perhatian khusus juga untuk Coachee kami, supaya semua dapat perhatian sepenuhnya. So, maaf sangat tak boleh advice anda kalau beli dari tempat lain.

herbalife murah

Dengan setiap pembelian Produk Herbalife melalui kami, kami akan bagi 


1. Personalize mealplan. Kami kira KHAS ikut keperluan badan anda. Ini termasuk kalau anda ibu menyusu, kami akan include factor tu supaya anda boleh kurus tanpa perlu kurangkan susu badan.

2. Whatsapp Group Coaching dimana semua peserta akan bergaul, share resipi, share tips kurus, share tips menyusu, dan banyak lagi. Intense Coaching di Whatsapp ni yang membuatkan ramai Coachee turun dengan effektif, sebab kawan-kawan semua turun.

3. Saya beri HOMEWORK mingguan pada Coachee. Yes saya beri homework, saya check homework anda, supaya anda dapat turun berat dengan seronok! Homework saya bukan strict pun. Lebih kepada enjoy, fun, dan creating healthy habit tanpa anda sedar.

4. Kelas makanan mingguan. Banyakkkkkkk yang anda akan belajar. Tentang kalori, tentang kumpulan makanan, tentang bagaimana nak pilih kalori yang sihat, bagaimana nak pilih jenis makanan yang boleh kenyang lagi lama, bagaimana nak dapat spesifik perut kempis? Semua kami cover.

5. Facebook Group untuk bergaul dengan community TeamSuriKurus yang lebih besar. Kat situ ada banyak resipi masakan sihat, kelas tambahan tentang nak kurus, kelas tambahan lain-lain.

Bayangkan berapa banyak saya akan fokus pada anda sekiranya anda menjadi Coachee saya. Bukan hanya beli produk Herbalife tau. Anda umpama dapat JURULATIH PERIBADI TANPA PERLU BAYAR EXTRA. Tak payah beli Herbalife lepas tu bayar yuran Gym pulak. Beli Herbalife dari kami je dah cukup untuk dapat semua.

Kena faham, anda dapat ALL ABOVE TANPA BAYARAN TAMBAHAN. Tak perlu bayar saya asing sebagai coach anda. Cukup anda beli produk Herbalife dari kami, anda akan dapat semuanya. :)

Bayangkan betapa ruginya anda sekiranya anda beli herbalife dari mana-mana website/penjual yang tidak Coach ni.

TIPS BELI HERBALIFE

agar anda tidak tertipu/tidak membazir/dapat turun berat badan dengan seronoknya

1. Beli dari Pengedar Herbalife atau Coach Herbalife yang memaparkan muka & siapa diri mereka. 


Kenapa kena beli dari orang yang WUJUD?

A) Yakin tak kena tipu. Herbalife mahal kan. :)

B) Supaya nampak Coach tu kurus betul tak, walk the talk tak, betul-betul fit dan layak jadi Coach tak.

Entah-entah yang jual tu orang yang tak kurus-kurus duduk belakang komputer fikir nak jual banyak-banyak produk padahal sendiri pun tak kurus-kurus? Macam manalah anda nak kurus kalau 'Coach' anda pun tak kurus kan.

C) Confirm dapat produk Herbalife yang asli/original. 

D) Kalau ada masalah, boleh ganti/tukar produk. You are protected. 

Tapi hakikatnya Coach yang sah memang takkan jual produk bermasaalah pun. Kalau anda beli kat mana-mana tempat yang bukan real Coach, sekali dapat shake yang berketul-ketul, rasa tak sedap, siapa nak tolong? Diri sendiri jela tanggung.

E) Coach yang wujud ni biasanya orang yang committed nak serve Coachees untuk dapat result terbaik. Anda akan dapat service tip top TANPA BAYARAN TAMBAHAN!!


2. Beli dari Pengedar Herbalife atau Coach Herbalife yang komited

Apa yang anda akan dapat bila beli Herbalife dari orang yang komited?

A. Dapat result!!

B. Cara bancuh produk, cara buat shake sedap, resipi masakan, semua kita lalui bersama. Best tau. Daripada beli kat mana-mana website pastu krikk krikk je takde orang tolong.

C. Dapat diskaun tertentu yang sah, seumur hidup pulak tu. Dahla dapat diskaun, boleh dapat hadiah, boleh dapat reward wang tunai, berpeluang dapat diskaun tertinggi.

Tapi saya nak beli Herbalife dengan harga murah?

Boleh bincang dengan Coach. Kalau anda boleh ikut syarat, ada cara untuk dapat murah. Tapi kalau permintaan anda tak reasonable sangat pun, kami tak boleh tolong lah.

Kami dah bantu ratusan orang untuk turun berat badan dengan sihat. Ramai juga yang dah beli Herbalife dari tempat lain tapi asyik tak dapat result, last-last cari kami juga. Anda tak perlu ulangi kesalahan mereka.

Mula Herbalife di sini terus jom :)

REVIEW HERBALIFE MALAYSIA dari Coach InaAb dan TeamSuriKurus


beli herbalife murah


beli herbalife murah


beli herbalife murah

beli herbalife murah

beli herbalife murah

Jadi, PASTIKAN ANDA BELI HERBALIFE DARI MEDIUM YANG BETUL YA! 


Lebih lanjut tentang Program Turun Berat Badan kami : PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

Anda mencari Coach Kurus khas WANITA? : COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


Dapatkan produk Herbalife dan Coaching dari kami : 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 
Whatsapp 013628514 



Jumaat, 2 Jun 2017

Herbalife di Bulan Puasa

Bismillah. 

Mendekati Ramadhan ni, memang banyak emel yang aku terima bertanyakan produk Herbalife untuk kekal sihat dan bertenaga di bulan Ramadhan. Alhamdulillah, ramai rupanya orang yang mencari solusi menjadi lebih sihat.



FUNGSI HERBALIFE DI BULAN PUASA?

Herbalife ni bukan produk kurus je. Banyak kategori nak guna Herbalife ketika bulan puasa. Antara sebab utama orang cari Herbalife di bulan puasa :

1. Nak turun berat badan

Yang ni memanglah penyebab utama ramaiiiiii orang mesej saya. Ramai nak kurus di bulan puasa ni. Nak pakai baju Raya cantik, nak jumpa saudara time Raya. Bulan puasa juga memang masa terbaik untuk makan dengan seimbang dan praktis turunkan berat badan.

Bab turun berat ni mmg paling bestla sebab coaching kami memang lengkap untuk memastikan pelanggan turun berat badan.

DAN BULAN PUASA MEMANG KITE BUAT SPECIAL PROJEK KHAS!!! Projek Kurus Sebelum Raya dan Raya Transformation Challenge. Khas untuk anda

Boleh tengok detail tentang program kurus di sini:

PROGRAM TURUN BERAT BADAN
TESTIMONI TERKINI

2. Nak cari sahur yang sihat. Malas makan sahur!

Ramai yang macam ni kan. Daripada tak makan, eloklah minum shake time sahur. Powerrrr tau shake untuk sahur MashaAllah!! Boleh try. :D

3. Nak cari solusi untuk lebih bertenaga ketika puasa

Nak boleh buat kerja seperti biasa walaupun berpuasa kan. Memang ramai yang cari shake sebab ni jugak. Tenaga. Jangan

4. Nak cukupkan keperluan nutrient walaupun berpuasa

Bila puasa, pengambilan nutrient kite pun berkurang. Jadi produk Herbalife sangat membantu untuk cukupkan keperluan nutrisi badan. Heee.



Jadual makan Herbalife ketika Puasa.



1- Untuk Turunkan Berat Badan

Sahur : Shake
Buka Puasa : Shake
Lepas Maghrib : Makan.

Ini in general je. Seperti yang saya selalu mention, nak kurus dengan Herbalife ni kena ada bantuan Coach. Kalau main belasah je ikut tips kat atas saya yakin anda takkan survive lama hehehe. 

Jadi macam mana nak dpt guideline yang betul? Belilah dari sumber yang betul, seperti kami, Coach Herbalife. 

2- Untuk Maintain Berat Badan


Sahur : Shake
Buka Puasa : Makan

3- Untuk Ibu Menyusu Berpuasa dan Turun Berat


Yang ni personalize. Kami akan berikan mealplan khas based on kalori anda yang kami akan kira. So, cari Coach ya!!

APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA ANDA BELI PRODUK HERBALIFE DARI KAMI :

1. Guideline Herbalife puasa yang sangat detail : detailing kalori, detailing cara bancuh shake sahur dan berbuka (lain dari hari biasa), bahan apa sesuai letak dalam shake, nak makan nasi byk mana, nak makan ayam banyak mana, apa tips lain untuk kurus? Semua kami akan berikan. Hanya dengan beli Herbalife dari kami!! 

Jadi janganlah beli Herbalife yang tak tahu asli ke tak, halal ke tak, kat mana-mana je tepape asalkan murah, pastu tak tahu pun guideline nak guna Herbalife secara terbaik. 

2. Support Group, Online Community : Kawan-kawan dalam Team SuriKurus sangat supportive dan saling membantu kawan-kawan untuk turun berat secara effective. Share resipi masak, resipi shake, tips kurus masing-masing. Kebanyakan coachee kami juga turun 3-7 kg dalam bulan pertama. Anda akan belajar sangat banyak dari mereka!

3. Berpeluang dapat hadiah, dapat recognition, dapat diskaun, dan dapat PASTI KURUS. Jadi jangan lepaskan peluang ni. 

WHATSAPP 0136280514 untuk mulakan

SOALAN TENTANG HERBALIFE KETIKA PUASA

Soalan: Kenyang ke nak puasa dengan Shake je sahur?
Jawapan: Belum cuba belum tau kak. Sahur dengan shake memang kuantiti nampak sikit comared to nasi. Tapi kualitinya MasyaAllah. Kenyang, bertenaga, rasa macam tak puasa kadang-kadang. Lebih bertenaga berbanding kalau sahur dengan nasi! Alhamdulillah. Kalau tak percaya, cubala dulu. 


Soalan: Kenapa bukak puasa pun makan Herbalife jugak? Tak lapar ke?

Jawapan: Time bukak puasalah segala kerakusan yang tidak digalakkan Islam akan berlaku. Time tu kita lapar. Segala benda kita nak bantai. Jadi, elokla bukak puasa tu minum je Shake dulu. Pastu solat Maghrib. Lepas solat baru makan normal meal nasi dan lauk yang seimbang. InsyaAllah sihat dan lose weight healthily sepanjang Ramadhan, dan during Raya nanti badan kita dan seimbang dengan nutrisi. Kalau badan kita seimbang, weight gain during Raya pun dapat dielakkan!! :)


Akhir kata, selamat membuat yang terbaik sempena Ramadhan ini!! 



Herbalife ramadhan


COACH INA AB 0136280514
FACEBOOK : AMALINA PETER
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...