JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

693KG

Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Jumaat, 20 Oktober 2017

Herbalife Malaysia Outlet / Branch : Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang, Kota Kinabalu, dan Kuching

OUTLET / BRANCH HERBALIFE DI SELURUH MALAYSIA


Herbalife di Malaysia ada beberapa pick up centre. Anda mungkin mencari outlet, stokis, atau branch Herbalife berdekatan dengan anda. 

Sebenarnya produk Herbalife tak boleh dibeli dari mana-mana outlet / stokis / branch. 

Produk Herbalife hanya boleh didapati dari pengedar Herbalife sahaja. As stated on the product label :

Dapatkan Herbalife dari kami : Pengedar dan Coach Herbalife 0136280514
IG @amalinapeter_coach

Sebab tulah anda takkan jumpa branch / outlet / stokis Herbalife merata-rata. Outlet / Branch Herbalife, atau nama officialnya adalah HERBALIFE PICK UP CENTRE / DISTRIBUTION CENTRE, hanya ada di lokasi berikut : 

HERBALIFE DISTRIBUTION CENTRE KUALA LUMPUR, KL
HERBALIFE DISTRIBUTION CENTRE KOTA KINABALU, Sabah
HERBALIFE PICK UP CENTRE JOHOR BAHRU, Johor
HERBALIFE PICK UP CENTRE PENANG, Pulau Pinang
HERBALIFE PICK UP CENTRE KUCHING, Sarawak

Sekiranya anda bukan pengguna / ahli Herbalife, anda boleh mulakan dengan menghubungi Coach Herbalife sebagai langkah pertama. Mesej ini juga tertera di website Herbalife bahagian 'Contact', yang tertulis berikut :

CONTACT HERBALIFE MALAYSIA
When you need answers or assistance, the support you deserve is always within reach. 
Ask your Independent Herbalife Member 
Whether you have product questions or an interest in the Herbalife business opportunity, we encourage you to talk to your local Herbalife Member. Your Member is dedicated to answering your questions and providing the expert information you need. Please do just pick up the phone and give them a call.
---------------------------- 


 Ask your Independent Herbalife Member : 0136280514
Instagram : @amalinapeter_coach

Herbalife Kuala Lumpur Distribution Centre

Herbalife centre Kuala Lumpur terletak di Jalan Raja Chulan, Plaza See Hoy Chan, Ground Floor. Kalau lalu Jalan Raja Chulan tu memang nampak je hq HERBALIFE dari luar. Kat Distribution Centre ni boleh buat order, bayar, dan pick up barang terus (AHLI SAHAJA, kalau anda bukan ahli, datang sini pun tak boleh beli produk ya). Walaupun selalunya proses agak lama.

Kami jarang shopping di HQ ni walaupun dekat je. Sebab delay time. Drive - Park - Order - Tunggu Pick Up - Bayar parking - Drive balik. Tapi ramai je yang suka shopping kt HQ ni jugak. Sebab tulah selalu ramai je orang.


nampak je dari tepi jalan raja chulan.

 


Photo by Headcoach Surikurus Ina di KL : http://amalina-peter.blogspot.my
Instagram : @amalinapeter_coach

Herbalife Kota Kinabalu Distribution Centre

Herbalife branch di Kota Kinabalu ni pun merupakan Distribution Centre. Maksudnya seorang AHLI HERBALIFE boleh order, bayar, dan pick up di centre ni. Again, AHLI je yang boleh beli ya. Kalau bukan ahli pergi sini pun tak boleh beli barang jugak. Nanti saya ceritakan kat bawah lagi.

Alamat Herbalife Kota Kinabalu branch adalah : G30, Phase 2A Kompleks Asia City, Asia City, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Sama juga dengan kat KL, masuk kat area ni je akan nampak je Herbalife punya centre ni kat tepi jalan. Tak susah sangat nak cari. 



 
Photo by Headcoach Surikurus Lynda di KK : http://lyndadelacruzacic.blogspot.my
Instagram : @Coachlynda_hbl

Herbalife Johor Bahru Pick Up Centre

Herbalife branch Johor Bahru ni merupakan PICK UP CENTRE. Berbeza dari 2 centre diatas, kat sini tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Johor Bahru ni adalah : 73 & 75 Jalan Harmonium 35/1, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru.



Herbalife Penang Pick Up Centre

Sama dengan Herbalife branch JB, Herbalife branch Penang ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Penang ni adalah : Unit B21 & B22, Sunway Perdana Pusat Komersial, No 41 & 43, Jalan Todak 6, Seberang Perai Tengah, 13700 Penang.





Photo by Headcoach Surikurus Anis Bux di Utara
Instagram : @athrhbux_fitcoach

Herbalife Kuching Pick Up Centre


Akhir sekali, adalah pick up centre terbaru iaitu di Kuching Sarawak. Waahh bestlah orang Kuching dah boleh dapat produk Herbalife dengan begitu pantas sekali. Sama dengan Herbalife branch JB dan Penang, Herbalife branch Kuching ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Kuching ni adalah : ABC Express, Jalan Rock, Kuching.



Sikitnya Centre Herbalife?? Ahli je boleh beli? Jadi macam mana saya nak beli Produk Herbalife dengan mudah?

Kat atas semua saya dah senaraikan semua lokasi Herbalife Distribution Centre dan Pick Up Centre di seluruh Malaysia. Dah tentu anda fikir kenapa sikit sangat centre Herbalife ni? Selalu stokis company lain ada kat setiap bandar seluruh Malaysia, kan? Kenapa pulak di pick up centre hanya ahli je yang boleh beli?

Sebab untuk menjamin keberkesanan produk Herbalife, anda hanya boleh mendapatkan produk Herbalife ni melalui pengedar Herbalife sahaja.

Dapatkan Herbalife dari kami : Pengedar dan Coach Herbalife 0136280514
IG @amalinapeter_coach

Dan saya amat menyarankan anda untuk dapatkan produk Herbalife dari Coach yang komited. Jangan main beli je dari mana-mana orang yang jual, pastu anda tak tahu nak bancuh mcm mana, pastu dah guna tak sedap pulak, tak kurus pulak. PASTIKAN ANDA BELI HERBALIFE DARI COACH YANG KOMITED.



Jadi kat semua centre diatas, HANYA AHLI HERBALIFE SAHAJA yang boleh buat pembelian. Kalau yang bukan ahli nak buat pembelian kena melalui ahli jugak. Kalau anda pergi walk in je, anda tetap takkan boleh buat pembelian. So better cari Coach Herbalife yang komited je before anda pergi ke Herbalife office ya. 

DAFTAR AHLI DI SINI : WA 0136280514  
dan anda boleh buat pembelian terus di semua centre diatas dan dari website herbalife.


BAGAIMANA SAYA NAK BELI PRODUK HERBALIFE?

CARA 1 : WHATSAPP KAMI 0136280514, NYATAKAN HASRAT ANDA NAK BELI PRODUK APA. PENGHANTARAN dan COACHING SELURUH MALAYSIA.

Kami akan uruskan semua order anda, pembelian melalui kami juga akan lengkap dengan guidance, service, coaching, dan banyak lagi benefit. 

CARA 2 : DAFTAR AHLI TERUS. Nak daftar ahli kena melalui Coach jugak. Boleh WA 0136280514 dan nyatakan niat anda untuk jadi ahli Herbalife.



Kami akan uruskan pendaftaran anda. Kemudian anda boleh buat pembelian dari semua centre diatas dah dari website official Herbalife dengan harga diskaun. 

CARA 3 : BELI PRODUK DARI WEBSITE OFFICIAL HERBALIFE (website lain tak legal ya)

Nak beli produk Herbalife di Website secara ONLINE pun boleh. Hubungi kami 0136280514 untuk kami uruskan next step anda.

CARA BELI HERBALIFE ONLINE : http://amalina-peter.blogspot.my/2016/08/cara-beli-herbalife-online.html

========================================

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini

Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini

Ahad, 15 Oktober 2017

Kebaikan Produk Herbalife Aloe Vera Concentrate, Original and Mango

MY LOVE STORY : HERBAL ALOE CONCENTRATE 

Why I Love Herbalife Aloe Concentrate ni. 



Ni antara produk Herbalife yang saya rasa instant effect kat badan saya. Sayalah. Lain org maybe lain. 😄

Produk Herbalife di Malaysia yang menjadi kegemaran saya :

❤️ F1 Nutritious Meal SHAKE - Yang ada balance nutrients untuk kegunaan tubuh setiap hari. Memang Best sangat sarapan pagi shake Herbalife ni!
❤️ Herbal Aloe Concentrate - Yang kite akan ceritakan dalam entri ni
❤️Teamix Lemon Hibiscus - Yang sangat awesome untuk increase metabolisma, bantu pencernaan, bantu eliminate toxins, dan bagi tenaga pada badan.
❤️ F3 Whey Protein - Rahsia badan cantik, PROTEIN yang sangat awesome ni.

Okey now, TENTANG ALOE VERA HERBALIFE

Aloe ni daripada pokok Aloe Vera, yang mmg well known dengan kesannya untuk sedapkan perut, lancarkan pencernaan, sihatkan usus. Org Melayu kata detox dan ‘cuci usus’ 😂. (Saya tak kata cuci usus ya. Read further 👇🏻




RASA LETIH, KURANG SEGAR, MENGANTUK, SETIAP KALI LEPAS MAKAN?
Sekarang cuba kita fikir, selalu kita rasa normal untuk rasa letih dan kurang segar selepas makan. Kita rasa itu normal. Bila rasa kurang segar, kita cari minuman bergula untuk tenaga. 

Sedangkan gaya hidup stress, makanan kurang fiber, makanan tak seimbang dan tak sihat, makanan bergula tinggi, berlemak tinggi, makanan dengan transfat, makanan proses - ini semua membebankan usus! 

Instead of badan kita dapat zat nutrisi daripada makanan yang kita makan, badan kita jadi terbeban pulak dengan makanan tu. Instead of badan boleh guna nutrients dalam makanan untuk lancarkan pencernaan, badan kita tak boleh guna sebab tak cukup organic nutrients dan natural enzymes. 

KESANNYA? Badan jadi letih lepas makan! Sebab sisten pencernaan kita kena BEKERJA SANGAT KERAS untuk mencernakan makanan-makanan kita. Sebab tula lepas makan jadi letih. dan benda tu bukannya sesuatu yang normal seperti yang anda fikirkan. Dan anda tak perlu minuman bergula untuk boost tenaga selepas makan. 

FUNGSI ALOE VERA HERBALIFE

🌸 support sistem pencernaan yang terbeban dengan gaya hidup stress, kurg fiber, makanan tak sihat, banyak gula, lemak, transfat, processed foods - ni semua membebankan usus. Aloe Herbalife membantu sistem pencernaan kita untuk lebih lancar regardless of gaya hidup zaman kini yang membebankan usus seperti diatas.
🌸 mengandungi organic nutrients, natural enzymes, vitamins, minerals, amino acids, & aloe vera. 
🌸 mengandungi chamomile & antioxidants untuk melawan kesan negative toxins & penuaan. 
🌸 Tingkatkan penyerapan nutrients, jadi kita akan dapat the most daripada makanan yg kita ambil. 

Siapa yang dan minum Herbalife SHAKE kat sini, bila consume Aloe sekali, penyerapan nutrisi dari F1 Shake tu akan jauh lebih optimum!! Sebab Aloe membantu tingkatkan penyerapan nutrisi, kesan F1 tu sendiri akan lebih power. 


KISAH SAYA DAN ALOE VERA HERBALIFE



2 tahun pertama consume Herbalife, saya minum F1 Shake, Whey Protein, dan Teamix je. Waktu tu Aloe tak masuk Malaysia lagi. Sejujurnya kesan shake pada badan saya dulu lambat sikit saya rasa. 

Mmg rasa sihat lepas Herbalife, tp tak sesihat lepas ada Aloe sekali. 

Awal2 ambik Herbalife Shake, saya rasa tenaga berbeza dan jadual makan saya mula lebih tersusun. Kalau tak lapar kenyang saya tak menentu dan ia membuatkan kehidupan saya sangat tak teratur. 

Tapi untuk digestive system, saya masih kejap membuang kejap tak membuang. Kulit pun berjerawat penuh walaupun dah 2 tahun guna Shake Herbalife.

Tahun ke 3 kot, Aloe masuk Malaysia. Saya terus grab sebab kawan2 Herbalife oversea semua kata saya ni perlukan Aloe sebab badan tak sihat sangat, kulit saya reflect digestion saya tak berapa sihat. (membesar byk sgt processed foods 😌). 

And yesss kesannya lepas Aloe ni, mmg rasa sihat sangat!! Baru badan dapat absorb nutrisi dengan effektif agaknya. Sedih betul 😂 




KESANNYA PADA SAYA :
🌟 Badan lebih segar!
🌟 Relieve masalah berkaitan pencernaan (occasional indigestion) 
🌟 Kulit senang sangat improve Alhamdulillah
🌟 Lepas lunch minum Aloe & Teamix, confirm segar tak ngantuk, mood happy, boleh focus kerja. 
🌟 Increase hydration. So sesuai kalau tengah letih, workout, etc. Badan kita akan letih bila dehydrated. 
🌟 Kalau travel lagilaaaaa wajib bawak Aloe ni. Time travel lah digestive system kite nak bad mood, immune drop, kurg nutrisi, etc. Aloe + Teamix time travel is my healthy and energy pills!! 


 

So banyak-banya produk Herbalife memang semua saya guna, tapi priority yang memang TAKKAN TINGGAL, 
F1 SHAKE, ALOE, TEAMIX, WHEY PROTEIN


APA SEBENARNYA KESAN ALOE YANG KITA BOLEH RASA?

  • Bila kata healthy digestion, susah sikit nak relate kan? 😄 Usus sihat, SO WHAT?
  • kesan aloe tu sebenarnya bila usus kita sihat, tubuh kita jadi sihat. 
  • Bila sistem pencernaan tak lagi terbeban dan kena kerja kuat nak digest makanan kita, bila sistem pencernaan lancar, weight loss progres pun lebih lancar.
  • Anda suka dengan term “DETOX” kan? Orang selalu relate, bila detox senang kurus, bila detox kulit cantik, bila detox badan rasa sihat dan segar. (detox bukan setakat makan produk je. Tp tu cerita lain)
  • Tu semua kesan Aloe jugak. Bukanlah sebab Aloe merawat, tapi semua back to explanation di atas. Healthy digestion. 
  • USUS SIHAT, DIGESTION LANCAR ➡️ PENYERAPAN NUTRISI MENINGKAT ➡️ SELURUH BADAN DAPAT KESAN POSITIVE. 
USUS YANG SIHAT BOLEH SPEED UP WEIGHT LOSS, KURANGKAN CRAVING, DAN TINGKATKAN PENYERAPAN NUTRIENT.

GAYA HIDUP ANDA : KURANG TIDUR, STRESS, SIBUK SANGAT, TAK BOLEH MAKAN ORGANIC FOOD 24 JAM

Lifestyle kita berubah-rubah, tak sempurna je everyday. Semua org mcm tu. Kena prepare kawal diri under pressure jugak. Jangan cepat mengalah pada gaya hidup sihat hanya sebab kehidupan kita sibuk dan stress. 

Kalau tak cukup tidur atau very stress, jaga digestive health jugak. Sebab stress/lack of sleep effect digestion. Digestion effect skin, weight loss, nutrition absorbtion thus immune system pun drop. Perasan tak bila stress/tidur tak tentu - berat susah turun? 

Herbal Aloe Concentrate ni membantu increase digestive health under all circumstances, therefore membantu boost body function under all circumstances jugak. 

So tak kisahla anda jenis sangat sibuk, sangat stress, atau tak cukup tidur, ANDA SANGAT SESUAI DENGAN HERBAL ALOE CONCENTRATE.

KESAN ALOE VERA OVERALL : 

1. Boost weight loss
2. Kulit yang sihat
3. Badan lebih sihat dan segar

ALOE VERA HERBALIFE KINI ADA DUA PERISA!

Tahun 2017 ni ada macam-macam produk masuk! Nilah antaranya, Aloe Vera perisa Mango. Nyummmmsss. Memang sedap. 



Boleh la try ye. 

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini


Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini

Tips ke Legoland Malaysia Hotel dan Theme Park 2017

Assalamualaikum. 

Visit Legoland Malaysia pada 2017

Alhamdulillah untuk tahun 2017 kami melawat Legoland Hotel dan Theme Park Johor Bahru dalam 4 - 5 kali jugak. Ada banyak sebab kami pilih Legoland sebagai destinasi frequent kami tahun ni. Dan oleh sebab itu kami pun daftar Annual Pass pada January 2017.




Tema Tahun ni Star Wars dan Ninjago!

WHY LEGOLAND?

Kenapa kami suka pilih Legoland sebagai destinasi? 

Tempat yang kids boleh have fun ni, adalah tempat untuk parents paling boleh relax sebenarnya. 


Sebab kami berdua kerja dari rumah, sometimes kami nak ada 'break' untuk rehat sekejap. Kena pilih tempat yang parents tak payah fikir sangat nak melayan anak. So yes Legoland. It is a no cranky zone sebab kids boleh main independently happily to the max! 


LEGOLAND SESUAI UNTUK ANAK UMUR BERAPA?

- Bawah 3 tahun maybe tak sesuai lagi. Tak boleh main apa-apa pun.
- Untuk anak berusia 3-5 tahun, dah okey sebab dorg boleh enjoy, boleh appreciate. Dan ada 7-10 ride kot yang dorg boleh naik. (Driving school, Boat School, Horse ride, Aeroplane, Ninjago, dan beberapa jenis ride yang saya tak ingat namanya). They still can enjoy all attractions though. 
- Untuk anak atas 6 tahun (atau 5 tahun pun boleh kalau tinggi 100-110cm) memang dorg boleh fully enjoy semua ride kat Legoland tu. 


90cm ada 7-10 ride
110cm semua boleh naik tapi dengan 1 adult teman
Boleh check tinggi anak anda sebelum rancang datang kalau betul-betul nak make sure berbaloi.

Yang paling berbaloi memang bila anak cecah usia 5-6 tahun tu. Tapi bagi kami, 3 tahun pun dah okey. Ikutla parents jenis nak pergi untuk perfect moment then better pergi bila anak besar sikit, atau parents nak pergi untuk rehat (mcm kami hehe), so boleh je 3 tahun pun pergi enjoy-enjoy.


Untuk tahun 2017 ni, anak-anak kami berusia 4 dan 6 tahun. So mmg dah boleh enjoy Legoland. Walaupun si Adik akan sedih bila Kaka dapat naik ride dia tak dapat. Tapi nanti saya dan Adik akan makan aiskrim sama-sama bila Papa dan Kakak naik ride. So, okey je win win for all. Quality family time :D

Rujuk cerita kami ke Legoland waktu anak-anak berusia 1 dan 3 tahun di sini : http://amalina-peter.blogspot.my/2014/10/legoland-malaysia-review.html

budak kecil still boleh tolong team dengan family kat sini

ANNUAL PASS LEGOLAND MALAYSIA

Annual pass yang kami ambil adalah Standard Pass (untuk 2018, nama barunya Awesome Pass), sebab kami tak berminat nak pergi Water Park sekali. 

So antara benefit Standard Pass 2017 yang kami dapat adalah :

- Unlimited entry ke Legoland Malaysia JB selama 12 bulan
- 10% diskaun hotel Legoland Malaysia JB
- Diskaun stroller

Itu je. At least itu je yang kami frequently guna. Yang lain tak relevent sangat so tak ingat.

HARGA STANDARD ANNUAL PASS LEGOLAND

Sejujurnya saya TAK INGAT LANGSUNG harga annual pass tu heheh. Sebab kami daftar Febuary 2017. So calculation harga semua tak ingat. Waktu tu ada promosi 10-20% diskaun daftar annual pass. Pastu kitorg tengok tahun 2017 ni mmg akan banyak ke Johor / lalu Johor. So banyak opportunity nak singgah.

Yang penting based on our calculations, bayaran harga standard annual pass tu bersamaan dengan 2x masuk Legoland. So kalau rancang nak masuk lebih dari 2x, memang berbaloi lah ambik Annual Pass terus.

HARGA PREMIUM ANNUAL PASS dan AWESOME PASS LEGOLAND 2018

Berikut adalah detail Awesome Pass untuk 2018, bagi yang nak merancang. Boleh check website Legoland Malaysia untuk check kalau ada promosi bila daftar.






TIPS KE LEGOLAND THEME PARK MALAYSIA JOHOR BAHRU 2017

First time pergi Legoland tahun 2014, saya ada ceritakan review di http://amalina-peter.blogspot.my/2014/10/legoland-malaysia-review.html

Basically banyak benda yang sama daris segi Review. Alhamdulillah, tahniah kepada Legoland Malaysia, service, hotel, dan theme park maintain sama je tahun ni berbanding 3 tahun lepas. Takde pun makin teruk ke apa. So review insyaAllah sama je.

So kali ni, saya akan focus share TIPS untuk enjoy Legoland sepenuhnya. 



TIPS #1 : Pergi waktu low season untuk maximum fun (for kids) and relaxation (for parents). 

Tips ni memang susah nak diaplikasikan bagi mereka yang bekerja dan anak-anak yang sekolah. So sama ada kena redha jelah hadap ramai-ramai orang, beratur lama, semua crowded, ataupun plan betul-betul untuk pergi waktu low season, apa cara sekalipun.

Walaupun kami pergi ke Legoland 5 kali tahun ni, kami memang akan pergi waktu low season je. itu pun still beratur crowded dengan Mat Salleh, foreigners. Tak boleh imagine kalau high peak season macam mana crowd nya.





TIPS #2 : Bersedia untuk spend sepanjang hari dalam Theme Park tu.

Antara soalan common pelancong adalah, average berapa jam kita akan spend dalam theme park? Untuk Legoland, InsyaAllah sepanjang hari kot.

Kalau low peak season, tak payah beratur pun kat mana-mana ride. So boleh bergerak pantas.

Kalau high peak season, dah tentu nak masuk mana-mana ride akan beratur sejam atau lebih? So memang kena prepare sepanjang hari.




TIPS #3 : Spend masa lebih di Build And Test area.

So kalau pergi waktu low peak season, akan ada banyak masa lapang nak habiskan kat theme park tu kan? Kami akan spend lebih masa bg anak main puas-puas kat Build-and-Test ni. Kat sini anak-anak boleh build kereta ikut creativity masing-masing, pastu test speed kat track yang disediakan tengok laju tak. 

Biasanya kids akan test dan improve continuously sampai mereka puas hati. It's very good for the to discover design kereta yang paling laju macam mana. 

For whatever reason, kereta my 4 year old girl tu mesti akan menang paling laju padahal binaan kereta dialah yang paling tak ikut fakta sains sekali hahah.

Build your car
Buat cantik-cantik ikut kreativiti
Test kereta paling laju
   

TIPS #4 : Bila makan, tempat makan paling okey adalah di MARKET RESTAURANT (sebelah driving school- last sekali sebelah entrance Legoland)

Makan kat sini banyak choice main meal berbanding kedai lain. Tapi Adult Meal nye akan dapat ayam besar. Memandangkan kami selalu susah nak habiskan Ayam, kami akan order KIDS MEAL kat sini. Nasi portion sama, tapi ayam kecik sikit. Barulah tepat boleh habis. Murah pun murah.

First time makan Adult meal sorg satu. Stress nak habiskan ayam. Tak tahula sebab family weols perut kecik ke apa. hahaha




Menu Adult. Mahal pastu tak habis -__-"

Menu Kids.

TIPS #5 : Teamix dan Guarana Herbalife untuk boost tenaga nak jalan 6-9km sehari! 

Legoland tak bagi bawak masuk makanan. Tapi air kosong saya selalu boleh je masuk. So everytime pergi saya memang bawak siap-siap botol air 2L. Pastu tengahari sikit bila dah letih, bancuh Teamix Herbalife sekali.


Dapatkan Herbalife Online : KLIK SINI

TIPS #6 : Restaurant kat Medini Mall sebelah Legoland tu, kalau Low Peak Season, sangat kosong. So makanannya pun tak fresh.

Lepas banyak kali ada bad experience kat Medini Mall restaurant, kami mmg tak pernah makan situ dah. T__T. Tak tahulah kalau high peak season, tapi kalau waktu takde orang tu, memang kosong je. Makan KFC pun rasa ayamnya busuk sikit. T__T seriousss sedih okey. 

So tips kat mana-mana kawasan pelancongan pun, pastikan makan kat kedai yang ada flow manusia. 

TIPS #7 : Makanan/Minuman kat dalam Legoland dan Medini Mall semua mahal-mahal. 

Jadi sila prepare mind. Kalau air kosong bolehla bawah siap-siap. Tapi air lain, atau makanan, tak boleh bawak. Kena beli kat dalam Legoland tu. Mindset kenala ready. Nak pergi Legoland, nak makan pun kena spend lebih sikit. 

TIPS #8 : Semua ride dan attraction pun best. So takde advice khas untuk pilih-pilih mana yang best mana yang boleh skip hehe.

Although, we would always skip the show, 3d movie, dan semua berkenaan show. Heheh. Ngantuk okeyyy boring. Tapi anak-anak suka je. Mak Ayah yang pura-pura tak nampak bila lalu sebab bosan. Lols.



 
 

=======================

tu je kot tips yang saya boleh fikir. Kalau ada soalan boleh tanya kat comment ye. Saya pun tak tahu nak cerita apa lagi pasal Theme Park ni.

TIPS KE LEGOLAND HOTEL JOHOR BAHRU

Almost everytime ke Legoland Malaysia ni, kami akan stay hotel. Standard harga hotel legoland memang agak mahal, tapi ada tips kami untuk dapat yang paling murah. Plus kena tahu cara nak enjoy Legoland hotel ni. Bagi saya sangat berbaloi untuk family getaway.


TIPS HOTEL LEGOLAND #1 : Rancang awal untuk check tarikh hotel paling murah sepanjang tahun.

Biasanya date paling murah tu memang waktu bukan cuti sekolah dan tak ada apa-apa cuti. Dan weekdays. Hehe. Pandai-pandaila adjust budget. Tengok gambar kat bawah adalah contoh RATE SETIAP HARI SEPANJANG TAHUN pada kalendar Legoland Malaysia Resort sendiri. Macam mana nak ke sini?

1. Pergi ke ke website Legoland Hotel Malaysia
2. Konon-konon pilih check in check out date
3. Lepas dah keluar harga, kite tekan untuk tukar tarikh (atas tu tulis "DATES OF STAY", tekan yang tu.
*laptop sahaja. Mobile tak boleh rasanya saya cuba cari takde. Maybe saya tak jumpa, atau maybe memang takde.

SABTU AHAD still boleh dapat rate RM770. Walaupun rate paling murah untuk Legoland Hotel ni RM670. Selalu kami akan pilih paling murah tu sebab kami ada pilihan masa sebab kerja sendiri. So why not just enjoy pergi waktu paling murah kan? Lagipun waktu paling murah tu biasanya memang paling kosong.

Disebabkan kami pemegang Annual Pass 2017, kami dapat diskaun 15% lagi dari rate yang ditunjukkan. Means RM670 - 15% = RM 570. Tapi kami check untuk tahun 2018 ni, Standard Pass (Awesome Pass) dah takde hotel discount ye. Makin kedekut Legoland ni heheh.





Ramai jugak untuk low peak season.


TIPS HOTEL LEGOLAND #2 : Saiz bilik untuk 2 dewasa, 3 kanak-kanak bawah 12 tahun. 

Sesuai untuk family ramai anak sebenarnya. 


TIPS HOTEL LEGOLAND #3 : Lobi hotel banyak aktiviti percuma.

Kat sini lah yang saya katakan, PARENTS BOLEH REHAT. Dengan bayaran hotel tu, kami dah tak payah fikir pasal kids dah. Bawak dorg lepak kat lobi hotel, mainlah berjam-jam. Mak duduk tepi je. Kalau mak tengah rajin, boleh main sama-sama kids. Tapi kalau nak rehat, rehatlah. Bagi dorg bergaul dengan budak-budak lain. Lagi bagus!!

Biasanya saya bagi kids main petang sampai malam. Sampai dorg sendiri penat. Naik bilik terus tidur.

Elakkan ada planning lain bila duduk hotel ni. Contohnya duduk legoland hotel pastu ada banyak aktiviti luar hotel. Nanti anak-anak tak puas main. Kalau banyak kena keluar hotel, baik duduk hotel lain je :D

Magic Show Entertainment 
 
Lego Pool


Giant Lego Brick

Giant Lego Brick

Giant Lego Brick

TIPS HOTEL LEGOLAND #4 : Kedai runcit situ MAHAL barangnya. Beli siap-siap sebelum datang.

Untuk hotel, breakfast provided. Lunch dan dinner kalau dulu ada ala carte dengan harga standard hotel, tapi tahun ni kami check macam takde. Bila tanya, dorg kata ada sushi cafe je untuk ala carte. So kami makan luar lah sebab nak kena makan makanan melayu jugak.

Untuk snek, kedia snek cuba ada kat Medini Mall je. MAHAL wey. Baik beli siap-siap segala snek dulu sebab anak-anak memang lapar je memanjang kat Legoland ni. Maklumlah dorg main non stop!!

Recently kami duduk 3 hari 2 malam kat Legoland, dan pergi ke Theme Park 2 hari berturut-turut (kan annual pass tunjuk kad je nak masuk), hari ke 3 dua-dua anak demam terus sebab main non stop pagi sampai malam. Heheh. Sooo.... cmtulah dorg kat Legoland. Mak Ayah pun kena kuat nak layan anak. Jangan lupa minum SHAKE, WHEY PROTEIN, dan TEAMIX. Ni memang produk power untuk fit family nak beraktiviti.


TIPS HOTEL LEGOLAND #5 : Toiletries provided, including tooth brush tooth paste

Tak payah beratkan beg bawak toiletries ye. Semua provided.


TIPS HOTEL LEGOLAND #6 : Air minum dalam bilik diberi 1L sehari. Dan lobi hotel ada COWAY!!

Siapa kaki minum air kosong macam family kami, memang sukalah ada Coway terus boleh refill air. Machine nye terletak dalam restaurant, tapi betul2 kat pintu. So masuk jela restaurant tu anytime of the day pun untuk refill air.

TIPS HOTEL LEGOLAND #7 : Ada hadiah untuk setiap keluarga yang check in hotel. So pastikan bila masuk bilik, anda selesaikan puzzle yang diberi, unlock box, ambik hadiah. 

Hadiahnya bestlah. Biasanya Lego minifigures kalau beli RM10. Lately ni dapat Lego Friends jugak. Selalu ada 2-3 item hadiah dalam box tu. Seronok anak-anak dapat collect minifigures baru setiap kali check in hotel.


2 section room. Kids and adults section. Memang family friendly.
Jangan lupa bawak Herbalife Products untuk healthy body walaupun bercuti!


=======================

Sekian je sharing. 

Kalau ada apa-apa soalan bolehla comment tanya. Saya pun tak tahu nak share apa lagi hehe. 

Thank you for reading!!

Rabu, 13 September 2017

Testimoni Terkini Herbalife Malaysia 2017 2018 (update bulanan)

Dalam entri ni saya akan update testimoni PROGRAM KURUS 30 HARI bulanan. Saya tak letak testimoni sorang-sorang Coachee saya ya sebab banyak sangat. Hehe. Alhamdulillah.

Jadi kat entri ni saya simple kan untuk update bulanan coachee group saya dalam PROGRAM KURUS 30 HARI kami.

JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017 (sehingga hari ini):

693KG!

TESTIMONIAL HERBALIFE SURIKURUS

PROGRAM KURUS 30 HARI
APRIL 2017







TESTIMONIAL HERBALIFE SURIKURUS
PROGRAM KURUS 30 HARI
MAY 2017



TESTIMONIAL HERBALIFE SURIKURUS
PROGRAM KURUS 30 HARI
JUNE 2017



TESTIMONIAL HERBALIFE SURIKURUS
PROGRAM KURUS 30 HARI
AUGUST 2017





TESTIMONIAL HERBALIFE SURIKURUS
PROGRAM KURUS 30 HARI
SEPTEMBER 2017




Terus ikuti kami untuk update bulanan. Boleh follow saya di instagram @amalinapeter_coach untuk dapatkan instant update, result kurus, testimoni, cerita, dan feedback coachees. Setiap hari saya akan update!!

INSTAGRAM : @amalinapeter_coach


Jom beli Herbalife ONLINE sekarang : Untuk Dapatkan Produk Herbalife Online, klik sini

Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching percuma, klik sini


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...