JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

924KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Jumaat, 3 April 2015

Nutrisi Seimbang dan Formula 1 Herbalife

Bismillah.

Formula 1 Herbalife...


Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 


Macam mana pun aku benci dengan produk-produk kurus sebelum aku jumpa Herbalife ni, Formula 1 Shake has changed my heart tanpa keizinan aku. I hated all products before Herbalife. I argued with any salesman/coach who tried to sell their product. Bulan pertama aku dipaksa minum Formula 1 Shake Herbalife ni, aku minum beberapa hari, kemudian aku berikan shake satu canister tu pada kawan aku sebab aku benci. Tapi Mama paksa lagi minum. Selepas memaksa diri minum SEBULAN, I can't lie to myself anymore. The result speaks. MashaAllah. It changed my life. 

Produk Formula 1 Herbalife ni, ada hubungan rapat dengan hati aku. Bagaimana cinta sesama insan itu yang paling indah apabila kita jatuh cinta tanpa sengaja, atau jatuh cinta dari benci, Herbalife Formula 1 is very dear to my heart, sebab aku tidak mula menyintainya kerana kata-kata coach/upline, tidak juga kerana hadir apa-apa event. Aku mula dalam keadaan terpaksa patuh arahan Mama, berakhir dengan kekalahan ego sendiri. Alhamdulillah. 

Sebelum Herbalife, kami sekeluarga bersarapan berikut...


Roti+Butter+Kaya
(My satisfying portion was 6 keping roti. Muntahhhh kalau fikir balik sekarang!! Banyaknya!!)

Honeystar
(1-2 bowls)

Roti Canai/Roti Susu/Roti Telur/Roti Bom
(mostly 2 keping)

Kelakar kan. We were never worry about all the side effects of this excessive carbo, sugar, oil, which has proven has killed many more people than any supplements has ever do. Bila nak minum Shake Herbalife, segala gluten, fructose, artificial sugar, semua perlu dipersoalkan. :'D 


The effects of our 'very good' breakfast sebelum ni adalah...(refer gambar BEFORE tu sahaja. Gambar After tu lepas breakfast Herbalife)





Unhealthy ageing dan overweight parents. Yayyy!!!! *hand clap for Malaysia Boleh!*



And unhealthy skin for me. Yayyy!!!

Alhamdulillah TQ Allah TQ Herbalife. Hidup kami berubah 360 Degree sejak gantikan sarapan pagi dengan Herbalife shakes. Sejak tahun 2006 lagi kami sekeluarga bersarapan dengan Herbalife. Sekarang dah hampir 9 tahun. Alhamdulillah. Mama dan Abah dah pun ada 4 setengah Cucu. Alhamdulillah Alhamdulillah. 


Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

Kebetulan pada suatu hari, 2 orang kawan shake benda yang hampir sama... 





The Best Breakfast MashaAllah
*evaluated by me and many Herbalife Members. Not evaluated by any professional organization. ;D (nak jugak letak disclaimer tu. Jujur dan beretika LOL) 

So kat bawah ni ada soal jawa bersama Doctor David Heber tentang Formula 1 Herbalife. Yang warna MERAH tu saya merahkan sebab soalan yang paling ramai orang suka tanya.

*********************************

David Heber, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.C.N., Director of the Center for Human Nutrition at UCLA* and Chairman of Herbalife’s Scientific and Nutrition Advisory Boards, answers some of your most frequently asked questions about the Formula 1 shakes.

Q: What are the components that make Formula 1 shakes a healthy, satisfying meal?
A: Formula 1 shakes provide high-quality soy protein, healthy carbohydrates, vitamins, minerals, amino acids and other nutrients to provide the cells of your body what they need for optimum health.† You will be able to tell the difference from your usual breakfast after the very first shake.

Q: Is the soy protein in Formula 1 shakes beneficial to both men and women?
A: Yes, the soy protein in Formula 1 shakes is definitely beneficial for both men and women. Numerous scientific studies demonstrate the benefits of soy protein for heart health when included as part of a healthy, low-fat diet, which is why Formula 1 shakes have a healthy heart symbol on every label (except Tropical Fruit flavor, which contains less soy).†

Q: How can one product, Formula 1 Nutritional Shake Mix, be ideal for both weight loss and weight maintenance?
A: Research shows that drinking two shakes a day and eating one healthy meal will lead to weight loss, while having one shake a day will keep the weight off for years. Formula 1 shakes are the ideal meal for everyone, whether they want to lose weight, keep off the weight they have lost or just maintain their naturally healthy weight.†

Q: If I'm lactose intolerant, can I use soy milk to make a shake?
A: Yes, simply add soy milk to Formula 1 Nutritional Shake Mix and you should have no problem. By the way, most humans are lactose intolerant to some degree. You lose nothing when you substitute soy milk for dairy milk from a health standpoint.†

* The University of California does not endorse specific products or services as a matter of policy.
†These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.


*********************************

SIAPA YANG PERLUKAN FORMULA 1 SHAKE?

1. Orang yang perlu turun berat badan atau reshape (Program Turun Berat Badan)

2. Orang yang perlu naik berat badan atau reshape

3. Orang yang perlu maintain berat badan/turunkan lemak sahaja

4. Ibu yang baru lepas bersalin yang ingin kembali kurus dengan program yang sihat, dan pada masa yag sama terus menyusu sepenuhnya

5. Ibu menyusu yang cepat lapar, dan perlukan makanan tinggi nutrient (nutrient density food) tetapi rendah kalori, untuk memberi tenaga, terus menghasilkan susu, tanpa menaikkan berat badan.

6. Orang yang ingin rasa lebih sihat, inginkan kehidupan yang lebih cergas dan bertenaga.

7. Orang yang ada masalah nak makan apa breakfast?

8. Orang yang ingin dapatkan kulit yang lebih sihat, mulakan dengan nutrisi dalaman untuk dapatkan kulit yang sihat.

9. Ibu/suri rumah yang inginkan tenaga supaya boleh menjalankan kerja-kerja harian sebagai ibu/suri rumah yang sememangnya memakan tenaga dan memenatkan, pada masa yang sama boleh turun berat/maintain berat badan.

10. Warga emas yang perlukan makanan yang lembut dan makan dengan kuantiti yang berkurang, pada masa yang sama lengkap dengan nutrisi seimbang.

11. Orang bersenam, untuk post-work out meal yang sangat menyegarkan!

12. Orang yang mempunyai pekerjaan yang sibuk sehingga tidak sempat makan. Perlu ada Formula 1 Shake stand by sepanjang masa untuk emergency meal. No matter now much you love your job, or how you have no choice in doing continuous work without any meal break, your body still deserve the best meal in the world. It's the only place you live in. So have it stand by all the time k! :) (Meal For Super Busy Life)

13. Student, yang perlukan nutrisi seimbang untuk fokus belajar, stay up ketika exam, dan kadang-kadang untuk menjadi meal replacement apabila anda ingin belajar non stop dah tak sempat turun makan di cafe. (dan terutamanya apabila makanan di universiti/kolej selalu tidak boleh menyediakan makanan nutrisi seimbang untuk anda) *this is how my business explode 8 years ago so many students need formula 1 shake to increase focus and energy




*********************************

Best kan?

Besttt. :)

Nak cuba?

Boleh KLIK DI SINI untuk mencuba,

atau

hubungi 0136280514

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...