JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

924KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Khamis, 30 April 2015

Herbalife Teamix dan Herbal Aloe Concentrate Sebagai Minuman Harian

Bismillah.




"You all pernah try makan makan makan lepas tu minum Aloe + Tea? Ce try lepas ni. Bestttt. And you most probably wont feel sleepy/tired after meals. Kalau tak pernah rasa kena rasa dulu."


Jadi saya nak share pasal minuman harian saya. Combo nye adalah: HERBAL ALOE CONCENTRATE + TEAMIX. Oh bestnya. Sebut je pun dah rasa segar bugar hahah.

Tapi ini bukan cara penggunaan Herbalife yang rasmi. Ini Herbalife Cara Saya, Pengalaman Saya. :)

HERBAL ALOE CONCENTRATE






Herbal Aloe Concentrate membantu untuk promote healthy digestion dan melegakan sistem penghadaman. Cara hidup kita harini yang kurang fiber dan nutrients boleh merosakkan sistem penghadaman. Jadi Herbal Aloe ni membantu menyihatkan sistem penghadaman dengan membersihkan dan melegakan digestive tract. 


Bila kita makan unhealthy food, buah ikan ayam yang tak organic dan bertoxic, processed food, dan almost everything in our home sekarang ni, badan kita akan ambil masa yang lebih lama untuk cernakan makanan-makanan tu. Bila badan kita tak boleh guna natural ingredients yang ada kat dalam pemakanan harian kita untuk cernakan makanan, badan kita kena kerja lebih keras untuk pencernaan, membuatkan kita rasa penat dan letih selepas makan. (familiar with this? Macam common kan?)

Kenapa aloe best?
- Melegakan sistem penghadaman
- Rasa citrus masam-masam gitu, refreshing citrus drink! Besttt.
- Membantu untuk minum 3 Liter air sehari sebab ada perasa tambahan pada kalori minima dan tiada gula. Kalau takde aloe nak minum air kosong sampai 3L tu kembung je rasa perut. Bila ada aloe ni memang bestlah tak perasan pun dah minum banyak. 
- Membersihkan sistem penghadaman, maka membantu meningkatkan penyerapan nutrient. Waaaahhh.
- Aloe Herbalife ni dah jadi minuman saya selepas makan. Instead of minum air manis, air karbonat, dan lain-lain, kadang-kadang kita teringin nak ada perasa yang lebih kuat selepas lunch, berbanding minum air kosong je. Kalau lepas makan sambal pun sambal punya rasa kuat lagi. Jadi instead of minum something bergula untuk pencuci mulut, aku pilih minum Aloe. Refreshing citrus taste. Puas hati.

SERIOUS, BEST. Bukan untuk kurus je tau.


Ada kena mengena tak dengan weight loss/weight maintenance?

Usus sihat, nutrient pun lebih lancar diserap oleh badan, makin effektif lah usaha nak jaga badan. Of course ia datang selepas penjagaan makan dan exercise. Tapi still lah, It's IMPOSSIBLE to lose weight healthily dengan jaga kesihatan usus tapi tak cut calorie.

Ramai orang suka cari jalan singkat nak lose weight. Dengan air detox lah, dengan minuman aloe sahaja lah, dengan minuman citrus sahajalah. Basic point untuk lose weight: CALORIE, NUTRITION, EXERCISE. Yang lain tu membantu je, bukan untuk permanent healthy weight management. Jangan malas ye.  :)

Soalan feveret orang ni. Cirit tak lepas minum? Terus lari pergi tandas? :'D TAKKK. Hahah. InsyaAllah takkk. Sedap, selesa, best. Itu lah perasaannya. Hahah. Kalau ada yang cirit bila minum tu, adala tu issue yang kami coach Herbalife have no right to advice you on that. :'D

Disclaimer
*perkongsian aku diatas boleh digunapakai untuk orang-orang yang takde medical issue. Kalau ada medical issue mohon refer doctor ye bukan coach Herbalife. Heheh. 




HERBALIFE TEA MIX LEMON AND HIBISCUS


Ada 2 flavour. Tapi aku cakap  pasal lemon je sebab itu je aku minum bertahun-tahun ni. :D

Tea Mix ni antara produk penting untuk membantu weight loss, tapi kalau nak guna untuk energy and health je pun takpe macam saya yang tak perlu kurus ni. (sebab dah guna herbalife 10 tahun Alhamdulillah. Boleh tengok kisah kurus selepas bersalin saya)

Tea Mix membantu tingkatkan tenaga pada waktu tengahari dan waktu-waktu lain juga. Tea Mix mengandungi caffein untuk jump start metabolisma badan, membuatkan kita rasa refresh dan minda kita lebih alert. (refer botol untuk kuantiti bancuhan)

Bagi orang-orang yang berlebihan berat badan, low energy dan letih itu sesuatu yang biasa, jadi InsyaAllah Herbalife Tea Mix ni akan membantu di situ.

Kenapa Tea Mix Best?
  • Jump-starts thermogenic (metabolic) activity
  • Boosts the feeling of energy
  • Provides antioxidant support
  • Instant and low-calorie
  • Contain caffein to increase alertness and improve concentration
  • Rasa yang sedap dan menyegarkan
  • Boleh minum sejuk/panas (tapi kalau campur aloe tak boleh panas)


    Sesuai Untuk?
    • Perlu turun berat badan
    • Letih dan tidak boleh fokus selepas tengahari
    • If you feel you constantly need to fight tiredness 


    ******************************


    Itulah fungsi Aloe dan Teh Herbalife in details dengan penjelasan cara aku. Kalau korang ada soalan-soalan yang lebih detail, atau soalan-soalan yang berkenanan isu medikal, Coach Herbalife tidak ada kelayakan untuk menjawab soalan anda. 


    Pasni boleh beli sorang satu Aloe dan Teh pastu letak dalam handbag macam ni ye. :D



    0136280514


    CHECK OUT OUR WEIGHT LOSS PROGRAM

    Disclaimer:
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Isnin, 20 April 2015

    Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife, Kisah Saya

    Bismillah.

    Saya Coach Ina, dah turun total 12kg selepas bersalin dua kali, dan maintain! ALHAMDULILLAH.

    Program Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife memang awesome sebab Herbalife bukan hanya bantu untuk kurus, tapi juga bantu lengkapkan keperluan nutrisi badan. Sambil turun berat, sambil dapat nutrients secukupnya.

    Dapat kurus.
    Dapat shaping. (takde kulit menggelebeh)
    Dapat shaping - saiz turun L ke S
    Dapat tenaga dan cergas.
    Dapat sihat.
    Dapat kulit cantik.
    Overall, semua sihat Alhamdulillah.

    2011 - Bersalin anak first.
     Berat selepas bersalin 55kg.
    Went to 49kg.



    2013 - Bersalin anak kedua.
     Berat selepas bersalin 57kg.
    Went to 51kg.



    Maintain kurus selepas turun berat. Kulit pun makin sihat Alhamdulillah.

    Tips Kurus Selepas Bersalin cara saya dengan Herbalife


    1- Kena tahu berapa kalori yang badan anda perlukan, dan kena kira berapa maksimum yang anda boleh makan sehari.

    Pengiraan berbeza ikut BMR anda. Pentingnya bila nak tahu calorie intake maksimum anda, supaya anda dah sedia maklum, dan boleh lebih berjaga-jaga dalam pemakanan harian. Berhenti berada di awang-awangan dan mula lihat dengan jelas supaya boleh turun berat tanpa stress.

    COACHEE KAMI AKAN DAPAT MEALPLAN KHAS DAN COACHING COMPLIMENTARY!! Takde extra charge. Just join program Kurus kami sahaja. Jadi senang cerita jom join coaching ya.


    2- No matter what, drink 4L keatas, air kosong sehari. 
    Haramkan air lain-lain. So kalau nak tambah perasa bagi sedap tu, minumla Aloe + Teamix Herbalife. Memang known untuk menyedapkan air tanpa tambah kalori. Wahhhh.

    Susu kite tak perlukan pun air manis, gula. Serious. Minum banyak plain water, makan banyak protein & healthy fat.

    3- Ketahui kandungan kalori makanan anda. 
    Jangan ambik tahu kalori je, kandungan kalori pun penting. 

    Karbohidrat
    Lemak
    Protein
    Fiber

    Ni sama macam point nombor 1. Belajar, aware, ubah pelan-pelan. 

    Makan BALANCE. Ada bfeeding Mom seronok guna alasan menyusu untuk makan aiskrim, desserts, dan sebagainya. Sedangkan yang diperlukan adalah nutrition and healthy calories. Tak kirala sebenarnya calorie intake kita tinggi atau rendah sikit, kalau makanan kita balance, kite tetap akan shape up!!

    DON'T EAT LESS, EAT RIGHT.

    4- Design mealplan untuk membantu kita makan terkawal dan sihat. 

    Berapa Karbo perlu sehari?
    Berapa Protein perlu sehari?
    Berapa Lemak perlu sehari?
    Berapa Fiber perlu sehari?

    Kena tahu, pastu design mealplan ikut Daily Calorie Intake kita yang sepatutnya. Kalau menyusu boleh makan extra 500-700kcal. Sebab tulah dalam program kami orang menyusu boleh kurus tanpa kurg susu!

    5- Jangan beli pakaian baru bila pakaian mula mengetat. Hahaha. Oke ini memang teknik berkesan. Gaining weight is expensive bila kita kena beli baju-baju baru yang muat. Hah!! Kalau dah agak-agak ketat sana sini tu, jangan beli baru. Lose weight je jawabnyeee :D Ini memang psikologi utama aku. Serious. Tak tipu. Demi kekalkan saiz, terus aku ada motivasi nak shape up secepat mungkin. Hehehe.

    6- Exercise. As I mentioned dalam entry Fit Diary #1, exercise membantu aku secara psikologi untuk jaga makan. Die macam ala-ala bila kita pakai tudung kita jadi guarded akhlaq jugak sebab kita sedar kita pakai tudung. Bila exercise pun tetiba serba salah nak makan bukan-bukan kan. So exercise yukkk!

    Boleh join SmartWorkout Fit Club Ladies Only di Setiawangsa oleh saya, atau ruju workout "Samantha Clayton Herbalife" di Youtube.


    ***************
    Kelebihan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife 

    Dari tadi Coach ina ni sikit-sikit mention Herbalife je Herbalife je. Kalau tak guna Herbalife pun boleh kurus kan? Mak mak kita dulu tak payah Herbalife pun?

    Ecewah. Saya tak tahulah Mak awak, Mak saya takde Herbalife tu yang naik berat badan sampai hampirrrrrr mencecah 90kg tu!! Heheh. Tapi Alhamdulillah la Mama dah turun berat semula dah kekal sihat langsing sampai sekarang usia dah mencecah 50 tahun.

    Mama Saya
    Okey back to topic.

    Kelebihan #1: Produk Herbalife penuh nutrisi.  Bukan ubat kurus semata-mata. Jadi ia membantu memenuhi keperluan nutrisi semua orang, termasuk ibu-ibu. Bila ambil shake ni perasaannya memuaskan, menggembirakan, rasa cergas. Ada ibu-ibu ambik supplement dalam bentuk pill. Berbotol-botol supplement nya. Dalam Shake Herbalife dah ada semua vitamin dan mineral dalam 1 botol. Mudah!

    Kelebihan #2: Tak payah sakit kepala kira kalori. Bila ambil program kurus Herbalife, shake dah rendah kalori tapi cukup mengeyangkan InsyaAllah. secara tak langsung membantu ibu-ibu mengawal pemakanan. Mealplan pun dah disiapkan oleh Coach Herbalife. Jadi ikut je.

    Kelebihan #3: Turun berat, tegangkan kulit. Bukan kurus je tapi muka nampak tak sihat sebab kekurangan nutrisi ketika nak turun berat. Lama-lama muka nampak lebih tua. Kurus je kurus, tapi yang lain tak sihat.

    Kelebihan #4: Tinggi protein. Semua ibu-ibu pun tahu betapa bestnya dan pentingnya protein untuk selepas bersalin dan menyusu. Ibu-ibu perlu sentiasa cukup protein kalau tak kulit lembik, susu pun kurang.

    Kelebihan #5: BOLEH MAKAN NASI!!. Nasi ni wajib kot untuk ibu menyusu kan? Jadi jangan risau. Program Herbalife BOLEH makan nasi. Dan biasanya orang menyusu sepenuhnya siap boleh nasi 2x sehari lagi tauuu!! Haaa. Bestnya kurus Herbalife ni.

    Nak mulakan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife? 
    boleh hubungi kami.

    APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA ANDA BELI PRODUK HERBALIFE DARI KAMI :

    1. Guideline penggunaan Herbalife yang sangat detail : detailing kalori, detailing cara bancuh shake yg paling sesuai untuk ibu-ibu, bahan apa sesuai letak dalam shake, nak makan nasi byk mana, nak makan ayam banyak mana, apa tips lain untuk kurus? Semua kami akan berikan. Hanya dengan beli Herbalife dari kami!! 

    Mealplan ibu menyusu mcm mana? Kalau lapar mcm mana? 

    Jadi janganlah beli Herbalife yang tak tahu asli ke tak, halal ke tak, kat mana-mana je tepape asalkan murah, pastu tak tahu pun guideline nak guna Herbalife secara terbaik. 

    2. Support Group, Online Community : Kawan-kawan dalam Team SuriKurus sangat supportive dan saling membantu kawan-kawan untuk turun berat secara effective. Share resipi masak, resipi shake, tips kurus masing-masing. Kebanyakan coachee kami juga turun 3-7 kg dalam bulan pertama. Anda akan belajar sangat banyak dari mereka!

    3. Berpeluang dapat hadiah, dapat recognition, dapat diskaun, dan dapat PASTI KURUS. Jadi jangan lepaskan peluang ni. 

    WHATSAPP 0136280514 untuk mulakan

    PROGRAM KURUS 30 HARI

    COACH INA AB 0136280514
    FACEBOOK : AMALINA PETER
    INSTAGRAM: @amalinapeter_coach

    Nurul Depp pun Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife

    Disclaimer to avoid confusion:
    *Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 

    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Rabu, 15 April 2015

    Turun Berat 23kg dengan Herbalife!

    Bismillah.




    Mr B adalah salah seorang pengguna setia Herbalife. Thank you so much Mr B for believing in us. :)

    Asalnya Mr B ikut kawannya ke Hari Pelanggan Herbalife. Ikut ikut je, tapi terjebak, sebab Mr B pun memang berlebihan berat badan.

    Pada usia 24 tahun, Mr B dah berisiko untuk dapat certain penyakit kerana terlalu berlebihan berat badan. Jadi Mr B pun mula guna Herbalife untuk lose weight.

    Antara usaha turun berat badan Mr B:
    - Cheat day hanya 1 kali setiap 2 minggu. Means 13 hari jaga makan, makan ikut meal plan yang diberi. 1 hari makan segala yang dia teringin.
    - Jogging. Tak sure berapa kali seminggu.
    - Minum shake Herbalife 2 kali sehari.

    Aku tak boleh cerita banyak sebab client lelaki ni berhubung hanya dengan Mr Husband je. Heheh. Tak tahu nak cerita apa. Boleh cerita result jelah ye. ;D

    Tahniah Mr. B for losing 23KG!!


    0136280514

    Disclaimer :
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Khamis, 9 April 2015

    Herbalife Meal Replacement, Makanan Sihat Ketika Sibuk

    Bismillah

    My previous entry, info general tentang Nutrisi Seimbang dan Formula 1 Shake Herbalife, I listed 13 groups of people yang perlukan shake Herbalife. 

    Produk Herbalife BUKAN khusus untuk kurus sahaja. 13 group manusia lain pun perlukan shake Herbalife. 

    Dan harini saya nak sambung elaborate group 12: Orang-orang yang sibuk kerja sampai tak sempat makan. Haaa siapa macam ni?
    12. Orang yang mempunyai pekerjaan yang sibuk sehingga tidak sempat makan. Perlu ada Formula 1 Shake stand by sepanjang masa untuk emergency meal. No matter now much you love your job, or how you have no choice in doing continuous work without any meal break, your body still deserve the best meal in the world. It's the only place you live in. So have it stand by all the time k! :)
       
    It actually merangkumi semua: Guru, Doktor, Engineer, dan lain-lain. We have all kinds of clients, and most of our clients adalah super busy with their life. They wanted to lose weight, but then they don't have the time and focus to do it (while kalau nak lose weight takde masa takpe tapi our mind kena bagi attention jugak on the effort: Jaga makan, minum air. Without focus, you can't achieve anything in life, including weight loss)

    Most of our clients understood that Formula 1 Shake Herbalife adalah NUTRISI SEIMBANG bukan hanya untuk turun berat badan, tetapi juga untuk meal replacement, daily breakfast, perfect meal for busy people, dan sebagainya. So either you have the effort utuk lose weight atau tidak, either minggu ni rasa nak give up on calorie counting ataupun tidak, formula 1 shake sebagai balance nutrition setiap hari tetap wajib diteruskan. 

    Healthy eating - is a habit. You know habit: the thing you will do without thinking, without feeling susah atau ambil masa. When you pray, you pray. You don't think sama ada sempat solat atau tidak. When you sleep, you sleep. You don't think if you wanna sleep or not. When you wanna eat, you eat. Healthy eating, can become a habit. Dan untuk memastikan sesuatu yang baik itu menjadi habit kita, we have to keep it consistent for 90 days. 

    Awal-awal mencabar. Tapi bila dah biasa tu, senang jeee. 


    MAKANAN SIHAT KETIKA SIBUK

    Imagine on the busiest day of your life, you just finished your appointment at 2.45pm, and you have your next appointment on 3pm. Dalam masa 15 minit tu, you obviously have to use that time untuk solat. You have no idea nak makan apa sebab semua kedai lauk dah takde lauk on 3pm. So no nasi for lunch. Kalaulah kita boleh choose untuk ignore that lunch meal tu dan teruskan je appointment 3pm without food. Kalaulah boleh. But you can't! You need the energy. You need calories untuk rasa bertenaga dan menjalankan kerja dengan effective. You body needs the calorie untuk menjalankan kerja-kerja asas dalam badan anda. 

    If you wanna consider skipping meal, or perhaps some of you akan kata "I don't skip meals. I take some cookies/coffee/tea/energy drink/etc etc. I don't skip meal, so I have no problem." Waktu ni semua makanan seakan-akan menjerit: Pick Me Up!! Pick Me Up!! Chocolate, high calorie drink, burger, biscuits, instant noodle (nyummm). So it's your choice nak pick up apa. 

    So let's look into the details here:


    KESAN SKIP MEAL

    Kesan Skip Meal #1: Jangka masa panjang akan semakin gemuk/naik berat badan/naik lemak. 

    WHATTT?? Scary nya!! Dahla kelaparan, skip meal, last-last makin berlemak. 

    WHY?



    (Please don't compare skipping meals with puasa. It's totally different thing)

    A) Craving Fat and Sugar

    Bila kita skip meal, kita akan lebih teringin dan bernafsu untuk makan benda berlemak, bergula tinggi, berbanding bila kita makan breakfast lunch dinner yang seimbang. So bila portion makanan kita lebih berlemak bila skip meals, walaupun kita berlapar most of the time sebab tak makan, kita tetap akan mengembang unhealthily. 

    Perasan tak bila kita tengah lapar sangat-sangat, kita akan sangat teringin dan paling teringin chocolate. Oh mai sedapnyaa chocolate time-time lapar. In my case, time dah lapar sangat sangat, mesti aku terbayang Milo. Oh mai maiii. 



    "It is thought that when we skip meals, our gut releases hormones that act on the orbital frontal cortex, priming it to steer our thoughts towards sugary and fatty treats. While this might make sense in times of famine, when it is essential to get as many calories as possible, when food is plentiful, it could lead to us eating more than is good for us."

    ‘Beware of going for long periods without eating because you are going to crave high-calorie foods much more because of changes in how your orbital frontal cortex works.’ 

    So basically, badan kita design untuk respond kepada hunger the safe way. As stated above, badan kita bersedia untuk respond kepada "Famine". Bila kita skip meal, kita akan teringin high calorie food, supaya badan kita tak sakit. It needs calorie to live healthily. and in most of our case, we didn't skip meals because of famine. We skip meal on a daily basis because of our busy urban life. And skipping meals consistently will change the way our brain work. We will consistently teringin makan benda high calorie. 

    B) Kita mula develop habit 'Binging', a.k.a makan pada kuantiti yang sangat banyak sekali makan.

    According to the National Institutes of Health, skipping meal akan membuatkan kita semakin lapar pada masa makan seterusnya. And it could cause us to eat more calories that you would normally have. Sometimes double or triple calories.

    C) Skip meals menyebabkan metabolisma badan terganggu. Tanpa supply calorie yang baru, badan kita akan bertukar kepada 'starvation mode' untuk simpan tenaga. Causing out next meal isn't burned off very efficiently. and cause weight gain kalau berlaku hari-hari. Pendekkan cerita je. Panjang sangat explanation nya. 

    ***************

    We always have people saying, "Entahla tak tahula kenapa boleh gemuk jugak. Saya tak makan tengahari tau!"

    -__-

    Waktu tu rasa macam "OMG I have to work harder educating the community."


    Kesan Skip Meal #2: Letih, kurang tenaga, kurang effektif. 

    Skipping meal menyebabkan our blood sugar levels jatuh menjunam. Kekurangan blood sugar level akan memberi kesan pada setiap organ dalam badan kita. Causing tired and the feeling of unwell. (I really hate the feelings. I guess everyone pernah rasa benda ni kan?)



    Kesan Skip Meal #3: Moody 

    Jadi this calorie deprive thing mula memberi kesan pada otak kita. Without a steady supply of nutrients, minda dan emosi kita mula terganggu. Mulala rasa moody, cepat rasa annoyed, rimas. I don't know about guys, tapi aku tahu perempuan kalau lapar, memang emosi tak stabil sangat. 





    Kesan Skip Meal #4: Kurang Nutrisi 

    Kekurangan kalorie, kurang makan, akan menyebabkan kurang nutrisi. Kurang nutrisi menyebabkan our overall health terganggu. Sebab sel, perlukan nutrients untuk terus sihat. Sel membentuk tisu, tisu membentuk organ, organ membentuk sistem badan. 

    So the simple Math - you skip meal, you are not feeding your cells. And don't do that to our body please. As much as your pet need to eat the right food, your plants need to be watered with clean water, and your car perlukan servis yang baik untuk pakai lama, badan anda pun perlukan attention yang sama. 

    "Tapi saya tak skip meal. Saya makan je apa-apa yang ada."

    So now. "Eh saya tak skip meal!! Kalau saya sibuk saya akan pastikan saya makan something jugak. Biskut ke, kopi ke, mee segera ke."

    MEE SEGERA OKEY!!!! *coach nangis*


    One of our customer, explained to us how her busy life is everyday. Dia hanya boleh berhenti untuk lunch break pada jam 3 atau 4 petang. Waktu tu apakah jenis makanan yang ada? She listed down....

    Mamak.
    Instand Noodle.
    McDonald/KFC dan seangkatan dengannya. 

    So since she's too tired to walk around already (and she's underweight, so kalau lapar tu macam nak pengsan je rasa), instant noodle is always her choice dalam keadaan terpaksa. Terpaksa- because she's too tired to look for food, and too hungry to delay her meal. *nangiss* 

    Or some of us would just pick up carbonated drink or coffee untuk boost energy sementara nak tunggu next meals. 


    Get a perfect meal replacement untuk anda yang sangat sibuk. Say NO to Skipping Meals! Say NO to makan tak sihat!

    Come on guys and girls!! It's about time to change all our excuses into efforts!

    Think about it this way, either you change your habit and prepare a healthy fast food solution. Create a habit. Make your "Pick Me Up" meal for emergency. OR, you can live the way you are living now, being busy, ignoring your health, and skipping meals, and then you solve your health issue later. So it's either solve now, or solve later. Either one, you have to solve it one day. 

    So picture this.

    You have no choice. You have to start eating healthily. Herbalife ataupun tidak - you can still choose. I am not gonna say you must take Herbalife shake. I only say you MUST MUST MUST decide to change your habit, mentally prepared to face your busy life, and put extra effort to change your habit. STOP COMPLAINING, because your current job is your choice right? And if you are not happy about it, either you change your job, (oh no!! I can't do that!), or you change your mind. And then SMILEEEE :D

    CHOICE 1: Set 30 min to 1 hour a day, tak kisahlah awal bagi bangun awal, atau pun bila-bila depends on your resting time, untuk menyediaan makanan untuk bawak bekalan kerja. Maybe you have to wake up early, or maybe you have to give up your scrolling the Facebook/Instagram time, and prepare yourself some good food for the whole day. 

    Masakla benda simple atau complicated, atau mungkin just a simple sandwich. Guna roti purple yang paling Low Glycemix Index tu because trust me that purple bread taste really bad but it keeps you full for a longer period of time hahah! Rasa guilty but I have to be honest it tasted bad wahaha.

    (Oh no. You don't understand my life. I am living an extremely busy life and I really DON'T HAVE TIME TO DO THAT!! You don't understand!!)

    Chill. 

    Then that leads you to the 2nd choice.

    CHOICE 2: Formula 1 Shake Herbalife. The Super Food for Super Busy Lifestyle. It has 55 nutrients, 18 amino acid. Mix it with milk/juice/soy to make it 250kcal (kalau air kosong je 90kcal sahaja-suitable for weight loss only). Plus, it is low Glycemic Index - menyebabkan badan kenyang lama. Formula 1 Shake Herbalife ternyata menyelesaikan semua isu-isu diatas.
    Superfood For Super Busy Lifestyle

    1. Dapat lose weight/lose fat.
    2. Provide us energy to continue working, sebab badan dan sel semua cukup makan.
    3. Badan still dapat balance nutrients.
    4. It is a simple, fast meal, yang mengandungi nutrisi seimbang. 

    Waahhhh cukup semuanya!! Bestnya bestnyaaa.

    "Susahla nak bancuh"
    "Tak sempat bancuh dari rumah."
    "Takkan nak letak kat office satu kat rumah satu??"

    Oh mai banyaknya soalan semua orang. 

    I am a very simple person. So my solution, even to myself, adalah sangat simple. 

    I have a very big handbag. It kinda solve all my problem: Baju anak, pampers, even Formula 1 Shake, Teamix, Aloe Concentrate, Shaker Cup untuk buat shake, all in my handbag. Hehe. Mary Poppin sangat.


    Tak masuk lagi sebelah tangan bawak botol air 1L atau 2L. 

    I don't care if I have to carry everything, I do care if I started feeling low energy, or moody. I hate those situations, especially when I can do something about it but I didn't.

    Aku pemalas jadi aku memang bawak 1 canister shake tu terus. Dan 9 tahun dah minum shake Herbalife. Otak kite dah jadi simple yang penting dapat shake.

    Bibik aku rajin sikit, kalau keluar die akan asingkan formula 1 shake tu dalam bekas tupperware yang lebih kecil. Dalam half size canister F1 tu. Bibik tak buat untuk aku. Bibik buat untuk shake anak-anak je. Sob sob.



    Some Herbalifer yang aku perhati, lagiii rajin. Mereka letakkan powder F1 tu siap-siap dalam bekas baby powder container. 



    Kesimpulannya, kalau nak, semua boleh diusahakan. Kalau taknak, siapa pun tak boleh tolong. 

    One last thing, kalau tak berjaya apply minggu ni, jangan stress, jangan marah-marah, yang paling penting jangan give up. I know your job sangat memenatkan, sangat sibuk, and I can never imagine what it's like to be in your place. But I wanna say, it's okay to fail, no matter how long you have tried. But your job keep changing its pattern and you keep changing your mood and it's hard to practise healthy eating habit consistently. But it's okay. Just keep on doing it. *menari pom pom*

    Remember the story of Zul, (CLICK HERE), who failed few times even with Herbalife, sebab tak  mampu jaga makan. Akhirnya kurus jugak. 

    Kalau stress, contact your Herbalife coach mengadu. :D Kalau takde coach, boleh contact aku je mengadu. :'D Kalau dah ada coach, jangan gatal nak contact. Gi kacau coach sendiri je hahaha. Sekian. Salam sayang untuk semua employee sibuk tak sempat makan, terima kasih kerana berkhidmat untuk masyarakat dan negara. :'D XOXO 


    GET YOUR HERBALIFE SHAKE MEAL NOW!

    SIMPLY TEXT

    0136280514


    Disclaimer to avoid confusion:
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Jumaat, 3 April 2015

    Nutrisi Seimbang dan Formula 1 Herbalife

    Bismillah.

    Formula 1 Herbalife...


    Disclaimer to avoid confusion:
    *Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 


    Macam mana pun aku benci dengan produk-produk kurus sebelum aku jumpa Herbalife ni, Formula 1 Shake has changed my heart tanpa keizinan aku. I hated all products before Herbalife. I argued with any salesman/coach who tried to sell their product. Bulan pertama aku dipaksa minum Formula 1 Shake Herbalife ni, aku minum beberapa hari, kemudian aku berikan shake satu canister tu pada kawan aku sebab aku benci. Tapi Mama paksa lagi minum. Selepas memaksa diri minum SEBULAN, I can't lie to myself anymore. The result speaks. MashaAllah. It changed my life. 

    Produk Formula 1 Herbalife ni, ada hubungan rapat dengan hati aku. Bagaimana cinta sesama insan itu yang paling indah apabila kita jatuh cinta tanpa sengaja, atau jatuh cinta dari benci, Herbalife Formula 1 is very dear to my heart, sebab aku tidak mula menyintainya kerana kata-kata coach/upline, tidak juga kerana hadir apa-apa event. Aku mula dalam keadaan terpaksa patuh arahan Mama, berakhir dengan kekalahan ego sendiri. Alhamdulillah. 

    Sebelum Herbalife, kami sekeluarga bersarapan berikut...


    Roti+Butter+Kaya
    (My satisfying portion was 6 keping roti. Muntahhhh kalau fikir balik sekarang!! Banyaknya!!)

    Honeystar
    (1-2 bowls)

    Roti Canai/Roti Susu/Roti Telur/Roti Bom
    (mostly 2 keping)

    Kelakar kan. We were never worry about all the side effects of this excessive carbo, sugar, oil, which has proven has killed many more people than any supplements has ever do. Bila nak minum Shake Herbalife, segala gluten, fructose, artificial sugar, semua perlu dipersoalkan. :'D 


    The effects of our 'very good' breakfast sebelum ni adalah...(refer gambar BEFORE tu sahaja. Gambar After tu lepas breakfast Herbalife)





    Unhealthy ageing dan overweight parents. Yayyy!!!! *hand clap for Malaysia Boleh!*



    And unhealthy skin for me. Yayyy!!!

    Alhamdulillah TQ Allah TQ Herbalife. Hidup kami berubah 360 Degree sejak gantikan sarapan pagi dengan Herbalife shakes. Sejak tahun 2006 lagi kami sekeluarga bersarapan dengan Herbalife. Sekarang dah hampir 9 tahun. Alhamdulillah. Mama dan Abah dah pun ada 4 setengah Cucu. Alhamdulillah Alhamdulillah. 


    Disclaimer to avoid confusion:
    *Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Kebetulan pada suatu hari, 2 orang kawan shake benda yang hampir sama... 





    The Best Breakfast MashaAllah
    *evaluated by me and many Herbalife Members. Not evaluated by any professional organization. ;D (nak jugak letak disclaimer tu. Jujur dan beretika LOL) 

    So kat bawah ni ada soal jawa bersama Doctor David Heber tentang Formula 1 Herbalife. Yang warna MERAH tu saya merahkan sebab soalan yang paling ramai orang suka tanya.

    *********************************

    David Heber, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.C.N., Director of the Center for Human Nutrition at UCLA* and Chairman of Herbalife’s Scientific and Nutrition Advisory Boards, answers some of your most frequently asked questions about the Formula 1 shakes.

    Q: What are the components that make Formula 1 shakes a healthy, satisfying meal?
    A: Formula 1 shakes provide high-quality soy protein, healthy carbohydrates, vitamins, minerals, amino acids and other nutrients to provide the cells of your body what they need for optimum health.† You will be able to tell the difference from your usual breakfast after the very first shake.

    Q: Is the soy protein in Formula 1 shakes beneficial to both men and women?
    A: Yes, the soy protein in Formula 1 shakes is definitely beneficial for both men and women. Numerous scientific studies demonstrate the benefits of soy protein for heart health when included as part of a healthy, low-fat diet, which is why Formula 1 shakes have a healthy heart symbol on every label (except Tropical Fruit flavor, which contains less soy).†

    Q: How can one product, Formula 1 Nutritional Shake Mix, be ideal for both weight loss and weight maintenance?
    A: Research shows that drinking two shakes a day and eating one healthy meal will lead to weight loss, while having one shake a day will keep the weight off for years. Formula 1 shakes are the ideal meal for everyone, whether they want to lose weight, keep off the weight they have lost or just maintain their naturally healthy weight.†

    Q: If I'm lactose intolerant, can I use soy milk to make a shake?
    A: Yes, simply add soy milk to Formula 1 Nutritional Shake Mix and you should have no problem. By the way, most humans are lactose intolerant to some degree. You lose nothing when you substitute soy milk for dairy milk from a health standpoint.†

    * The University of California does not endorse specific products or services as a matter of policy.
    †These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.


    *********************************

    SIAPA YANG PERLUKAN FORMULA 1 SHAKE?

    1. Orang yang perlu turun berat badan atau reshape (Program Turun Berat Badan)

    2. Orang yang perlu naik berat badan atau reshape

    3. Orang yang perlu maintain berat badan/turunkan lemak sahaja

    4. Ibu yang baru lepas bersalin yang ingin kembali kurus dengan program yang sihat, dan pada masa yag sama terus menyusu sepenuhnya

    5. Ibu menyusu yang cepat lapar, dan perlukan makanan tinggi nutrient (nutrient density food) tetapi rendah kalori, untuk memberi tenaga, terus menghasilkan susu, tanpa menaikkan berat badan.

    6. Orang yang ingin rasa lebih sihat, inginkan kehidupan yang lebih cergas dan bertenaga.

    7. Orang yang ada masalah nak makan apa breakfast?

    8. Orang yang ingin dapatkan kulit yang lebih sihat, mulakan dengan nutrisi dalaman untuk dapatkan kulit yang sihat.

    9. Ibu/suri rumah yang inginkan tenaga supaya boleh menjalankan kerja-kerja harian sebagai ibu/suri rumah yang sememangnya memakan tenaga dan memenatkan, pada masa yang sama boleh turun berat/maintain berat badan.

    10. Warga emas yang perlukan makanan yang lembut dan makan dengan kuantiti yang berkurang, pada masa yang sama lengkap dengan nutrisi seimbang.

    11. Orang bersenam, untuk post-work out meal yang sangat menyegarkan!

    12. Orang yang mempunyai pekerjaan yang sibuk sehingga tidak sempat makan. Perlu ada Formula 1 Shake stand by sepanjang masa untuk emergency meal. No matter now much you love your job, or how you have no choice in doing continuous work without any meal break, your body still deserve the best meal in the world. It's the only place you live in. So have it stand by all the time k! :) (Meal For Super Busy Life)

    13. Student, yang perlukan nutrisi seimbang untuk fokus belajar, stay up ketika exam, dan kadang-kadang untuk menjadi meal replacement apabila anda ingin belajar non stop dah tak sempat turun makan di cafe. (dan terutamanya apabila makanan di universiti/kolej selalu tidak boleh menyediakan makanan nutrisi seimbang untuk anda) *this is how my business explode 8 years ago so many students need formula 1 shake to increase focus and energy




    *********************************

    Best kan?

    Besttt. :)

    Nak cuba?

    Boleh KLIK DI SINI untuk mencuba,

    atau

    hubungi 0136280514

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...