JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

924KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Selasa, 27 Januari 2015

Tips Perut Kempis

Bismillah.

Nak naik perut ni senang je, especially sejak lahir anak nombor 2. T__T Perut tak kempis-kempis! Walaupun berat badan ideal je, tapi tak selesalah bila pakaian dah mula mengetat sikit, perut pun macam pregnant 5 bulan all the time. Kalau tak diusahakan apa-apa, dah tentu duit keluar kena beli baju baru naik satu saiz. So no no. Jangan membazir beli baju bari. Baik salurkan duit tu ke arah gaya hidup sihat yang kita selalu kata MAHAL tu.


Alhamdulillah, bila perut naik haritu, aku mengusahakan method kempiskan perut yang moderate. Because I know I have to do it lifelong, so perut kempis pun boleh maintain life long. I'm not a fan of crazy diet or crazy workout yang temporary. So kalau nak usahakan turun berat, atau kempis perut, atau badan cantik, atau apa-apa sekalipun, my number 1 choice adalah benda yang moderate, yang boleh dibuat on a daily basis suits our schedule, forever. Dengan itu, kita bukan sahaja boleh mencapai sesuatu target berat dan kesihatan, malah kita boleh maintain dan improve result kita sampai bila-bila. CONSISTENCY and MODERATION is the key.


Jika anda merupakan seorang yang tegar exercise, entry ini tidak sesuai untuk anda HAHAH. Mesti anda akan rasa "Seriously macam orang malas je gaya usaha." That's why I named myself "Trying to be fit Mama" LOL. Maaf ye body builders and awesome runners and gym people. Kalau nak teruskan bacaan jugak mohon kawal expectations, ni untuk mommies yang nak kena susukan anak, kena kerja, kena masak, Mommies yang bersama anak kecik lah pendek katanya, leceh sangat nak jaga badan gaya rajin ni. Heheh. Ok done bebel.


Sedikit disclaimer:


* Tips perut kempis ni hanya untuk anda yang berat badan dah okey, BODY FAT at Excellent or Good or Medium level. Kalau anda punya BMI 25 keatas, ataupun body fat anda BAD and above, please lose weight and lose fat dulu ye. Heheh. 

* This is my personal method. So results are not typical. Individual results may vary. :D


What I did to kempiskan perut when I noticed my tummy started to get pregnant like 5 months old pregnancy, benda yang aku listkan ni memang benda yang sangat simple, dengan usaha yang minima, tapi memang diamalkan secara konsisten dan strictly konsisten. Haa. Biasala dengar macam senang kan, tapi bila sendiri nak apply macam-macam "kecurian" disipline yang kite buat menyebabkan kita tidak mendapat hasil. So remember, jangan mencuri!! :D

Disiplin 1) Bangun pagi, minum 500ml air kosong (atau campur dengan Herbalife Aloe+TeaMix yang awesomely cleansing our body and digestion system). 


Banyak kan benefit minum air ketika perut kosong? :)    

Disiplin 2) Lepas minum air, feed your body with nutritious breakfast.

Banyaknya calorie balance nutrients T__T
Sekeping roti is 100kcal T__T
While most people said fruits, oats, vege, is enough for breakfast, don't forget PROTEIN ya.
Do you know 1 shake Herbalife, dibancuh kosong hanya 90kcal?? Kalau campur apa-apa sikit bolehla jadi 150kcal. Problem solved. :)



RENDAH KALORI, LENGKAP PROTEIN, MACRONUTRIENT SEIMBANG, KAYA DENGAN NUTRISI BADAN. Fehh banyak gila syarat sarapan sihat ni. I don't know the example, because I''ve been trying so hard all the years before Herbalife untuk amalkan sarapan seimbang. 


Hasilnya aku kurang bertenaga, atas 2 sebab kurang tenaga: 

(1) sebab bila cut calorie aku kurang nutrient intake, 
(2) bila ambil lebih calori kononnya nak tambah tenaga, aku jadi ngantuk pulak T__T 

Hasilnya lagi aku jadi sembelit sebab minum susu setiap pagi, dan banyak lagi masalah harian yang terpaksa aku tanggung. Jadi aku pilih Herbalife Shake je. Badan sihat, maintain dah 9 tahun Alhamdulillah, side effect pun takde. Alhamdulillah :)



Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

Disiplin 3) Minum 4L air sehari. Again, this is my PERSONAL TIPS. 3L is okay. Tapi bila aku minum 4L, badan sedap sangat Alhamdulillah. Laju je detox everything.




Jom kita main-main sikit, let's challenge ourselves consistent 4L air sehari. Like.. EVERYDAY, ambil gambar muka anda for day 1, day 7, day 30. Tengok apa jd. IT'S FREE!! Good luck!! ^__^


Disiplin 4) Simple work out 40 minutes a day, 5 days a week. 



I am following H24 Samantha Clayton simple workouts.

Simple work outs like lompat-lompat, lari setempat, dan sebagainya yang penting bergerak je badan tu. Mostly aku buat kat rumah je. Sekali sekala jogging di luar rumah. But as I said, I work on benda yang aku boleh lakukan SAMPAI BILA-BILA, supaya aku tak cepat give up. Korang semua pun, samalah. Jangan focus sangat dengan gym atau taman kalau anda rasa itu susah. Kat rumah pun bolehhh. 


Yang kat Ulu Kelang tu bolehla kalau nak join simple work out dengan aku dulu. Dah belajar sikit dan terbiasa, boleh buat sendiri kat rumah. Ye? ;)



Disiplin 5) FOLLOW YOUR CALORIE MAGIC NUMBER!! 



Contoh pengambilan kalori.


Magic number ni, keperluan kalori badan anda (lepas dah adjust dengan program anda sama ada perlu lose weight atau tidak). Lain orang memang lain sangat nombor magiknya. Kami boleh bantu anda mendapatkan magic number anda secara percuma di kelab kami. Kami derived pun berdasarkan Basal Metabolic Rate badan anda (yang dapat dibaca menggunakan penimbang TANITA yang aku ceritakan di entri lain (klik sini)



Disiplin 6) Herbalife tea Mix!!! Heheh. Okey yang ni taklah wajib buat anda yang tak mahu keluarkan duit. :p Tapi bagi aku? This tea mix is AWESOME MASHAALLAH. Suka suka sukaaaa. *product is not intended to cure/diagnose any diseases





Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

So, itulah dia 5 perkara yang aku disiplinkan. Simple je kan? 


Ada yang mengadu, susah nak jaga makan. Susah nak jaga minum petang. Semuanya susah. Hukum alam, jika anda tidak buat keputusan untuk mengorbankan lebihan makanan anda, mana mungkin datangnya weight loss? Jadi pilihlah, nak korbankan makanan, atau korbankan kesihatan. Okey? :)



Makanya, jika ada mak-mak atau anak-anak dara kat sini yang nak gunakan Herbalife bolehlah hubungi 0136280514


Jom amalkan tips perut kempis ni yeee! 


Anda pernah gemuk/buncit ke? Boleh sharekan tips anda pada comment ye!! Nak jugak tahu tips orang lain. ^__^ TQ.


Khamis, 1 Januari 2015

Gagal Mencapai Azam Tahun Baru, Berulang Kali

Bismillah. 

Selamat Tahun Baru 2015!


Are you one of those yang mula berputus asa dengan azam tahun baru?


"Kenapa nak azam tahun baru? Everyday is a new day anyway."


"Kenapa nak azam tahun baru? Aku buat zaman setiap tahun nothing really changes anyway."


"I give up on azam tahun baru."


Of course, no one really has to wait for new year to do your vow for a better life. Benda tu boleh dibuat bila-bila. Tapi manusia memang works better with dateline. From today, you have 364 days left before the next opening. 




Are you one of those yang sama dengan manusia diatas ni? Having the same resolutions for the past 5 years but nothing really changed?


Feel like giving up?


And I saw someone posting, "stop making resolutions. It wont work anyway."


Let me tell you something... DON'T GIVE UP IN MAKING NEW YEAR RESOLUTIONS


Don't give up on your resolutions.

Don't give up on making resolutions. 

You ARE NOT A LOSER when you fail to achieve it every year.


What makes you a loser is when you decided not to make resolutions anymore, and you follow the flow. It's less painful, you don't have to feel like a failure because there's nothing to fail on. But you are a loser who won't achieve anything. 



3 Reasons Why You Cannot Give Up Making Resolutions (Even if you consistently fail to achieve it every year)


1. When you achieve it, Alhamdulillah. When you don't achieve it, have a moment to hop back and think why? List the reasons, factors. And now that you are more aware of the 'failing factor', you become better every year. It's a process. It might took 1 year, 3 years, 5 years, that's why you need to keep making resolutions regardless of the failure every year. Learn from it! 


The most common factors of resolutions failure are:



  • You don't appreciate small results. 
  • Making actions are the hard one, and you gave up making actions. Gave up counting calories, gave up being nice, etc...
  • Once you gave up, you can start right back anywhere, but you'd rather wait for next year to start again. Seriously? Don't.


I don't know, yang lain-lain tu listkan sendiri apa failing factors tu ye. 


By the time you achieve your resolutions, you have also successfully create a very good life habit in avoiding the failing factors. Amazing attitude MashaAllah!


2. A progress is a progress, even if it is small. Maybe you are progressing on your mind, maybe on your emotions, maybe on your actions. And maybe you are progressing on your life. 


Contoh 1


Your goal last year is to lose that 40kg of weight, and it turns out to be harder that in looks like. In the end you only lost 5kgs (including the yo yo weight), but you have learnt more about healthy lifestyle. Now you have learnt to cut your instant noodles, fast foods. You choice of foods at home is better now. So don't give up already! This year, try to add in 3-4L of plain water a day, cut your sugar drink, unhealthy fat and carbo. You have 365 days to practise this new behaviour. You can do it right?


Results may appear in the next 3 years or 5 years. But who cares? YOU ARE PROGRESSING!. Don't give up in making resolutions. :)


Contoh 2


For example, I always have this new year resolution "Be less hot tempered", since 2002. Since I was 13, I have this resolution. T__T.  Every year it seems to get worst. I kept praying and praying and praying. It's really HARD for me to keep myself together and not explode in a flaming situations. 


And then I started doing Herbalife business, I have to deal with more people everyday. I reminded myself about that goal of becoming less hot tempered every day, days and nights. I cried a lot, when I keep the anger to myself. It's HARD. 


But then on 2013 Allah sends me His final test. And swishhh. MashaAllah, I am a very calm person now. :D I prayed it last forever. Please pray for me. 


And I realized that being patience, for a hot tempered person like me, requires PRACTISE. Not magic. So don't give up. I worked on the same resolutions for 11 years. MashaAllah. I thank Allah, He never gave up on His slave. 


3. Life is a fight. Keep fighting. In this case, keep fighting yourself, your lazy self, your weak self, your complainer self, keep fighting this person inside you until you win. It's a war. The good news is you don't win a war in 1 year. :)



***************************************************

The most important part of resolutions, is PRAY TO ALLAH. This is where many of us forgot. 

I usually don't have new year resolutions. I have Ramadhan Resolutions. It is the time where you pray to Allah extraordinarily more than any months of the year. Pray, is equal to goal and resolutions. So year by year, I can analyze doa mana yang Allah bg capai, doa mana yang Allah tangguh. Kenapa Allah tangguh agaknya? Apa yang aku kena ubah?

My hot tempered resolution tu was my Ramadhan resolutions lah, bukannya new year. I never have new year list. (But there's nothing wrong with having the list on new year)

The magic is, you pray to Allah, and you started seeing things differently. Allah will make ways for you, even if sometimes Allah doesn't grant your wish directly, but Allah will make ways for you. Allah will changed you, Allah will shaped you, based on your what you prayed. And the results might appear that same year, or the next 10 years? Allah knows the best. 

My "hot tempered resolutions"? I started having it on 2002. I have a lot on my lists in 2002. That was like the first Ramadhan I really have serious wishes about life. My life started going upside down ever since, to be honest. I become worst in being a Muslim, worst in being a person, I've been tested with friendships, I lost many friends, I was humiliated. 

Things started to appear positively on 2007. I entered UIA, Herbalife, marriage... MashaAllah. But I started seeing my prayers came true after I walked through the total opposite of what I prayed for. It was painful, even to remember until now. It's a path I feared my children will have to go through. I prayed they wont have to, but Allah knows best. 

It's wonderful, when our resolutions, will bond us with our Creator. Don't bond your resolutions with the world, you will keep failing. Bond it with Allah. You'll have the strength to finish it, even if it took you lifetime. 

GOOD LUCK 2015!! :)


Turun Berat Badan/Sarapan Sihat/Earn Extra Income 0136280514 ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...