Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 29 September 2015

Tips pergi Sunway Lagoon bersama keluarga

Antara tempat kegemaran kami sekeluarga kalau nak short getaway adalah SUNWAY LAGOON Kuala Lumpur.

Sunway Lagoon ni Multipark destination. Memang berbaloi sebab per entry je dah dapat enjoy 4 parks (Nickelodeon Park, Water Park, Amusement Park, Wildlife Park). Memang berbaloi. Cuma kalau tak plan dengan betul, takut ia jadi sesuatu yang merugikan. Kalau salah pilih hari pun, contohnya terlalu crowded, pun boleh jadi stress jugak sebab kena sesak sesak dengan orang ramai.

Untuk kami berempat sekeluarga, kalau nak pergi Sunway Lagoon dengan normal price, pasti akan jadi terlalu mahal untuk jadikan ia visit yang kerap.


HARGA BIASA MASUK SUNWAY LAGOON

Harga MyKad

Harga beli Online

Harga Walk In

TIPS PERGI SUNWAY LAGOON

TIPS #1. PERGI WAKTU HARI YANG ADA PROMOSI. Barulah betul berbaloi!

Sunway Lagoon ni selalu buat promosi yang betul-betul murah, tapi kena pergi ikut hari yang Sunway Lagoon tetapkan, dan kena beli tiket promosi tu ONLINE sahaja. So maknanya nak dapat tiket murah ni memang kena plan betul-betul!!

Contohnya sepanjang tahun 2015 dan 2016 Sunway Lagoon ada promosi Quack-tastic Tuesday, setiap Selasa pertama setiap bulan, harga tiket RM50 nett. RM50 je!!! Murah sangat. Pergi berempat baru RM200, berbanding pergi normal days kalau berempat dah RM440 harga MyKad/Online.  Syaratnya kena pergi hari Selasa pertama setiap bulan tu je.

Harap 2017 promosi ni diteruskan.

Contoh lain pula ada promosi Terrific Thursday, iaitu BUY 1 FREE 1 day. Means RM150 untuk 2 tiket, kalau ikut value RM75 untuk satu tiket. Lebih mahal dari Quack-tastic, tapi lebih murah dari normal price.

Banyak lagi promosi lain, boleh check kat website Sunway Lagoon ye. Ada promosi cuti sekolah, senior citizen, birthday, dan banyak lagi.

Promosi lepas lepas ni tak tahulah apa pulak. Tapi kami memang sentiasa pergi ikut waktu promosi sahaja. Kejar promosi ni, it makes things fun. :D


TIPS #2. PERGI WEEKDAYS, untuk less crowd.

Kalau tak kesah crowded, then ikut jela nak pergi bila pun. Tapi kalau nak relax, takde crowd, takde beratur, pergila hari bukan cuti. Kalau memang kena pergi waktu cuti, kena plan juga nak utamakan park mana. Boleh start dengan park yang paling utama, akhir dengan park yang korang tak berapa teringin sangat. Takut banyak makan masa sampai tak sempat cover benda yang korang teringin.

TIPS #3. RANCANG

Sebelum pergi tengoklah siap-siap map. Kalau dari main entrance, akan jumpa Amusement Park dulu, lepas tu Wildlife Park, lepas tu Water Park, last sekali Nickelodeon Park. Sama ada nak jalan ikut flow tu, ataupun nak straight ke park yang korang memang target (itu yang kami selalu buat).

Amusement Park kecik je so tak makan masa sangat kot. Wildlife Park pulak macam mini zoo. Kalau ada anak-anak kecik mungkin ambik masa sikit kat sini tapi still tak lama sangat.

2 sebab kena rancang. PERTAMA untuk rancang masa. KEDUA untuk rancang tenaga. Penat tau nak cover 4 parks! Kalau ada anak toddler, budak akan tidur halfway. So waktu dia tengah bertenaga tu bawakla ke tempat yang sesuai dulu.

Apa yang kami selalu buat, kami memang mulakan dengan Water Park dan Nick Park dulu. Amusement Park dan Wildlife Park tu relax-relax je last-last bila dah penat. Kalau toddler tengah tidur pun tak kisah sangat. Sebab tujuan utama kitorg ke Sunway Lagoon wetland, so taknak habiskan tenaga kat dry land.

Lagi satu, lepas dah main wet land habis habisan, boleh mandi tukar baju solat, dan proceed ke dry land lepas tu. So senang la settle solat terus, pastu boleh terus balik.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Itu jelah tips nye. Kalau ada nak tanya boleh tanya kat comment ye. :)

Have Fun!


Nak mulakan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife? 
boleh hubungi kami.

PROGRAM KURUS 30 HARI

COACH INA AB 0136280514
FACEBOOK : AMALINA PETER
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach
FACEBOOK PAGE: COACH INAAB

Rabu, 27 Mei 2015

Kurus Cepat Tanpa Jaga Makan Tanpa Bersenam

Bismillah

Topik diatas, memang idaman semua orang kan. Nak kurus. Tanpa jaga makan dan exercise. 

Setiap hari kami jumpa orang macam ni. Datang kat kami nak kurus, tapi bila bgtau kena makan ikut calorie semua terus kecewa. Kesian jugak tengok diorang ni sebab they are searching for the impossible.

Dan ada jugak yang nak avoid jaga makan, focus on totally exercising.

Exercise, only provide 20% of weight loss and healthy lifestyle.
Nutrition and JAGA MAKAN, contribute 80%.

So now, BOTH ARE HARD TO PRACTISE. And if both are hard, which one worth to focus on? Jaga makan atau exercise? Yang 80% lah kan yang kena focus. Kalau boleh focus 80% tu, baru effective yang 20% lagi.


RAHSIA KURUSKAN BADAN, THE ULTIMATE SECRET

Nak kuruskan badan? Nak tahu rahsianya? Kalau anda jawab ya, sila baca statement saya ini dengan teliti.
Percaya tak kalau saya cakap, satu-satunya method nak kuruskan badan di dunia ini secara azalinya adalah dengan "jaga makan"? Bila saya maksudkan azali, maksudnya itulah hukumnya, tidak akan terubah dan boleh diubah.
1) kalau nak kurus dengan bersenam, kena jaga makan.
2) kalau nak kurus tanpa bersenam, kena jaga makan.
3) kalau nak kurus dengan pil ajaib alibaba, kena jaga makan.
4) kalau nak kurus dengan shake2 meal replacemen, kena jaga makan.
5) kalau nak kurus dengan gelang magnetik ajaib, kena jaga makan.
6) kalau nak kurus dengan krim sapu bakar lemak tembus ke kulit, kena jaga makan.
7) kalau nak kurus dengan bersauna, kena jaga makan.
8) kalau nak kurus dengan program2 bootcamp, kena jaga makan.
9) kalau nak kurus dengan subscribe weight management program bernilai ribu riban, kena jaga makan.
10) kalau nak kurus dengan diet2 tertentu, lagilah kena jaga makan - melibatkan modifikasi timing makan, nutrien yang diambil dan juga volume mereka.
Senang cerita, semua pun kena jaga makan. Sebab apa jawapannya macam tu? Sebabnya, anda semua, tuan2, puan2 menjadi gemuk disebabkan "tidak jaga makan". 
Tak percaya? Balik nanti, sila tanya kawan2 famili2 anda yang dah kurus. Ada tak mereka yang berjaya turun berat secara ajaib tanpa jaga makan? (Bukan disebabkan mereka sakit, tetapi mereka memang niat untuk kurus).
Masih tak percaya lagi?
Saya menyeru anda semua, tolonglah percaya, tolonglah percaya, dan silalah percaya.

- Susu Sejat FB
:'D
YOU CAN'T LOSE HEALTHILY WITHOUT JAGA MAKAN.  Healthy weight loss leads to consistent result. That's why kena amalkan juga jaga makan. Bukan pasal lose weight snanye tp pasal berat badan yg kekal dan tubuh yg sihat. Some methods may promote fast result without jaga makan and exercise. Engaging yourself with such methods may bring harm for your future. What you really need is HEALTHY LIFESTYLE instead of produk kurus. 


Ciri-ciri Penurunan Berat Badan yang Sihat:

1) Lepas turun berat badan, boleh kekalkan berat badan tu.
2) Turun lemak, bad cholesterol, dan visceral fat. bukan turun berat semata-mata. 
3) Lean body mass meningkat.
4) Nutrien yang diterima badan lebih banyak dan berkesan.
5) Improve disease risk.

Semuanya berbalik kepada 1: Mengubah gaya hidup kepada gaya hidup yang sihat, pemilihan makanan yang sihat, dan pemilihan aktiviti yang aktif.

Ada yg nak jaga makan 100% without meal replacement, ada yg nak ada bantuan meal replacement. Yg penting jaga makan. And no offense to yang tak nak meal replacement. Respect each other.

Meal replacement ni macam kereta lah. Kalau takde kereta takpe jalan lah kaki. Kalau malas/nak jimat masa kena keluar duit beli kereta. Yang penting kena buat sesuatu. Yang penting no excuse. 


CARA KURUS TAK PERLU JAGA MAKAN 
vs 
JAGA MAKAN aka Amal Gaya Hidup Sihat

There are methods that has been promoting kurus without jaga makan. "Makan la apa pun tak payah jaga pun boleh kurus!!" Amboi seronok promote kan.

Point #1: The fact that they are promoting weight loss without practising healthy eating habit, should make you wonder about how much they really care about your health?? Going against the body original system, will affect your health in the future. It's simple. Calorie intake, calorie expenditure.

Point #2: Healthy lifestyle (gaya hidup sihat), adalah SATU SATUNYA rahsia untuk SUSTAINABLE WEIGHT LOSS. Cara kurus memang banyak. Diet ini itu, produk ini itu. Tapi sustainable weight loss hanya boleh dicapai dengan healthy lifestyle. Kalau ambik Herbalife shake sekalipun, tapi pantang lalu kedai jajan/kedai desserts semua nak sapu, tak kurus jugak.

Point #3: Healthy lifestyle will not only cause weight loss, but also healthy body, heathy mind, healthy life. People who engage themselves with healthy eating habit, selalu ada positive and happy mind. Tak percaya cuba tengok instagram. :D Heheh. Macam happy positive semacam je. Kalau tengah sakit hati pun tak terluah kat social media. Sobsss.

Point #4: Healthy lifestyle can be inherited. You children. Remember your children. That should be enough motivation for every mom today. Don't let your children become part of the child obesity statistic yang semakin meningkat hari ini. And by you changing your lifestyle today, is to save your kids in the future from being an adult yang akan struggle untuk lose weight jugak. I mean... you can end this "struggle to kurus" fight in your family by implementing healthy lifestyle one step at a time. 

Point #5: Healthy lifestyle improve the whole body system. MashaAllah. MashaAllah.

Jadi kenapaaaaa kenapaaaaa kita ni suka nak cari semua jenis cara, semua, kecuali jaga makan. T__T

The earlier to accept this fact, the earlier your body can achieve a better health.


HERBALIFE AND HEALTHY LIFESTYLE


Dengan sedikit seni membancuh shake, shake ni sedappppp weehhhhhhhh!!! *nangisss*



So macam saya mention tadilah. Herbalife Shake Formula 1 ni healthy drink. Meal replacement. Kereta itu tak necessary. Boleh naik LRT, naik bas, naik teksi. Tapi bagi sesetengah orang kereta itu necessary. Mudah, selesa, walaupun mahal. Tapi bila kita betul-betul nak, budget tu jadi ada je. Samala macam shake. Minuman yang ada balance nutrition dalamnya. Kalau macam ada orang minum susu pagi-pagi, kami minum shake pagi-pagi. Macam tu. 

Apa sarapan anda pagi tadi?

Or did you even eat breakfast?

Setiap hari kita akan ambik sarapan yang mudah untuk kita grab and go. Mostly will taste good but filled with fat and sugar.

Breakfast adalah makanan yang PALING PENTING SEPANJANG HARI. So if you even feel proud of "Eh saya tak breakfast" *muka bangga*, sebenarnya badan tengah terseksa tak dapat breakfast, utuk start up day.

That's for we choose Herbalife Shake for our breakfast, and our family's. Because if I could name 1 best food untuk start up my day, yang sihat, complete and balance, low kcal sugar and fat, I choose Herbalife Formula 1 Shake. Senangg takyah pening fikir.

At the same time we practise healthy lifestyle.

Shake boleh bancuh dengan pelbagai cara. Bayangkan la kalau beli Setarbak tu berapa harga dan dapat apa je untuk kesihatan badan? Herbalife Shake is much cheaper than the Setarbak, but with so much value MashaAllah.

Perfect Breakfast For Me!


Perfect juga untuk nak cepat. Grab, Shake, Go!!!

Next time InsyaAllah aku akan blog pasal "Kaitan Breakfast dan Weight Loss". Sebab kat sini aku hanya mention kaitan Herbalife dengan Gaya Hidup Sihat adalah = SARAPAN.


HERBALIFE UNTUK KURUS

Fungi sebagai meal replacement dalam program kurus. Sarapan sihat untuk orang yang tak perlu kurus.

- Masalah utama bila diet adalah inaccuracies dalam mengira kalori dan membajet saiz portion nasi dan makanan harian kita- menyebabkan kegagalan program kurus.
- Meal replacement membantu memastikan portion makanan dalam keadaan terkawal: 1 shake = 80-90 kcal.
- Ia sangat convenient, simple, dan mudah untuk gaya hidup yang sibuk.
- Bila mengira kalori, lemak, protein, dan karbohitrat, kita selalu terlepas pandang banyak perkara. Contohnya kita nak makan telur/ayam sebagai source protein, tetapi telur dan ayam juga mengandungi lemak tepu, kolestrol, yang tinggi. Ayam dan ikan juga mengandungi banyak toxic yang boleh membawa kepada banyak penyakit. Pendek kata, EVERYTHING COUNTS. And the fact is, it's hard to count everything.
- Meal replacement membantu seseorang kurangkan pengambilan kalori harian dalam masa yang sama meningkatkan pengambilan nutrisi harian. 

Jadi kesimpulannya, jom jaga makan!! :D


Hubungi kami untuk mulakan program anda: 0136280514 
IG: @amalinapeter_coach


Anda akan dapat:
1- One on one personalize coaching. Through Whatsapp or in Nutrition Club.
2- Menyertai weight loss challenge dan mendapat hadiah sekiranya mencapai biggest loser.
3- Fat scan.
4- Pelan pemakanan untuk kurus.
5- Rasa lebih sihat dan bertenaga.


0136280514 
IG: @amalinapeter_coach

Disclaimer:
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Ministry of Health. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

Khamis, 30 April 2015

Herbalife Teamix dan Herbal Aloe Concentrate Sebagai Minuman Harian

Bismillah.




"You all pernah try makan makan makan lepas tu minum Aloe + Tea? Ce try lepas ni. Bestttt. And you most probably wont feel sleepy/tired after meals. Kalau tak pernah rasa kena rasa dulu."


Jadi saya nak share pasal minuman harian saya. Combo nye adalah: HERBAL ALOE CONCENTRATE + TEAMIX. Oh bestnya. Sebut je pun dah rasa segar bugar hahah.

Tapi ini bukan cara penggunaan Herbalife yang rasmi. Ini Herbalife Cara Saya, Pengalaman Saya. :)

HERBAL ALOE CONCENTRATE






Herbal Aloe Concentrate membantu untuk promote healthy digestion dan melegakan sistem penghadaman. Cara hidup kita harini yang kurang fiber dan nutrients boleh merosakkan sistem penghadaman. Jadi Herbal Aloe ni membantu menyihatkan sistem penghadaman dengan membersihkan dan melegakan digestive tract. 


Bila kita makan unhealthy food, buah ikan ayam yang tak organic dan bertoxic, processed food, dan almost everything in our home sekarang ni, badan kita akan ambil masa yang lebih lama untuk cernakan makanan-makanan tu. Bila badan kita tak boleh guna natural ingredients yang ada kat dalam pemakanan harian kita untuk cernakan makanan, badan kita kena kerja lebih keras untuk pencernaan, membuatkan kita rasa penat dan letih selepas makan. (familiar with this? Macam common kan?)

Kenapa aloe best?
- Melegakan sistem penghadaman
- Rasa citrus masam-masam gitu, refreshing citrus drink! Besttt.
- Membantu untuk minum 3 Liter air sehari sebab ada perasa tambahan pada kalori minima dan tiada gula. Kalau takde aloe nak minum air kosong sampai 3L tu kembung je rasa perut. Bila ada aloe ni memang bestlah tak perasan pun dah minum banyak. 
- Membersihkan sistem penghadaman, maka membantu meningkatkan penyerapan nutrient. Waaaahhh.
- Aloe Herbalife ni dah jadi minuman saya selepas makan. Instead of minum air manis, air karbonat, dan lain-lain, kadang-kadang kita teringin nak ada perasa yang lebih kuat selepas lunch, berbanding minum air kosong je. Kalau lepas makan sambal pun sambal punya rasa kuat lagi. Jadi instead of minum something bergula untuk pencuci mulut, aku pilih minum Aloe. Refreshing citrus taste. Puas hati.

SERIOUS, BEST. Bukan untuk kurus je tau.


Ada kena mengena tak dengan weight loss/weight maintenance?

Usus sihat, nutrient pun lebih lancar diserap oleh badan, makin effektif lah usaha nak jaga badan. Of course ia datang selepas penjagaan makan dan exercise. Tapi still lah, It's IMPOSSIBLE to lose weight healthily dengan jaga kesihatan usus tapi tak cut calorie.

Ramai orang suka cari jalan singkat nak lose weight. Dengan air detox lah, dengan minuman aloe sahaja lah, dengan minuman citrus sahajalah. Basic point untuk lose weight: CALORIE, NUTRITION, EXERCISE. Yang lain tu membantu je, bukan untuk permanent healthy weight management. Jangan malas ye.  :)

Soalan feveret orang ni. Cirit tak lepas minum? Terus lari pergi tandas? :'D TAKKK. Hahah. InsyaAllah takkk. Sedap, selesa, best. Itu lah perasaannya. Hahah. Kalau ada yang cirit bila minum tu, adala tu issue yang kami coach Herbalife have no right to advice you on that. :'D

Disclaimer
*perkongsian aku diatas boleh digunapakai untuk orang-orang yang takde medical issue. Kalau ada medical issue mohon refer doctor ye bukan coach Herbalife. Heheh. 




HERBALIFE TEA MIX LEMON AND HIBISCUS


Ada 2 flavour. Tapi aku cakap  pasal lemon je sebab itu je aku minum bertahun-tahun ni. :D

Tea Mix ni antara produk penting untuk membantu weight loss, tapi kalau nak guna untuk energy and health je pun takpe macam saya yang tak perlu kurus ni. (sebab dah guna herbalife 10 tahun Alhamdulillah. Boleh tengok kisah kurus selepas bersalin saya)

Tea Mix membantu tingkatkan tenaga pada waktu tengahari dan waktu-waktu lain juga. Tea Mix mengandungi caffein untuk jump start metabolisma badan, membuatkan kita rasa refresh dan minda kita lebih alert. (refer botol untuk kuantiti bancuhan)

Bagi orang-orang yang berlebihan berat badan, low energy dan letih itu sesuatu yang biasa, jadi InsyaAllah Herbalife Tea Mix ni akan membantu di situ.

Kenapa Tea Mix Best?
  • Jump-starts thermogenic (metabolic) activity
  • Boosts the feeling of energy
  • Provides antioxidant support
  • Instant and low-calorie
  • Contain caffein to increase alertness and improve concentration
  • Rasa yang sedap dan menyegarkan
  • Boleh minum sejuk/panas (tapi kalau campur aloe tak boleh panas)


    Sesuai Untuk?
    • Perlu turun berat badan
    • Letih dan tidak boleh fokus selepas tengahari
    • If you feel you constantly need to fight tiredness 


    ******************************


    Itulah fungsi Aloe dan Teh Herbalife in details dengan penjelasan cara aku. Kalau korang ada soalan-soalan yang lebih detail, atau soalan-soalan yang berkenanan isu medikal, Coach Herbalife tidak ada kelayakan untuk menjawab soalan anda. 


    Pasni boleh beli sorang satu Aloe dan Teh pastu letak dalam handbag macam ni ye. :D



    0136280514


    CHECK OUT OUR WEIGHT LOSS PROGRAM

    Disclaimer:
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Isnin, 20 April 2015

    Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife, Kisah Saya

    Bismillah.

    Saya Coach Ina, dah turun total 12kg selepas bersalin dua kali, dan maintain! ALHAMDULILLAH.

    Program Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife memang awesome sebab Herbalife bukan hanya bantu untuk kurus, tapi juga bantu lengkapkan keperluan nutrisi badan. Sambil turun berat, sambil dapat nutrients secukupnya.

    Dapat kurus.
    Dapat shaping. (takde kulit menggelebeh)
    Dapat shaping - saiz turun L ke S
    Dapat tenaga dan cergas.
    Dapat sihat.
    Dapat kulit cantik.
    Overall, semua sihat Alhamdulillah.

    2011 - Bersalin anak first.
     Berat selepas bersalin 55kg.
    Went to 49kg.



    2013 - Bersalin anak kedua.
     Berat selepas bersalin 57kg.
    Went to 51kg.



    Maintain kurus selepas turun berat. Kulit pun makin sihat Alhamdulillah.

    Tips Kurus Selepas Bersalin cara saya dengan Herbalife


    1- Kena tahu berapa kalori yang badan anda perlukan, dan kena kira berapa maksimum yang anda boleh makan sehari.

    Pengiraan berbeza ikut BMR anda. Pentingnya bila nak tahu calorie intake maksimum anda, supaya anda dah sedia maklum, dan boleh lebih berjaga-jaga dalam pemakanan harian. Berhenti berada di awang-awangan dan mula lihat dengan jelas supaya boleh turun berat tanpa stress.

    COACHEE KAMI AKAN DAPAT MEALPLAN KHAS DAN COACHING COMPLIMENTARY!! Takde extra charge. Just join program Kurus kami sahaja. Jadi senang cerita jom join coaching ya.


    2- No matter what, drink 4L keatas, air kosong sehari. 
    Haramkan air lain-lain. So kalau nak tambah perasa bagi sedap tu, minumla Aloe + Teamix Herbalife. Memang known untuk menyedapkan air tanpa tambah kalori. Wahhhh.

    Susu kite tak perlukan pun air manis, gula. Serious. Minum banyak plain water, makan banyak protein & healthy fat.

    3- Ketahui kandungan kalori makanan anda. 
    Jangan ambik tahu kalori je, kandungan kalori pun penting. 

    Karbohidrat
    Lemak
    Protein
    Fiber

    Ni sama macam point nombor 1. Belajar, aware, ubah pelan-pelan. 

    Makan BALANCE. Ada bfeeding Mom seronok guna alasan menyusu untuk makan aiskrim, desserts, dan sebagainya. Sedangkan yang diperlukan adalah nutrition and healthy calories. Tak kirala sebenarnya calorie intake kita tinggi atau rendah sikit, kalau makanan kita balance, kite tetap akan shape up!!

    DON'T EAT LESS, EAT RIGHT.

    4- Design mealplan untuk membantu kita makan terkawal dan sihat. 

    Berapa Karbo perlu sehari?
    Berapa Protein perlu sehari?
    Berapa Lemak perlu sehari?
    Berapa Fiber perlu sehari?

    Kena tahu, pastu design mealplan ikut Daily Calorie Intake kita yang sepatutnya. Kalau menyusu boleh makan extra 500-700kcal. Sebab tulah dalam program kami orang menyusu boleh kurus tanpa kurg susu!

    5- Jangan beli pakaian baru bila pakaian mula mengetat. Hahaha. Oke ini memang teknik berkesan. Gaining weight is expensive bila kita kena beli baju-baju baru yang muat. Hah!! Kalau dah agak-agak ketat sana sini tu, jangan beli baru. Lose weight je jawabnyeee :D Ini memang psikologi utama aku. Serious. Tak tipu. Demi kekalkan saiz, terus aku ada motivasi nak shape up secepat mungkin. Hehehe.

    6- Exercise. As I mentioned dalam entry Fit Diary #1, exercise membantu aku secara psikologi untuk jaga makan. Die macam ala-ala bila kita pakai tudung kita jadi guarded akhlaq jugak sebab kita sedar kita pakai tudung. Bila exercise pun tetiba serba salah nak makan bukan-bukan kan. So exercise yukkk!

    Boleh join SmartWorkout Fit Club Ladies Only di Setiawangsa oleh saya, atau ruju workout "Samantha Clayton Herbalife" di Youtube.


    ***************
    Kelebihan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife 

    Dari tadi Coach ina ni sikit-sikit mention Herbalife je Herbalife je. Kalau tak guna Herbalife pun boleh kurus kan? Mak mak kita dulu tak payah Herbalife pun?

    Ecewah. Saya tak tahulah Mak awak, Mak saya takde Herbalife tu yang naik berat badan sampai hampirrrrrr mencecah 90kg tu!! Heheh. Tapi Alhamdulillah la Mama dah turun berat semula dah kekal sihat langsing sampai sekarang usia dah mencecah 50 tahun.

    Mama Saya
    Okey back to topic.

    Kelebihan #1: Produk Herbalife penuh nutrisi.  Bukan ubat kurus semata-mata. Jadi ia membantu memenuhi keperluan nutrisi semua orang, termasuk ibu-ibu. Bila ambil shake ni perasaannya memuaskan, menggembirakan, rasa cergas. Ada ibu-ibu ambik supplement dalam bentuk pill. Berbotol-botol supplement nya. Dalam Shake Herbalife dah ada semua vitamin dan mineral dalam 1 botol. Mudah!

    Kelebihan #2: Tak payah sakit kepala kira kalori. Bila ambil program kurus Herbalife, shake dah rendah kalori tapi cukup mengeyangkan InsyaAllah. secara tak langsung membantu ibu-ibu mengawal pemakanan. Mealplan pun dah disiapkan oleh Coach Herbalife. Jadi ikut je.

    Kelebihan #3: Turun berat, tegangkan kulit. Bukan kurus je tapi muka nampak tak sihat sebab kekurangan nutrisi ketika nak turun berat. Lama-lama muka nampak lebih tua. Kurus je kurus, tapi yang lain tak sihat.

    Kelebihan #4: Tinggi protein. Semua ibu-ibu pun tahu betapa bestnya dan pentingnya protein untuk selepas bersalin dan menyusu. Ibu-ibu perlu sentiasa cukup protein kalau tak kulit lembik, susu pun kurang.

    Kelebihan #5: BOLEH MAKAN NASI!!. Nasi ni wajib kot untuk ibu menyusu kan? Jadi jangan risau. Program Herbalife BOLEH makan nasi. Dan biasanya orang menyusu sepenuhnya siap boleh nasi 2x sehari lagi tauuu!! Haaa. Bestnya kurus Herbalife ni.

    Nak mulakan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife? 
    boleh hubungi kami.

    APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA ANDA BELI PRODUK HERBALIFE DARI KAMI :

    1. Guideline penggunaan Herbalife yang sangat detail : detailing kalori, detailing cara bancuh shake yg paling sesuai untuk ibu-ibu, bahan apa sesuai letak dalam shake, nak makan nasi byk mana, nak makan ayam banyak mana, apa tips lain untuk kurus? Semua kami akan berikan. Hanya dengan beli Herbalife dari kami!! 

    Mealplan ibu menyusu mcm mana? Kalau lapar mcm mana? 

    Jadi janganlah beli Herbalife yang tak tahu asli ke tak, halal ke tak, kat mana-mana je tepape asalkan murah, pastu tak tahu pun guideline nak guna Herbalife secara terbaik. 

    2. Support Group, Online Community : Kawan-kawan dalam Team SuriKurus sangat supportive dan saling membantu kawan-kawan untuk turun berat secara effective. Share resipi masak, resipi shake, tips kurus masing-masing. Kebanyakan coachee kami juga turun 3-7 kg dalam bulan pertama. Anda akan belajar sangat banyak dari mereka!

    3. Berpeluang dapat hadiah, dapat recognition, dapat diskaun, dan dapat PASTI KURUS. Jadi jangan lepaskan peluang ni. 

    WHATSAPP 0136280514 untuk mulakan

    PROGRAM KURUS 30 HARI

    COACH INA AB 0136280514
    FACEBOOK : AMALINA PETER
    INSTAGRAM: @amalinapeter_coach

    Nurul Depp pun Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife

    Disclaimer to avoid confusion:
    *Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 

    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Rabu, 15 April 2015

    Turun Berat 23kg dengan Herbalife!

    Bismillah.




    Mr B adalah salah seorang pengguna setia Herbalife. Thank you so much Mr B for believing in us. :)

    Asalnya Mr B ikut kawannya ke Hari Pelanggan Herbalife. Ikut ikut je, tapi terjebak, sebab Mr B pun memang berlebihan berat badan.

    Pada usia 24 tahun, Mr B dah berisiko untuk dapat certain penyakit kerana terlalu berlebihan berat badan. Jadi Mr B pun mula guna Herbalife untuk lose weight.

    Antara usaha turun berat badan Mr B:
    - Cheat day hanya 1 kali setiap 2 minggu. Means 13 hari jaga makan, makan ikut meal plan yang diberi. 1 hari makan segala yang dia teringin.
    - Jogging. Tak sure berapa kali seminggu.
    - Minum shake Herbalife 2 kali sehari.

    Aku tak boleh cerita banyak sebab client lelaki ni berhubung hanya dengan Mr Husband je. Heheh. Tak tahu nak cerita apa. Boleh cerita result jelah ye. ;D

    Tahniah Mr. B for losing 23KG!!


    0136280514

    Disclaimer :
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

    Khamis, 9 April 2015

    Herbalife Meal Replacement, Makanan Sihat Ketika Sibuk

    Bismillah

    My previous entry, info general tentang Nutrisi Seimbang dan Formula 1 Shake Herbalife, I listed 13 groups of people yang perlukan shake Herbalife. 

    Produk Herbalife BUKAN khusus untuk kurus sahaja. 13 group manusia lain pun perlukan shake Herbalife. 

    Dan harini saya nak sambung elaborate group 12: Orang-orang yang sibuk kerja sampai tak sempat makan. Haaa siapa macam ni?
    12. Orang yang mempunyai pekerjaan yang sibuk sehingga tidak sempat makan. Perlu ada Formula 1 Shake stand by sepanjang masa untuk emergency meal. No matter now much you love your job, or how you have no choice in doing continuous work without any meal break, your body still deserve the best meal in the world. It's the only place you live in. So have it stand by all the time k! :)
       
    It actually merangkumi semua: Guru, Doktor, Engineer, dan lain-lain. We have all kinds of clients, and most of our clients adalah super busy with their life. They wanted to lose weight, but then they don't have the time and focus to do it (while kalau nak lose weight takde masa takpe tapi our mind kena bagi attention jugak on the effort: Jaga makan, minum air. Without focus, you can't achieve anything in life, including weight loss)

    Most of our clients understood that Formula 1 Shake Herbalife adalah NUTRISI SEIMBANG bukan hanya untuk turun berat badan, tetapi juga untuk meal replacement, daily breakfast, perfect meal for busy people, dan sebagainya. So either you have the effort utuk lose weight atau tidak, either minggu ni rasa nak give up on calorie counting ataupun tidak, formula 1 shake sebagai balance nutrition setiap hari tetap wajib diteruskan. 

    Healthy eating - is a habit. You know habit: the thing you will do without thinking, without feeling susah atau ambil masa. When you pray, you pray. You don't think sama ada sempat solat atau tidak. When you sleep, you sleep. You don't think if you wanna sleep or not. When you wanna eat, you eat. Healthy eating, can become a habit. Dan untuk memastikan sesuatu yang baik itu menjadi habit kita, we have to keep it consistent for 90 days. 

    Awal-awal mencabar. Tapi bila dah biasa tu, senang jeee. 


    MAKANAN SIHAT KETIKA SIBUK

    Imagine on the busiest day of your life, you just finished your appointment at 2.45pm, and you have your next appointment on 3pm. Dalam masa 15 minit tu, you obviously have to use that time untuk solat. You have no idea nak makan apa sebab semua kedai lauk dah takde lauk on 3pm. So no nasi for lunch. Kalaulah kita boleh choose untuk ignore that lunch meal tu dan teruskan je appointment 3pm without food. Kalaulah boleh. But you can't! You need the energy. You need calories untuk rasa bertenaga dan menjalankan kerja dengan effective. You body needs the calorie untuk menjalankan kerja-kerja asas dalam badan anda. 

    If you wanna consider skipping meal, or perhaps some of you akan kata "I don't skip meals. I take some cookies/coffee/tea/energy drink/etc etc. I don't skip meal, so I have no problem." Waktu ni semua makanan seakan-akan menjerit: Pick Me Up!! Pick Me Up!! Chocolate, high calorie drink, burger, biscuits, instant noodle (nyummm). So it's your choice nak pick up apa. 

    So let's look into the details here:


    KESAN SKIP MEAL

    Kesan Skip Meal #1: Jangka masa panjang akan semakin gemuk/naik berat badan/naik lemak. 

    WHATTT?? Scary nya!! Dahla kelaparan, skip meal, last-last makin berlemak. 

    WHY?



    (Please don't compare skipping meals with puasa. It's totally different thing)

    A) Craving Fat and Sugar

    Bila kita skip meal, kita akan lebih teringin dan bernafsu untuk makan benda berlemak, bergula tinggi, berbanding bila kita makan breakfast lunch dinner yang seimbang. So bila portion makanan kita lebih berlemak bila skip meals, walaupun kita berlapar most of the time sebab tak makan, kita tetap akan mengembang unhealthily. 

    Perasan tak bila kita tengah lapar sangat-sangat, kita akan sangat teringin dan paling teringin chocolate. Oh mai sedapnyaa chocolate time-time lapar. In my case, time dah lapar sangat sangat, mesti aku terbayang Milo. Oh mai maiii. 



    "It is thought that when we skip meals, our gut releases hormones that act on the orbital frontal cortex, priming it to steer our thoughts towards sugary and fatty treats. While this might make sense in times of famine, when it is essential to get as many calories as possible, when food is plentiful, it could lead to us eating more than is good for us."

    ‘Beware of going for long periods without eating because you are going to crave high-calorie foods much more because of changes in how your orbital frontal cortex works.’ 

    So basically, badan kita design untuk respond kepada hunger the safe way. As stated above, badan kita bersedia untuk respond kepada "Famine". Bila kita skip meal, kita akan teringin high calorie food, supaya badan kita tak sakit. It needs calorie to live healthily. and in most of our case, we didn't skip meals because of famine. We skip meal on a daily basis because of our busy urban life. And skipping meals consistently will change the way our brain work. We will consistently teringin makan benda high calorie. 

    B) Kita mula develop habit 'Binging', a.k.a makan pada kuantiti yang sangat banyak sekali makan.

    According to the National Institutes of Health, skipping meal akan membuatkan kita semakin lapar pada masa makan seterusnya. And it could cause us to eat more calories that you would normally have. Sometimes double or triple calories.

    C) Skip meals menyebabkan metabolisma badan terganggu. Tanpa supply calorie yang baru, badan kita akan bertukar kepada 'starvation mode' untuk simpan tenaga. Causing out next meal isn't burned off very efficiently. and cause weight gain kalau berlaku hari-hari. Pendekkan cerita je. Panjang sangat explanation nya. 

    ***************

    We always have people saying, "Entahla tak tahula kenapa boleh gemuk jugak. Saya tak makan tengahari tau!"

    -__-

    Waktu tu rasa macam "OMG I have to work harder educating the community."


    Kesan Skip Meal #2: Letih, kurang tenaga, kurang effektif. 

    Skipping meal menyebabkan our blood sugar levels jatuh menjunam. Kekurangan blood sugar level akan memberi kesan pada setiap organ dalam badan kita. Causing tired and the feeling of unwell. (I really hate the feelings. I guess everyone pernah rasa benda ni kan?)



    Kesan Skip Meal #3: Moody 

    Jadi this calorie deprive thing mula memberi kesan pada otak kita. Without a steady supply of nutrients, minda dan emosi kita mula terganggu. Mulala rasa moody, cepat rasa annoyed, rimas. I don't know about guys, tapi aku tahu perempuan kalau lapar, memang emosi tak stabil sangat. 





    Kesan Skip Meal #4: Kurang Nutrisi 

    Kekurangan kalorie, kurang makan, akan menyebabkan kurang nutrisi. Kurang nutrisi menyebabkan our overall health terganggu. Sebab sel, perlukan nutrients untuk terus sihat. Sel membentuk tisu, tisu membentuk organ, organ membentuk sistem badan. 

    So the simple Math - you skip meal, you are not feeding your cells. And don't do that to our body please. As much as your pet need to eat the right food, your plants need to be watered with clean water, and your car perlukan servis yang baik untuk pakai lama, badan anda pun perlukan attention yang sama. 

    "Tapi saya tak skip meal. Saya makan je apa-apa yang ada."

    So now. "Eh saya tak skip meal!! Kalau saya sibuk saya akan pastikan saya makan something jugak. Biskut ke, kopi ke, mee segera ke."

    MEE SEGERA OKEY!!!! *coach nangis*


    One of our customer, explained to us how her busy life is everyday. Dia hanya boleh berhenti untuk lunch break pada jam 3 atau 4 petang. Waktu tu apakah jenis makanan yang ada? She listed down....

    Mamak.
    Instand Noodle.
    McDonald/KFC dan seangkatan dengannya. 

    So since she's too tired to walk around already (and she's underweight, so kalau lapar tu macam nak pengsan je rasa), instant noodle is always her choice dalam keadaan terpaksa. Terpaksa- because she's too tired to look for food, and too hungry to delay her meal. *nangiss* 

    Or some of us would just pick up carbonated drink or coffee untuk boost energy sementara nak tunggu next meals. 


    Get a perfect meal replacement untuk anda yang sangat sibuk. Say NO to Skipping Meals! Say NO to makan tak sihat!

    Come on guys and girls!! It's about time to change all our excuses into efforts!

    Think about it this way, either you change your habit and prepare a healthy fast food solution. Create a habit. Make your "Pick Me Up" meal for emergency. OR, you can live the way you are living now, being busy, ignoring your health, and skipping meals, and then you solve your health issue later. So it's either solve now, or solve later. Either one, you have to solve it one day. 

    So picture this.

    You have no choice. You have to start eating healthily. Herbalife ataupun tidak - you can still choose. I am not gonna say you must take Herbalife shake. I only say you MUST MUST MUST decide to change your habit, mentally prepared to face your busy life, and put extra effort to change your habit. STOP COMPLAINING, because your current job is your choice right? And if you are not happy about it, either you change your job, (oh no!! I can't do that!), or you change your mind. And then SMILEEEE :D

    CHOICE 1: Set 30 min to 1 hour a day, tak kisahlah awal bagi bangun awal, atau pun bila-bila depends on your resting time, untuk menyediaan makanan untuk bawak bekalan kerja. Maybe you have to wake up early, or maybe you have to give up your scrolling the Facebook/Instagram time, and prepare yourself some good food for the whole day. 

    Masakla benda simple atau complicated, atau mungkin just a simple sandwich. Guna roti purple yang paling Low Glycemix Index tu because trust me that purple bread taste really bad but it keeps you full for a longer period of time hahah! Rasa guilty but I have to be honest it tasted bad wahaha.

    (Oh no. You don't understand my life. I am living an extremely busy life and I really DON'T HAVE TIME TO DO THAT!! You don't understand!!)

    Chill. 

    Then that leads you to the 2nd choice.

    CHOICE 2: Formula 1 Shake Herbalife. The Super Food for Super Busy Lifestyle. It has 55 nutrients, 18 amino acid. Mix it with milk/juice/soy to make it 250kcal (kalau air kosong je 90kcal sahaja-suitable for weight loss only). Plus, it is low Glycemic Index - menyebabkan badan kenyang lama. Formula 1 Shake Herbalife ternyata menyelesaikan semua isu-isu diatas.
    Superfood For Super Busy Lifestyle

    1. Dapat lose weight/lose fat.
    2. Provide us energy to continue working, sebab badan dan sel semua cukup makan.
    3. Badan still dapat balance nutrients.
    4. It is a simple, fast meal, yang mengandungi nutrisi seimbang. 

    Waahhhh cukup semuanya!! Bestnya bestnyaaa.

    "Susahla nak bancuh"
    "Tak sempat bancuh dari rumah."
    "Takkan nak letak kat office satu kat rumah satu??"

    Oh mai banyaknya soalan semua orang. 

    I am a very simple person. So my solution, even to myself, adalah sangat simple. 

    I have a very big handbag. It kinda solve all my problem: Baju anak, pampers, even Formula 1 Shake, Teamix, Aloe Concentrate, Shaker Cup untuk buat shake, all in my handbag. Hehe. Mary Poppin sangat.


    Tak masuk lagi sebelah tangan bawak botol air 1L atau 2L. 

    I don't care if I have to carry everything, I do care if I started feeling low energy, or moody. I hate those situations, especially when I can do something about it but I didn't.

    Aku pemalas jadi aku memang bawak 1 canister shake tu terus. Dan 9 tahun dah minum shake Herbalife. Otak kite dah jadi simple yang penting dapat shake.

    Bibik aku rajin sikit, kalau keluar die akan asingkan formula 1 shake tu dalam bekas tupperware yang lebih kecil. Dalam half size canister F1 tu. Bibik tak buat untuk aku. Bibik buat untuk shake anak-anak je. Sob sob.



    Some Herbalifer yang aku perhati, lagiii rajin. Mereka letakkan powder F1 tu siap-siap dalam bekas baby powder container. 



    Kesimpulannya, kalau nak, semua boleh diusahakan. Kalau taknak, siapa pun tak boleh tolong. 

    One last thing, kalau tak berjaya apply minggu ni, jangan stress, jangan marah-marah, yang paling penting jangan give up. I know your job sangat memenatkan, sangat sibuk, and I can never imagine what it's like to be in your place. But I wanna say, it's okay to fail, no matter how long you have tried. But your job keep changing its pattern and you keep changing your mood and it's hard to practise healthy eating habit consistently. But it's okay. Just keep on doing it. *menari pom pom*

    Remember the story of Zul, (CLICK HERE), who failed few times even with Herbalife, sebab tak  mampu jaga makan. Akhirnya kurus jugak. 

    Kalau stress, contact your Herbalife coach mengadu. :D Kalau takde coach, boleh contact aku je mengadu. :'D Kalau dah ada coach, jangan gatal nak contact. Gi kacau coach sendiri je hahaha. Sekian. Salam sayang untuk semua employee sibuk tak sempat makan, terima kasih kerana berkhidmat untuk masyarakat dan negara. :'D XOXO 


    GET YOUR HERBALIFE SHAKE MEAL NOW!

    SIMPLY TEXT

    0136280514


    Disclaimer to avoid confusion:
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...