TOTAL LOSS: Coach Ina 12kg. Coach Ab 8kg.

TOTAL LOSS: Coach Ina 12kg. Coach Ab 8kg.
Hubungi 0136280514 untuk sertai Cabaran Turun Berat Badan 30 Hari, 100% Online!

Thursday, December 4, 2014

Bisnes Herbalife

Bismillah

Adakah produk Herbalife boleh menjana pendapatan? Part time atau Full time?

Ya. InsyaAllah. Both boleh. Part time. Full time. I'll tell you my story kat bawah nanti. I did Herbalife business part time and full time both. Since 2007. :)



Coach Pengurusan Berat Badan?






Kisah Kami





Pada usia 17 tahun, dengan pelbagai masalah kesihatan yang disebabkan gaya hidup, dan hidup aku berubah menjadi lebih sihat MashaAllah, segalanya dengan izin Allah, aku jatuh cinta dan mula percaya pada PRODUK. (Detail Story HERE)


Bila sesuatu produk itu terbukti berkesan untuk diri kita, mestila kita rasa nak share bagi satu dunia tahu kan. Dengan hasil produk Mama turun 12kg, Abah turun 7kg, I started talking to all my friends about the product, and unintentionally, I make my first sales. Alhamdulillah.

After attending the company preview, and I am a very sceptical person, with dreams. Waktu tu umur 18 tahun, tapi aku dah ada certain guideline yang aku nak achieve untuk masa depan aku. Iaitu:

1) Tidak mahu bekerja dengan Boss
2) Miliki masa sendiri
3) In 5 years time, aku nak jadi ibu sepenuh masa, dengan bisness sendiri.
4) Nak passive income

So...awal-awal bisnes tu, aku ceritakan dalam entri berikut:

http://amalina-peter.blogspot.com/2015/03/selepas-8-tahun-berniaga.html
http://amalina-peter.blogspot.com/2012/12/my-first-2-years.html

Pendek katanya, nak mulakan bisnes Herbalife ni pun bukanlah sesuatu yang mudah dan pejam mata, dan bukan sama sekali skim cepat kaya, skim kaya goyang kaki. TIDAK. Please put that in your mind. This is BUSINESS. Kalau nak tahu business tu apa, boleh google perkongsian orang betapa payahnya nak mulakan bisnes. Kalau tak prepare mind, percentage untuk gagal tu teramat tinggi.

Soalan: Tapi kenapa buat jugak Herbalife walaupun susah?
Jawapan: Semua pun susah. Kalau nak senang duduk depan TV makan keropok je. Senang. ;D

Actually, bila kita jatuh cinta, bila kita suka, bila Herbalilfe ada value yang kita cari selama ni, susah senang tu dah tak nampak. Yang penting IMPIAN. At it's not the same for everyone. So kenali impian anda, kenali Herbalife dan jalan perniagaan. Jangan kenali duit je. Semua benda susah dalam hidup. Tapi kalau benda tu impian kita, susah tu dah tak nampak. Faham kan? Panjang nak elaborate. Girls problem sangat LOL.


Herbalife Part Time, ketika Student

Pada usia aku 18 tahun (sejak tahun 2007), hinggalah 22 tahun, aku menjalankan perniagaan ini PART TIME sahaja. Part time tetapi konsisten, high intensity, dan sepenuh hati. Lepas 2 tahun buat Herbalife solo, aku berkahwin, pada usia 21. Alhamdulillah. Husband pun buat bisnes sepenuh hati jugak ever since. 

Pada usia 18 tahun, we travelling to overseas once a year at least to attend overseas training. Sejak umur 23 tahun dah mula pergi 3-4 kali setahun training overseas. Bayar sendiri- it's a training bukan sponsored vacation. It's optional for Herbalife coaches. Tapi sebab we take it seriously, we attended all the overseas training. Kalau nak grow kena belajar. Bila pergi overseas training to we learn from other countries macam mana dorang bangunkan bisnes, macam mana dorg overcome challenges semualah. So kalau dah work hard (siapa org bisnes mesti faham perasaan ni), kena constantly learn and meet people and buat jugak, untuk dapat constant motivation dan belajar benda baru. We meet friends from all around the world. MashaAllah.

Juggling marriage life, student life, business life. We meet customers and trainee coaches mostly during weekend. And thanks to Allah for the existence of Internet, we did our business mostly online. Weekdays memang focus kelas, assignment, study.

Pada tahun ke 6, 2013, (usia aku 23, suami 24), barulah kami menjalankan full time. Ketika itu jugaklah Alhamdulillah kami telah membeli rumah pertama dan kereta idaman pertama kami.


Herbalife Full Time, dan seorang Ibu

Jadi Alhamdulillah, umur 23 kami pun full time Herbalife. Sampailah sekarang.


Kini aku menjalankan perniagaan dari rumah. It's HARD jugak. Again, nothing in life is easy. A working Mom have to face the hardship of leaving their child everyday. A work from home Mom have to face the hardship of handling kids 24 hours while running the business (that includes kerja depan pc plus meeting customers plus coaching new coaches - and handling the kids attitude.) But again, it's all our choices, dreams, priority. Nothing is right, nothing is wrong. The only WRONG THING adalah doing things you don't like everyday. :)

But I'm happy to be able to arrange my own daily schedule without interrupting motherhood, and the ability to be a full time Mom, with a dream of homeschooling in the future, without interrupting my income. InsyaAllah. 

*All Incomes shared in this blog applicable to the individuals depicted and not average. 

The Real Herbalife

We are consumer based business. Before you enter the business you must be clear that this is a consumer business. You won't be successful without customer's result. I repeat: RESULT. Not sales. On the surface we make sales. But the real success is on the result.

PLEASE WATCH VIDEO BELOW TO UNDERSTAND THE REAL HERBALIFE


"People have misconception that to do Herbalife it's super easy, but no, you have to work."



BAGAIMANA MEMULAKAN PERNIAGAAN HERBALIFE?


So basically:

1. Hubungi kami untuk start up.
2. Guna produk (ikut keperluan anda)
3. Share tentang kelebihan produk, atau coaching kurus, atau sarapan sihat, di media sosial anda, atau pada kawan-kawan dan keluarga anda.
4. Coaching akan dibimbing oleh headcoach. You are not alone.

SIMPLE. Yang penting hati kena cinta produk. :)

Sebarang pertanyaan tentang bisnes? 0136280514
Post a Comment

Disclaimer to avoid confusion:

*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds.
*All product results in this blog are not typical. Individual result may vary
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.