JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

924KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Khamis, 27 November 2014

Kulit Cantik dengan Herbalife SKIN

Bismillah.

Have you had your SKIN today? :D




REPLENISH AND REVUVINATE. RESULT IN 7 DAYS. 
*product is not intended to cure, diagnose, treat any diseases.

MashaAllah. Headline betul confident Herbalife SKIN ni. Sebab MashaAllah memang best tauuu SKIN 7 Days result ni. 


Kenapa Herbalife SKIN ni best sangat? 

(Jemputlah view website utama Herbalife SKIN Malaysia di http://www.herbalifeskin.com.my/ms/)

SKIN best sebab dia 3 F ni: FORMULA, FEEL, FAST. 


  • Formula- yang optimum untuk kecantikan kulit, dengan vitamin-vitamin yang kulit kita perlukan.
  • Feel- Boleh RASA kulit kita lembut, bersih, best. 
  • Fast- 7 Days Result you! Ada tips nya. Pastikan anda membeli SKIN daripada mana-mana Herbalife Coach yang serious yang anda kenal, InsyaAllah dia akan ajarkan product mana yang paling sesuai untuk 7 Days Result anda! 
  • Paraben dan Sulfate free!! So sesuaia yang mencari produk kulit yang berkesan, tapi rendah bahan kimia yang membawa kesan jangka masa panjang untuk kulit, SKIN memang sesuai untuk anda! 
  • Dermatologist Tested


Berikut adalah testimoni SKIN daripada coaches Herbalife yang saya kenal sahaja. I don't upload customers or non-coaches pictures, yang kalau saya share gambar mereka tentu lebih ramai dari ini. 

Nana.



Yana


Azreen


Raihanah


Ain


Aunty Rohaya


Aina


Mazlina

Sebelum melangkah masuk ke dalam dunia SKIN, ketahuilah langkah penting dalam mencapai nutrisi lengkap luar dan dalaman adalah dengan pertamanya pemakanan seimbang. Nak dapat kulit cantik, mulakan dengan jaga makan dulu. Product kulit yang paling mahal sekalipun tidak boleh membuatkan kulit anda sihat secara semula jadinya sekiranya anda tetap dengan pemakanan tidak seimbang dan sihat "makan apa yang ada depan mata je".

Apa yang anda makan akan memberi kesan pada kulit anda. 



Senarai produk Herbalife SKIN



  1. Polishing Citrus Cleanser* (OR) Soothing Aloe Cleanser
  2. Herbal Energizing Toner
  3. Line Minimizing Serum*
  4. Firming Eye Gel*
  5. Hydrating Eye Cream*
  6. Daily Glow Moisturizer*
  7. Replenishing Night Cream*
  8. Instant Reveal Berry Scrub
  9. Purifying Mint Clay Mask*
*produk berbintang ini adalah yang clinically tested to bring result in 7 days. 

Yang tak berbintang bukannya tak bagus, cuma tak perlukan clinically test. 

Produk kegemaran kita semua akan berbeza mengikut keperluan kulit, apa yang nak di improve, so honestly SEMUA product SKIN memang best. Cuma bila cakap tentang bajet, itu yang menyebabkan kita perlu memilih antara 9 item SKIN mana yang kita nak guna dulu. 




BAGI SAYA NUTRITION ALWAYS COMES FIRST. JADI KALAU NAK KULIT SIHAT, 80% USAHA KENA JAGA MAKAN DULU. SAYA PILIH HERBALIFE SHAKES.
*product result is not typical. Individual result may vary.
So inilah saya sebelum dan selepas Herbalife. Testimoni kulit ni sepenuhnya hanya guna produk nutrisi dalaman Herbalife. Waktu ni Herbalife SKIN belum wujud.

Saya ambil shake herbalife untuk kesihatan kulit. Memang takde masalah berat badan. That's why, langkah ke arah total nutrition adalah dengan nutrisi dalam dulu. Dalaman sihat, luaran pun cantik lah.

Nutrisi dalaman boleh sihatkan kulit daripada jerawat menggila. JAGA MAKAN. Pilih Shake. 

KENAPA HERBALIFE SHAKE BOLEH SIHATKAN KULIT?

1. Bila minum shake, kita dan tak makan benda lain. Benda lain tu kebiasaannya ada gula, simple carb, lemak, minyak, benda-benda proses, bahan kimia. Semua memberi kesan kat kulit. Bila minum shake, kita dah cut off banyak kemasukan toksin.

2. Herbalife shake mengandungi nutrisi lengkap. Kulitla antara organ paling happy bila dapat nutrients. 

Back to SKIN.

Masalah kulit orang muda:


- parut jerawat

- jerawat
- black head
- pores besar
- warna kulit tak rasa, kusam
- berminyak!
- tak flawless, tak glowing. 



WHAT I FEEL WITH HERBALIFE SKIN

Saya hanya akan cerita based on experience. Lebih ikhlas gitu. 

CLEANSER 

First of all, pencuci muka untuk DRY SKIN (kulit aku), berbau lembut, berbuih tapi tak sakitkan kulit. Taulah orang kulit kering ni pantang letak apa sikit pedih sana sini. Especially benda buih-buih. Surprisingly cleanser untuk kulit kering tu lembut je dan tak memedihkan kulit. 

Jika anda OILY SKIN, untunglah sebab kehebatan Herbalife SKIN terserlah pada produk pencuci muka untuk kulit berminyak. Teknologi untuk pencuci muka oily skin ni, memang untuk mengurangkan minyak pada kulit ON FIRST USE lagi. And and and, berita baik untuk semua LELAKI DAN WANITA malas jaga kulit tapi nak kulit averagely healthy, BOLEH GUNA PENCUCI MUKA SAHAJA. Best kan? 

HERBAL ENERGIZING TONER

Toner best! Spray je. Tak payah kapas. ^__^ Alcohol free, and suitable for dry sensitive skin, macam kulit aku. 


LINE MINIMIZING SERUM

Serum ni paling mahal! Dan paling magical! Still tak semahal serum produk lain. Memang berfungsi untuk softness, smoothness, radiance, glow, dan kurangkan fine lines and wrinkles. Tua, muda, semua sesuai. Nama die line minimizing serum, tapi bukan untuk line je. Memang untuk over all skin health.

Kalau nak pilih SATU je product SKIN antara semua, start with SERUM!! 


FIRMING EYE GEL

Untuk increase skin's firmness. Eloklah untuk eye bag, mata yang nampak letih. Especially untuk and ayang tak cukup tidur, doctors ke, dan sebagainya. Heheh. Konon macam timun kat mata, firming eye gel ni lebih effective daripada timun kat mata!

DAILY GLOW MOISTURIZER

Ini memang feveret habis lah ni. Instantly kulit glowing sepanjang hari bersama pelembab ni. Nama pun GLOW. 

Pengalaman aku, lepas cleanser-toner-serum-moisturizer:

1) Warna kulit sekata. (warna kulit aku tak pernah sekata tiba-tiba jadi sekata ala pakai foundation gitu)

2) Pores mengecil. Confident habis tengok diri sendiri kat cermin, lagi confident nak tayang muka depan husband walaupun die tak pernah nampak pores aku kecik ke besar ke sama je pun.

3) Kulit glow.

Kata orang, Glowing, Flawless, dan Silky. Eceh. Because I've never seen my skin like this before, memang happy sangatlah bila dapat kulit mcm ni. Alhamdulillah.

*clinically tested to show skin looks more glowing and feel softer and smoother in just 7 days!!!
*clinically tested to double skin's moisture for 8 hours (GOOD NEWS FOR DRY SKIN MACAM AKU)

Aku pakai moisturizer ni setiap kali lepas solat. Jangan tanya berapa cepat habis sebotol.


SET MALAM : HYDRATING EYE CREAM, REPLENISHING NIGHT CREAM

Set malam ni lebih KAYA dari set siang. So kalau nak ultimate skin health, mohon guna set malam juga. Although ramai yang malas nak guna set malam. "Tidur je pun, siapa nak tengok muka cantik?" 

Kalau set siang more on protection and making our skin looks good, glowing, pretty, healthy, soft, skily, dan sebagainya. Yang set malam pula nourish our skin supaya ia MENJADI SIHAT bukan hanya kelihatan sihat. Get the difference? Jadi vs kelihatan.

Ikut pengalaman aku sendiri, kalau aku tidur lepas guna serum dan night cream, muka memang cantik, pores sangat kecil, for the whole day next day. Malas pakai night cream? InsyaAllah jadi tak malas dah sebab kita tahu bezanya pakai dengan tak pakai. 

*Night cream clinically tested to show skin feel softer and looks smoother in just 7 days!!!
*Eye cream to reduce fine lines around eyes.



INSTANT REVEAL BERRY SCRUB

Setiap kali pakai rasa happy emotion teramat. Bau sangat wangi. Mula glowing semacam hari pakai scrub ni. It function to remove all dead skin cells.


PURIFYING MINT CLAY MASK

Die memang boleh suck kotoran keluar dari kulit kita, kalau korang pakai sendiri nanti fahamlah. Susah aku nak describe. Yang penting ingat perkataan "Suction" so make sure mask ni rata ke setiap inci kulit kita. Jangan biarkan ada area tertinggal. Ala vacuum.

It is clinically tested to improve the appearance of pores after just ONE use!-- serious. I wish I had Herbalife SKIN on my wedding day, sebab kulit aku betul teruk time wedding dulu. -__- Alhamdulillah lah cinta itu buta kan.  

95% feel improvement of pores just after first use.



*****************************

Normally a skincare work just as skincare. Tak pernah pulak rasa skincare helps to beautify our skin. I would say Herbalife SKIN is more than just a skincare. It cleanse our skin, nourish it, revealing everyone's natural beauty from a naked face. Herbalife SKIN is just a gift for every women, and a macho solution for every man. MasyaAllah.


My testimonial: Pores mengecil, black head sangat sangat kurang, warna kulit kembali sekata, dan glowing (tak kusam as before). I feel sooo confident!! Dan kurang break outs.


Testimoni suami: Yang lubang-lubang ala bulan itu dah makin rata. Oh Allah knows how much happy I am so see my husband's skin dah makin rata, tak berminyak macam dulu (geli tau hahah redha jela kerana cinta), dan DAH TAK NAIK JERAWAT. 

Selalu perempuan je jaga kulit, and this is not men's stuffs kononnya. But honestly, walaupun I got married to a bad-skin man, aku sangat mahu tgk kulit suami aku cantik, rata, tak berkawah-kawah, berjerawat, dan berminyak. And I'm so happy he worked on it!!. :)

Hey man, you can't expect your wife to take care of their beauty when you're looking like Shrek. Right? 

*****************************



NAK TANYA LEBIH LANJUT TENTANG HERBALIFE SKIN?

WHATSAPP AJE. :)

0136280514

Sekiranya anda di sekitar Kuala Lumpur, saya boleh buat facial trial tanpa sebarang bayaran. Nak cuma sendiri sorang-sorang pun boleh. Nak ajak 10 20 orang pun boleh. Presentation dan percubaan produk SKIN ni memang percuma. 

Disclaimer:
*All product results in this blog are not typical. Individual result may vary 
*All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...