JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

693KG

Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 23 Disember 2014

Bagaimana Nak Beli Herbalife Jika Anda Luar Negara?

Bismillah. 

Simple sangat sebenarnya. Simple sangat sampai aku tak sedar ramai yang mahu tetapi tak tahu caranya. Last-last pendam dalam hati jela tunggu balik Malaysia, ye tak?


Kaedah yang akan aku ceritakan dalam entry ini khusus untuk mereka:



  1. Malaysian, tapi tinggal di luar negara.
  2. Hanya untuk negara yang sudah dimasuki Herbalife. 

(Kecuali Indonesia dan India. For some reason these countries are different. Anyone from India boleh diuruskan lagi, tapi Indonesia memang tak boleh. Tunggu balik Malaysia ye adik-adik akak-akak sekalian)

Pembelian product dari luar negara, dalam keadaan anda TIDAK berada di negara tersebut, adalah illegal. Boleh kena saman. So don't get creative lah ye nak smuggle overseas product. Aku buat entry ni untuk pelajar/pekerja Malaysian tetapi tinggal di oversea. 


Tahukah anda Herbalife berada di lebih 90 buah negara? 


Maknanya, Aku sebagai Coach Herbalife, boleh ada client di keseluruhan 90 buah negara ini, walaupun aku diam-diam kat Malaysia je. Macam tulah. Jadi, dah tentulah anda warganegara Malaysia sekalian, yang inginkan Herbalife, boleh dapatkan Herbalife tanpa perlu pulang ke Malaysia dulu. 


Yang bestnya bila anda mula consume Herbalife di luar negara ni, anda akan rasa product murahhh, (sebab currency). Jadi senang-senang je nak naik ke level discount tinggi-tinggi tu sebab senang-senang je membeli kan. Kedua, anda berpeluang merasa flavours di negara lain. Macam macam ada. Lain negara lain product dan perasa. So bestlaaa kan boleh explore. That's why kami Herbalifer ni pantang melancong ke negara lain pasti singgah di Herbalife Office negara tersebut sebab nak cuba product2 negara tu. 


Sebelum anda membaca penerangan yang panjang lebar ni, anda perlu tahu yang setiap negara akan ada details yang berbeza sebenarnya, bergantung kepada syarat yang ditetapkan oleh kerajaan negara itu sendiri. In general, kat bawah ni adalah yang umum. Paling senang ikut pengalaman aku US, UK, Aussie. Tapi still negara-negara lain ramai je clients kami, cuma client tu ada cerita la kena isi form ke apa ke.


"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan program Herbalife di sini?"


1. Registerkan diri anda sebagai ahli Herbalife. 


1.1 Cara Pertama: Daftar di Malaysia je. Tak bermaksud literally physically di Malaysia. Just melalui system Malaysia. Transferkan duit RM94 pada coach Herbalife anda yang berada di Malaysia. Coach anda akan daftarkan anda online sahaja. Lepas dah daftar (ambil masa 5 minit je daftar kalau anda dah bayar), anda ada Herbalife ID anda tersendiri, MY *******. 


Pembayaran RM94 anda itu termasuk Pek Keahlian anda, yang akan kami berikan bila anda balik Malaysia ataupun by your request kami akan post kan ke alamat yang anda inginkan (it comes with extra charges though) :D 


*Proses ini anda boleh lakukan sendiri juga sebenarnya, tp biasalah client manja-manja selalu kami je buatkan. Heheh. Boleh hubungi kami untuk personalize coaching. 


*Ambil masa 5 minit sahaja sebaik sahaja anda membuat pembayaran.


1.2 Cara Kedua: Jika anda nak mendaftar di negara tersebut. Apa bezanya dengan cara 1.1? Anda punya ID akan bermula dengan nombor negara itu. Nampak best sikitla ala-ala orang yang IC die lahir luar negara. Lagi satu, anda akan dapat pek keahlian dari negara itu sendiri, so boleh baca materials negara tu lah semuanya. Bestla kalau anda nak buat bacaan lanjut tentang Herbalife negara tersebut. Tapi cara ni susah sikit. 


Anda call HQ negara tersebut.


"Hello. I want to register as Herbalife Member. I already have a coach in other country, I only need to buy the membership pack here so I can use the product as soon as possible"


Lepas tu ikutlah apa yang orang tu guide suruh buat. Method ni telah dijalankan oleh beberapa orang client saya yang gigihnya independent. Tau-tau je dah settle. 


*Ambil masa 2 minggu sebab borang kena post pada anda dan lepas isi anda kena post/fax semula ke Herbalife. 


2. Lepas register, online shopping je!


Lepas dah registerkan diri sebagai ahli, semua dah senang. Shopping aja! Pergi ke website https://www.myherbalife.com, Anda boleh gunakan ID anda untuk membuat online shopping di hampir semua 90 buah negara. So just masukkan ID dan password anda, pilih negara mana yang anda berada untuk buat shopping, dan benda2 online shopping itu berjalan seperti biasa.


Hal pembayaran itu berbeza mengikut negara. So kena lalui sendiri baru tahu. :D



"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan berbisnes Herbalife di sini? Dan macam mana dengan pelanggan saya kalau saya dah pulang ke Malaysia nanti?"


Beli product from HQ dan jualkan aja seperti biasa. Student luar negara selalu lebih memerlukan Herbalife sebagai meal replacement sebab makanan halal tak mewah seperti di Malaysia. Kalau malas masak tu shake aje. 

Before balik Malaysia, pastikan semua pelanggan anda telahpun didaftarkan sebagai ahli, supaya mereka boleh membeli online sendiri, sambil merasa diskaun ahli. Apa salahnya kan? :)

Macam tu jelah ceritanya. 


*******************************************************************

Jangan ada yang berangan nak beli dari negara UK, mintak hantar ke Malaysia pulak. Penghantaran produk yang anda beli melalui negara itu, hanya boleh dibuat dalam negara tersebut sahaja. So kalau anda kat US, anda tak boleh beli melalui Herbalife Malaysia. Begitulah sebaliknya. 

Nahh dah tahu caranya, bolehla hubungi coach Herbalife yang anda kenal sekarang. Mungkin mereka kawan-kawan, ataupun ahli keluarga. 

Ataupun anda boleh hubungi kami sahaja inalen056@gmail.com ataupun 0136280514 (available Telegram / Whatapp)

Herbalife Seoul Korea


Herbalife Hong Kong. Maryam focussss memilih barang. Barang Hong Kong BEST!!


Herbalife Macau


Herbalife Tokyo Jepun


Herbalife Los Angeles, California


LA California. Shopping!!

Have fun!! Wassalam. :)

Khamis, 4 Disember 2014

Bisnes Herbalife

Bismillah

Adakah produk Herbalife boleh menjana pendapatan? Part time atau Full time?


Mestila boleh. Kita cerita part time dulu. Sebab kita ni full time pun bukannya mengadap kerja 8 jam mcm kerja bergaji full time kan hehehe.

Herbalife business ni memang sesuai untuk part time. KENAPA?

1. Produk yang dicari orang

2. Hanya perlu buat marketing sungguh-sungguh. 30minit-2jam je sehari untuk marketing. Haaa. Effektif tak?

3. Coaching customers untuk kurus, kami akan provide support group. :) Walaupun anda part time customers tetap boleh dapat best result.

4. Herbalife ada system beri income untuk pengedar Herbalife. Part time pun, kerja marketing je, income senang maintain. Kami akan ceritakan detail pada yang dah mula bina business.

Tu baru cerita part time. Kalau SURIRUMAH atau SURIPENGGANGGUR? heheh ofkoslah lagi boleh buat bisnes Herbalife! Asalkan KERJA CONSISTENT.


BERAPA MODAL YANG PERLU DIKELUARKAN UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN HERBALIFE?

Takde modal. KERJA JE. Kalau task mentor berikan tak buat, apa bisnes pun tak jalan, modal sejuta pun tak boleh buat. :D


JOIN SURIKURUS ONLINE BUSINESS MENTORING!

Kami, Herbalife Team SuriKurus, adalah organisasi Herbalife online yang provide online community untuk wanita turun berat badan dengan sihat,

DAN online business mentoring untuk wanita jana pendapatan dari rumah.

TRAINING yang kami akan provide termasuk:

1. Penggunaan media sosial untuk business walaupun zero knowledge 
2. Cara promote online
3. Business di Facebook, Instagram, Blog
4. Cara buat income RM2000 anda yang pertama, dari rumah, kerja kurang dari 4 jam sehari.

Banyak lagiiii. Memang kami banyak berikan training business online sahaja. :)

SYARATNYA?
Anda perlulah menggunakan produk Herbalife dulu, dan anda merupakan pengguna di bawah #TeamSuriKurus Coaching.



Sebarang pertanyaan tentang bisnes? 0136280514

Khamis, 27 November 2014

Kulit Cantik dengan Herbalife SKIN

Bismillah.

Have you had your SKIN today? :D




REPLENISH AND REVUVINATE. RESULT IN 7 DAYS. 
*product is not intended to cure, diagnose, treat any diseases.

MashaAllah. Headline betul confident Herbalife SKIN ni. Sebab MashaAllah memang best tauuu SKIN 7 Days result ni. 


Kenapa Herbalife SKIN ni best sangat? 

(Jemputlah view website utama Herbalife SKIN Malaysia di http://www.herbalifeskin.com.my/ms/)

SKIN best sebab dia 3 F ni: FORMULA, FEEL, FAST. 


  • Formula- yang optimum untuk kecantikan kulit, dengan vitamin-vitamin yang kulit kita perlukan.
  • Feel- Boleh RASA kulit kita lembut, bersih, best. 
  • Fast- 7 Days Result you! Ada tips nya. Pastikan anda membeli SKIN daripada mana-mana Herbalife Coach yang serious yang anda kenal, InsyaAllah dia akan ajarkan product mana yang paling sesuai untuk 7 Days Result anda! 
  • Paraben dan Sulfate free!! So sesuaia yang mencari produk kulit yang berkesan, tapi rendah bahan kimia yang membawa kesan jangka masa panjang untuk kulit, SKIN memang sesuai untuk anda! 
  • Dermatologist Tested


Berikut adalah testimoni SKIN daripada coaches Herbalife yang saya kenal sahaja. I don't upload customers or non-coaches pictures, yang kalau saya share gambar mereka tentu lebih ramai dari ini. 

Nana.



Yana


Azreen


Raihanah


Ain


Aunty Rohaya


Aina


Mazlina

Sebelum melangkah masuk ke dalam dunia SKIN, ketahuilah langkah penting dalam mencapai nutrisi lengkap luar dan dalaman adalah dengan pertamanya pemakanan seimbang. Nak dapat kulit cantik, mulakan dengan jaga makan dulu. Product kulit yang paling mahal sekalipun tidak boleh membuatkan kulit anda sihat secara semula jadinya sekiranya anda tetap dengan pemakanan tidak seimbang dan sihat "makan apa yang ada depan mata je".

Apa yang anda makan akan memberi kesan pada kulit anda. 



Senarai produk Herbalife SKIN



  1. Polishing Citrus Cleanser* (OR) Soothing Aloe Cleanser
  2. Herbal Energizing Toner
  3. Line Minimizing Serum*
  4. Firming Eye Gel*
  5. Hydrating Eye Cream*
  6. Daily Glow Moisturizer*
  7. Replenishing Night Cream*
  8. Instant Reveal Berry Scrub
  9. Purifying Mint Clay Mask*
*produk berbintang ini adalah yang clinically tested to bring result in 7 days. 

Yang tak berbintang bukannya tak bagus, cuma tak perlukan clinically test. 

Produk kegemaran kita semua akan berbeza mengikut keperluan kulit, apa yang nak di improve, so honestly SEMUA product SKIN memang best. Cuma bila cakap tentang bajet, itu yang menyebabkan kita perlu memilih antara 9 item SKIN mana yang kita nak guna dulu. 




BAGI SAYA NUTRITION ALWAYS COMES FIRST. JADI KALAU NAK KULIT SIHAT, 80% USAHA KENA JAGA MAKAN DULU. SAYA PILIH HERBALIFE SHAKES.
*product result is not typical. Individual result may vary.
So inilah saya sebelum dan selepas Herbalife. Testimoni kulit ni sepenuhnya hanya guna produk nutrisi dalaman Herbalife. Waktu ni Herbalife SKIN belum wujud.

Saya ambil shake herbalife untuk kesihatan kulit. Memang takde masalah berat badan. That's why, langkah ke arah total nutrition adalah dengan nutrisi dalam dulu. Dalaman sihat, luaran pun cantik lah.

Nutrisi dalaman boleh sihatkan kulit daripada jerawat menggila. JAGA MAKAN. Pilih Shake. 

KENAPA HERBALIFE SHAKE BOLEH SIHATKAN KULIT?

1. Bila minum shake, kita dan tak makan benda lain. Benda lain tu kebiasaannya ada gula, simple carb, lemak, minyak, benda-benda proses, bahan kimia. Semua memberi kesan kat kulit. Bila minum shake, kita dah cut off banyak kemasukan toksin.

2. Herbalife shake mengandungi nutrisi lengkap. Kulitla antara organ paling happy bila dapat nutrients. 

Back to SKIN.

Masalah kulit orang muda:


- parut jerawat

- jerawat
- black head
- pores besar
- warna kulit tak rasa, kusam
- berminyak!
- tak flawless, tak glowing. 



WHAT I FEEL WITH HERBALIFE SKIN

Saya hanya akan cerita based on experience. Lebih ikhlas gitu. 

CLEANSER 

First of all, pencuci muka untuk DRY SKIN (kulit aku), berbau lembut, berbuih tapi tak sakitkan kulit. Taulah orang kulit kering ni pantang letak apa sikit pedih sana sini. Especially benda buih-buih. Surprisingly cleanser untuk kulit kering tu lembut je dan tak memedihkan kulit. 

Jika anda OILY SKIN, untunglah sebab kehebatan Herbalife SKIN terserlah pada produk pencuci muka untuk kulit berminyak. Teknologi untuk pencuci muka oily skin ni, memang untuk mengurangkan minyak pada kulit ON FIRST USE lagi. And and and, berita baik untuk semua LELAKI DAN WANITA malas jaga kulit tapi nak kulit averagely healthy, BOLEH GUNA PENCUCI MUKA SAHAJA. Best kan? 

HERBAL ENERGIZING TONER

Toner best! Spray je. Tak payah kapas. ^__^ Alcohol free, and suitable for dry sensitive skin, macam kulit aku. 


LINE MINIMIZING SERUM

Serum ni paling mahal! Dan paling magical! Still tak semahal serum produk lain. Memang berfungsi untuk softness, smoothness, radiance, glow, dan kurangkan fine lines and wrinkles. Tua, muda, semua sesuai. Nama die line minimizing serum, tapi bukan untuk line je. Memang untuk over all skin health.

Kalau nak pilih SATU je product SKIN antara semua, start with SERUM!! 


FIRMING EYE GEL

Untuk increase skin's firmness. Eloklah untuk eye bag, mata yang nampak letih. Especially untuk and ayang tak cukup tidur, doctors ke, dan sebagainya. Heheh. Konon macam timun kat mata, firming eye gel ni lebih effective daripada timun kat mata!

DAILY GLOW MOISTURIZER

Ini memang feveret habis lah ni. Instantly kulit glowing sepanjang hari bersama pelembab ni. Nama pun GLOW. 

Pengalaman aku, lepas cleanser-toner-serum-moisturizer:

1) Warna kulit sekata. (warna kulit aku tak pernah sekata tiba-tiba jadi sekata ala pakai foundation gitu)

2) Pores mengecil. Confident habis tengok diri sendiri kat cermin, lagi confident nak tayang muka depan husband walaupun die tak pernah nampak pores aku kecik ke besar ke sama je pun.

3) Kulit glow.

Kata orang, Glowing, Flawless, dan Silky. Eceh. Because I've never seen my skin like this before, memang happy sangatlah bila dapat kulit mcm ni. Alhamdulillah.

*clinically tested to show skin looks more glowing and feel softer and smoother in just 7 days!!!
*clinically tested to double skin's moisture for 8 hours (GOOD NEWS FOR DRY SKIN MACAM AKU)

Aku pakai moisturizer ni setiap kali lepas solat. Jangan tanya berapa cepat habis sebotol.


SET MALAM : HYDRATING EYE CREAM, REPLENISHING NIGHT CREAM

Set malam ni lebih KAYA dari set siang. So kalau nak ultimate skin health, mohon guna set malam juga. Although ramai yang malas nak guna set malam. "Tidur je pun, siapa nak tengok muka cantik?" 

Kalau set siang more on protection and making our skin looks good, glowing, pretty, healthy, soft, skily, dan sebagainya. Yang set malam pula nourish our skin supaya ia MENJADI SIHAT bukan hanya kelihatan sihat. Get the difference? Jadi vs kelihatan.

Ikut pengalaman aku sendiri, kalau aku tidur lepas guna serum dan night cream, muka memang cantik, pores sangat kecil, for the whole day next day. Malas pakai night cream? InsyaAllah jadi tak malas dah sebab kita tahu bezanya pakai dengan tak pakai. 

*Night cream clinically tested to show skin feel softer and looks smoother in just 7 days!!!
*Eye cream to reduce fine lines around eyes.



INSTANT REVEAL BERRY SCRUB

Setiap kali pakai rasa happy emotion teramat. Bau sangat wangi. Mula glowing semacam hari pakai scrub ni. It function to remove all dead skin cells.


PURIFYING MINT CLAY MASK

Die memang boleh suck kotoran keluar dari kulit kita, kalau korang pakai sendiri nanti fahamlah. Susah aku nak describe. Yang penting ingat perkataan "Suction" so make sure mask ni rata ke setiap inci kulit kita. Jangan biarkan ada area tertinggal. Ala vacuum.

It is clinically tested to improve the appearance of pores after just ONE use!-- serious. I wish I had Herbalife SKIN on my wedding day, sebab kulit aku betul teruk time wedding dulu. -__- Alhamdulillah lah cinta itu buta kan.  

95% feel improvement of pores just after first use.



*****************************

Normally a skincare work just as skincare. Tak pernah pulak rasa skincare helps to beautify our skin. I would say Herbalife SKIN is more than just a skincare. It cleanse our skin, nourish it, revealing everyone's natural beauty from a naked face. Herbalife SKIN is just a gift for every women, and a macho solution for every man. MasyaAllah.


My testimonial: Pores mengecil, black head sangat sangat kurang, warna kulit kembali sekata, dan glowing (tak kusam as before). I feel sooo confident!! Dan kurang break outs.


Testimoni suami: Yang lubang-lubang ala bulan itu dah makin rata. Oh Allah knows how much happy I am so see my husband's skin dah makin rata, tak berminyak macam dulu (geli tau hahah redha jela kerana cinta), dan DAH TAK NAIK JERAWAT. 

Selalu perempuan je jaga kulit, and this is not men's stuffs kononnya. But honestly, walaupun I got married to a bad-skin man, aku sangat mahu tgk kulit suami aku cantik, rata, tak berkawah-kawah, berjerawat, dan berminyak. And I'm so happy he worked on it!!. :)

Hey man, you can't expect your wife to take care of their beauty when you're looking like Shrek. Right? 

*****************************



NAK TANYA LEBIH LANJUT TENTANG HERBALIFE SKIN?

WHATSAPP AJE. :)

0136280514

Sekiranya anda di sekitar Kuala Lumpur, saya boleh buat facial trial tanpa sebarang bayaran. Nak cuma sendiri sorang-sorang pun boleh. Nak ajak 10 20 orang pun boleh. Presentation dan percubaan produk SKIN ni memang percuma. 

Disclaimer:
*All product results in this blog are not typical. Individual result may vary 
*All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Isnin, 20 Oktober 2014

Bukan sekadar KURUS. 7 Langkah Awal untuk 'Beginners'

Bismillah.

Bila tiba bab pengurusan berat badan, body image, kesihatan, dan sebagainya, ramai orang hanya focus kepada 1 tempat sahaja: KURUS. 


Bila kita menjaga pemakanan harian kita, target kita adalah turun berat. Ye betul, penurunan berat badan itu merupakan pengukur kesihatan. Tetapi END IN MIND kita janganlah untuk kurus sahaja. 


End in mind = matlamat utama. 


Menurut Steven Covey, "Begin with the End in Mind means to begin each day, task, or project with a clear vision of your desired direction and destination, and then continue by flexing your proactive muscles to make things happen." Ecewah.


Kalau end in mind anda adalah kurus, anda akan cut calorie tanpa mengambil tahu keperluan nutrisi badan, anda akan kerap naik penimbang, anda ada sangat stress bila berat tidak turun/turun sikit tak padan dengan usaha, anda akan tolak tepi semua possibilities side effect dari penggunaan sebarang produk/cara turun berat badan, dan yang paling banyak terjadi, anda akan give up. 





End in mind, dalam dieting, adalah untuk mengubah gaya hidup secara keseluruhan, kepada gaya hidup sihat. Antaranya termasuk anda akan mendapat 'Kurus'.

Perkara yang paling selalu saya dengar bila sedang coach pelanggan,

"Ala stressnyaa tak turun!!"

"Cepatla kurus. Tak tahan nak diet."

"Haaa kena makan banyak ni je? Sampai bila?"

"Nanti dah kurus boleh makan benda ni benda ni balik tak?"

Dan pelbagai statement yang menggambarkan, their weight loss program is temporary and stressful. Guys. Healthy lifestyle tidak sepatutnya stessful. Then it will be unhealthy lifestyle lah.

Change your end in mind, that this is not the beginning of my weight loss, instead this is the beginning of my CHANGES INTO HEALTHY ACTIVE LIFESTYLE. Jadi anda akan lebih gembira mengadaptasikan perubahan dalam hidup anda sedikit demi sedikit. 


KENAPA CHANGE LIFESTYLE INSTEAD OF WEIGHT LOSS?

1) So your body weight will lose gradually, and PERMANENTLY!

2) So you'll go through your dieting HAPPILY, not counting days for it to over.

3) So you can pass the new changed habit/lifestyle to your children. 

4) Healthy lifestyle will continuously benefit you now and forever. Weight loss focus is yo yo. 

5) You won't give up because there's nothing to give up on. 

6) So you wont jump into buying just any products, instead you will have clear thinking in which method is in line with healthy lifestyle.
    
UBAH GAYA HIDUP one step at a time happily.


#1: Jangan mengharapkan keajaiban.
Dah dengar banyak kali, tapi kita tetap mencari keajaiban kan? Pills, potions, and powders. Even with Herbalife products, saya selalu pesan kepada pelanggan that INI BUKAN MINUMAN AJAIB YANG ANDA MINUM TERUS KURUS. Herbalife hanya membantu anda mendapat keperluan nutrisi yang mencukupi dengan kalori yang rendah. Herbalife adalah MEAL REPLACEMENT, bukan ubat kurus. 
Keadaan seseorang yang terlalu fokus dengan produk-produk yang boleh mendatangkan hasil yang cepat akan membawa kepada penurunan berat badan yang sementara. Kebanyakannya akan naik semula berat badan apabila sudah letih. Program penurunan berat badan boleh menjadi kick off anda untuk ubah gaya hidup, tapi anda perlu bersedia mengambil langkah sihat seumur hidup. Seumur hidup, anda amalkan kehidupan yang aktif, pemakanan sihat, dan sikap positif.




Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

#2: Bina Imej Diri yang Positif
Kebanyakan orang memulakan program kurus kerana 'benci' akan diri mereka yang gemuk. Rather than thinking, "Kalau aku kurus baru aku happy", tukarkan kepada, "Aku adalah satu-satunya orang yang boleh menyayangi dan menjaga tubuh ini. Dan untuk berubah, ia bermula dengan DIRI AKU SENDIRI." :) 

#3: Amalkan kehidupan aktif
Take stairs instead of elevator. 
Guna anak as dumbell. Heheh.
Banyakkan berjalan kaki ke mana-mana.

Kalau sebagai mak-mak ni, banyakkan aktiviti outdoor dengan anak. Kalau nak exercise tu macam tak berapa boleh ngam lagi, mulakan dengan bawak anak ke playground and PLAY WITH THEM, ikut dorang bergerak walaupun dari bawah je. Jangan duduk tepi pandang iphone. Oh ya kalau ikut anak ke playground tu, tinggalkan phone kat rumah. ;)


LITERALLY, LEAVE YOUR PHONE WHEN YOU ARE TO BRING YOUR CHILDREN OUTDOOR. Seriously, tak mati pun kalau tinggal. 


Kalau nak sangat post gambar anak comel kat instagram tu, ambil gambar guna phone husband balik rumah baru upload. Kat playground tu focus kat anak.


Kalau anda mak-mak advance sikit, bersenamlah. Heheh.




If you are a real mother, you'll know it's really some sweat to follow our kids in the playground. Most of the time I play with them in the playground not because they need me, but I need to move my body! Terasa macam lembu gemuk kalau duduk saja je. -__-


#4: Minum air 3L sehari


Ikut pengalaman aku survey sana sini, majoriti orang tidak minum air secukupnya. Dan hampir semua orang yang berlebihan berat badan aku jumpa sangat kurang minum air. Kurang as in 500ml ke 1L air sahaja sehari. 


Air. SANGAT PENTING. Kalau susah sangat nak cut calorie, nak jaga makan, baca nutritional facts, the mulakan dengan minum air 3L sehari dulu. Jadikan itu goal anda setiap hari untuk 2 minggu ini, lepas tu anda move next ke penjagaan makanan exercise dan sebagainya. 

#5: Kurangkan pengambilan lemak dan gula
Train yourself with something easy dulu. 

Air manis vs air kosong?

Burger vs nasi lauk?
Candy/Chocolate vs buah?
Roti vs Herbalife Shake? hehe

Note that by choosing your food differently, IT WONT MAKE YOU LOSE WEIGHT. I have to remind awal-awal. To some of you yang dah ada advance knowledge dalam pemakanan, I'm not talking to you yea. 


Saya perasan ramai yang complain, "Saya dah cuba jaga makan, kurang ambil ini dan itu, tapi tetap tak turun jugak. Badan saya memang susah."


Tak...tak susah... Kalau belajar ilmu lebih mendalam tentang pemakanan, InsyaAllah boleh turun. Sekarang ni ada banyak method belajar nak makan seimbang. Method kami bantu orang ramai dengan program 10 hari di kelab. Banyak info pemakanan yang pelanggan belajar dari program 10 hari tu. 


#6: Jangan skip meal atau tak makan nasi langsung

Komen paling famous 1: "Saya dan diet berbulan ni." "Yeke kak. Bagusnya. Cara apa tu?" "Tak makan malam"


Komen paling famous 2: "Saya memang tak breakfast." *muka bangga* -__-"


Komen paling famous 3: "Saya dah 3 bulan tak makan nasi." "Haaa habistu makan apaaaaa" "Roti, mee." *nangis*


Kalau nak elaborate bab ni panjang nak cerita. So itu simpan untuk entry lain ya. Cuma back to apa yang saya explain kat atas tadi, ubah gaya hidup one step at a time dan biarlah perkara kita ubah tu sesuatu yang kita boleh kekalkan seumur hidup DAN kita boleh didik anak kita benda yang sama. Itulah maknanya sihat, buat diet semata-mata. 


#7: Be Patient and Determined
Rancang dan pilih gaya hidup dan sikap yang menunjukkan self acceptance dan self care. It will take practice. Kebanyakan pakar mengesyorkan anda membuat simple log/journal yang merekodkan progress anda, dan perubahan gaya hidup anda. Ala-ala diari. Tulisla anda punya gol, usaha nak mencapainya. Kalau tak capai, tulisla cara mengatasi dan motivasi untuk mencapainya. Be positive and love yourself.

Spend few minutes a day to note activities yang anda buat, makanan yang anda makan, senaraikan benda-benda positive yang anda lakukan hari itu untuk diri anda. Tidak perlu gopoh dalam berubah. Kebiasaannya perkara baru akan ambil masa 6 bulan untuk kita jadikan sikap biasa. Jadi konsistenkan usaha anda selama 6 bulan supaya ia menjadi habit semula jadi yang tidak perlu diusahakan lagi. Realitinya, gaya hidup yang sihat memerlukan ilmu, dan kesabaran. 


Jadi selama 6 bulan ni, cuba minum 3 liter air sehari, nasi putih instead of nasi goreng, air masak instead of air manis, jalan kaki instead of drive/parking dekat-dekat, naik tangga instead of elevator, main dengan anak instead of iPhone/iPad. 


Okey? :)

Bagaimana kami membantu?

1) We provide nutritional shakes yang membantu mencapai keperluan nutrisi harian

2) We educate customers with healthy lifestyle in every follow ups/meetings. Including calorie counting, meal plan, and etc.
3) We provide social group for customers to feel motivated and meet people who was like them/currently trying like them.




Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 
*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

My Story 


Saya merupakan ibu kepada 2 orang anak. Weight maintenance hasn't always been easy. Selepas melahirkan anak ke dua, I find losing fat is a bit harder. (I prefer to use to fat instead of lose weight, sebab weight saya dan ideal tapi fat tinggi selepas lahirkan anak tu). Jadi saya sendiri pun masih adapting new healthy things in my life. 


Mengekal komposisi badan seimbang, bagi saya, selepas 8 tahun bersama Herbalife, adalah sesuatu yang sentiasa exciting and fun. There are times when lemak saya naik, tapi sebab on a daily basis kita orang yang sihat, sekali sekala makan makanan sakit pun takdela effect sampai overweight.




We didn't get 2 children and still slim by coincidence or genetic.
We achieve it by implementing healthy lifestyle. Alhamdulillah.

Want to join us? :)


That's why, saya suka sangat nak bantu, especially ibu-ibu/gadis-gadis di luar sana untuk sama-sama menjaga badan kita in exciting, fun, and happy ways. Dan saya akan bebel sangat panjang tentang perubahan gaya hidup apabila seseorang itu terlalu fokus kepada KURUS yang sampai kita dapat rasa aura negative spread out from her. Because she hated her body, and she hated herself. Jangan begitu yeee. 


Ehh.. simple-simple nye tips yang saya bagi. Sebab saya ni dalam group "want-to-be" lagi, belum fit ala Maria Kang kan. Heheh. So I totally understand mothers out there yang rasa tak berapa confident nak fit yang gila-gila tu.



This is Maria Kang. She is my fitness idol. I started to fall in love with her because of this picture. *sigh* one day. -__-
*She is not Herbalifer*

This is Samantha Clayton. Mak anak 3, sama macam Maria Kang.
She is Herbalifer. She is a fitness expert and currently traveling around the world to educate Herbalife members about Healthy Active Lifestyle. 

Nak bantuan kami dalam mengubah gaya hidup sihat? Hubungi kami di 0136280514. :) 

Khamis, 16 Oktober 2014

Legoland Malaysia Review

Bismillah.

I would say, trip ke Legoland Hotel, Water park, and Theme park minggu lepas, was one of the best vacation ever. 


Things to understand before you read further, and you have to know my opinion is based on my situations. 



Benda paling penting untuk aku consider dalam vacation adalah:


1) Young children friendly vacation. Kalau tak sesuai untuk young kids memang tak best lah. 


2) Fun Density place. "All in one place" thing- is more favourable than a vacation yang kena gerak banyak


3) Facilities- kedai runcit, kedai makan. 


4) Comfortable hotel.



LEGOLAND HOTEL


It was amazing MashaAllah. It's more than I expected. Bravo Legoland. 


Kenapa amazing?


With the price only RM650 per night (check the website we will pick the cheapest rate and avoid peak time), you'll get these


STANDARD ROOM:


  • This room can sleep up to 5 persons (Maximum 3 Adults per room)
  • King size bed
  • High-definition flat panel television
  • Kids’ own sleeping area with bunk bed, pull out trundle bed and entertainment unit (sleeps up to 3)
  • Treasure hunt (dapat free souvenir tauuu best best!)
  • LEGO bricks to build with during your stay (so kids can still play in the room)
  • Air conditioning
  • Mini-fridge
  • Coffee maker
  • Vanity/work station
  • Hairdryer
  • Complimentary toiletries

Free fridge magnets, buku. Tak tahulah memang sentiasa ada atau hadiah permulaan je.
The hotel is really focusing on making kids happy. 
My girl just wanna wear this slipper all the time. -__-"

video


Di samping keadaan bilik yang memuaskan, they also have lots of incredible things in the LOBBY. 




LEGOLAND HOTEL LOBBY

1) Lego pool.  Kalau hotel lain ada fountain air menyambut kita di lobi, Legoland hotel pulak yang menyambut kita lego pool. And your kids can inside jump into the pool and it's even fine. Kecuali memang sakit la badan lompat dalam lego tajam kan hehe.








It's brilliant. MashaAllah. Kalau macam ni, singgah Legoland Hotel je pun cukup tak payah masuk theme park. :'D


2) The Giant Brick Lego

This is another brilliant thing they put in the lobby. 

Giant Lego Soft Brick.


Boleh buat rumah. 

See? Everyone is working together. Awesome!! 

3) Restaurant with colouring table







So that's about the hotel. Kalau nak datang lagi memang okey je. 


LEGOLAND WATERPARK

Waterpack nye tak besar sangat tapi banyak jugak benda. Kalau tengok saiz boleh complain "Ni je? Berapa harga ticket tu kite bayar???" But if you engage yourself in the detail, you'll find it very fun. 

Since both my girls are still under the age of 4, ni jelah benda-bendanya:

The 4 areas

1- The 'ocean' aka Lego Wave Pool

Nothing much here. It's like an ocean. and The wave is really strong.


Life jacket for kids available everywhere. Cool. :)




2- Build A Raft RIVER (I give 5 star for this!)


Mula-mula ingatkan sama macam Sunway Lagoon River, lompat dalam ni berenang je ikut air. Tapi supanya kita literallty BUILD A RAFT dari sini. 




Now here's the game

First, you have to collect as many lego bricks as you can. Ingat senang?? Ada ramai budak dan parents lain nak bricks jugak! Dah mcm Hunger Games berebut Bricks.

HARD WORK!! Lols.

And then, you have to build a raft at the river side. This is a job for 2-3 people. Sorg jadi jaga supaya takde org sneaky datang pelan2 nak curi bricks kite.

And thennn... Lepas dah buat raft tu, kena test pulak. For us? Buat 2 raft, 2 jugak yg hancur terus once masuk air. LOLS. 


We spent half of the time here, because our kids aren't old enough to play at other areas.

3- Duplo Animal Safari




Ada slide. Win. End of story. Hehe.


4- Joker Soaker
  


in between the area, there are Imagination Station, kind of lego table but with water. Okelah.




LEGOLAND THEME PARK

Overall memang best. It's our 2nd time pergi the theme park ni. It's great. It's worth it. It's tiring! 

:'D My husband and I, None of us are into the rides, so our day in the theme park on the playground, the build and test room, driving school, boat riding school. 





For only RM35 the kids will get their first driving license with photo!! Cute!!

THE PRICE

We book the whole package of: 

2 days 2 parks Combo, for 3 adult (us and bibik) 1 child (infant free)
Hotel room for 3 days 2 nights

for around RM2000.

It's not that expensive berbanding value nye. It's kind of subjective. Depends on how you value it. 


TIPS

1. Check cuaca haritu. Dan DOA DOA DOA tak panas sangat dan tak hujan.

2. Avoid pergi waktu peak time, waktu cuti sekolah. Nanti semua cerita kat atas jadi tak real. Hehe. Tapi kalau takde choice nak buat macam mana. Doa jelah yang terbaik. Manage expectations. 

3. Bawak air secukupnya. 

4. Bawak GUARANA TEA HERBALIFE untuk energy booster. SANGAT PERLU!!

5. Sentiasa check Legoland website untuk promosi harga.



I'm proud of Malaysia for this. I hope Legoland will maintain it's quality. 

Thank you for reading!!



Follow IG: @amalinapeter_coach
Our other travel journey : IG #InaAbandKidsTravel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...