JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

924KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Rabu, 4 September 2013

Punca Cepat Letih dan Mengantuk

Bismillah.

Have you been having this habit of 'tidur siang' sepanjang hidup? Some of you mungkin tidak ada masalah ini. Tetapi aku juga kenal ramai anak muda yang SUSAH UNTUK TIDAK TIDUR SIANG. Sama ada letih ketika kerja, atau bila tiada kerja (students or yang tiada commitment siang) akan spend time untuk tidur.


Waktu zaman-zaman student dulu, pukul 2pm-5pm sunyi ke hostel sebab semua manusia tengah tidur dengan nyenyaknya. Jadi land of zombie sekejap. Dan siapa yang wide awake itu memang luar biasa.


Tidur siang kalau setakat 20minit tu boleh tahanla. Tapi yang sampai 2-3 jam tu tak tahannn... Habis membazir masa-masa produktif sebab generasi muda ni akan membazirkan 2-3 jam di siang hari, beberapa kali seminggu, untuk TIDUR.


Rezeki dan kejayaan tidak datang ketika tidur. Ia datang ketika kita wide awake dan berusaha ke arahnya. And every second counts.


Aku sebagai anak muda yang boleh kira kuat tidur siang sebelum Herbalife, Alhamdulillah aku sangat bersyukur kini seisi rumah kami semuanya TIDAK TIDUR SIANG lagi selepas Herbalife. Alhamdulillah. Despite of having to work more, having a monster-ly active toddler at home Alhamdulillah, and me being pregnant 8 months Alhamdulillah, kami tetap menjalani kehidupan biasa di siang hari, tidur seperti biasa di malam hari. ALHAMDULILLAH.


Dengan izin Allah, satu perkara yang aku selalu mention bila cerita tentang Herbalife products pada customers, kita mungkin boleh beli makanan, kita boleh beli ubat kalau sakit. Tapi kita tak boleh beli effectiveness of our mind, kita tak boleh beli tenaga, kita tak boleh beli kepuasan bila buat kerja/belajar dalam keadaan tak ngantuk langsung, kita tak boleh beli kepuasan menjalani kehidupan harian tanpa rasa letih dan ngantuk on a daily basis. And imagine MasyaAllah, our lives on a daily basis are free from being cuffed by our own health and tiredness!


As students dulu pun, I've been saying the same thing. You cannot buy the feeling of 'study tanpa lentok'. Sepanjang 7 tahun pengalaman aku menggunakan produk Herbalife, dan 5 tahun daripadanya adalah sebagai pelajar, I can choose when I want to study, and when I want to sleep. There is no such thing as "Nak study tapi mengantuk, so tidur kejap." Alhamdulillah. Mahal bukan benda tu?


Sebab tulah boleh buat business Herbalife part time. Sebab bila kita eliminate all the ineffective things in our lives seperti: tidur yang berlebihan di siang hari/selepas Subuh, dah tu takkan nak belajar sepanjang masa? Mehla kita berniagaaa. Heheh.


Dan sebab itu jugalah waktu zaman students dulu penjualan product Herbalife meningkat sebab time tulah semua students nak dapatkan best nutritional drink+meal replacements+energy booster Tea untuk study masing-masing. Ada students yang memang takkan beli Herbalife every month consistent, tapi waktu exam je semua product terus bolot. Kenapa dorang confident? Sebab dorg tengok aku tak tidur-tidur pun. Cuma tak belajar jelah. Well...that...nutrition cannot help to overcome laziness. eheh.


Standard untuk aku menerima soalan terkejut daripada orang lain,


"Serious ke tak pernah tidur siang?? Ab pun??"

"Serioussss tak tidur lepas Subuh??"

Janganlah terkejut sangat. Ye Alhamdulillah. Itulah antara hadiah yang sangat berharga dalam kehidupan. To feel health and energy on a daily basis without stress. Dan semoga Allah membimbing kita mengisikan setiap detik kehidupan yang bertenaga ini ke arah kebaikan.


So please, janganla takut dengan makan Herbalife nanti kurus. Herbalife memberi weight loss if you take weight loss program and apply weight loss eating schedule. Ingat Cristiano Ronaldo, ingat yang Cristiano Ronaldo tidak perlu kurus. Kalau Herbalife ni ubat kurus, pastilah CR7 pun takut nak guna Herbalife kang elok-elok badan muscular macho tough gagah dan sebagainya, jadi kurus keding pulak.


Macam mana Herbalife membantu tenaga?


Herbalife memenuhi keperluan harian tubuh kita. A drink that contain all basic needs of our body. 55 nutrients and 18 amino acids, with a very low calorie. Imagine waking up in the morning and your body is crying for nutrition for every cells to work, and you give the roti??? Teh tarik??? Roti canai?? or that very deceiving high sugar cereals yang kita rasa sihat kononnya?? or worst, TAK MAKAN?? 

Or in the morning when our body is screaming for nutrition, we give them all the complete nutrition yang badan kita perlukan. Hah!! InsyaAllah, memang best sangat. 5 minit je sediakan. And we've been having this as our breakfast every single day for 7 years. Alhamdulilah. :)


Product Herbalife of course banyak kesan-kesan best lagi, but wouldn't be telling all the stories here. Please get yourself a coach, and get explanation from them okay! Or you can join a very detail training on products anytime please contact your coach. 



Tipikal mindset masyarakat untuk makan sesuatu yang khusus untuk tenaga sahaja, tapi tidak fokus nutrisi selular.


We cannot survive based on only anti oxidant, or high energy drink. What our body needs is NUTRITION


Kita nak rasa sihat ON A DAILY BASIS, bukan waktu kita nak sihat je kita sihat. Kalau kita ambik minuman tenaga sahaja, kita hanya paksa diri kita untuk menjadi segar sedangkan hak tubuh kita yang kita wajib berikan kepadanya iaitu 'makanan' (nutrition), kita tak bagi. We did not feed our body with nutrition, but we are expecting high energy and effective mental alertness in return. What kind of selfishness is that?


So you have to understand the concept here. Give your body what it needs. And your body will respond to you nicely. 



So that's all for this entry. Let's empty your kitchen from all the carbs and fat, and fill it with good foods, okay? 



SIHAT BERTENAGA DI SIANG HARI? HUBUNGI KAMI 0136280514 ATAU inalen056@gmail.com.




Wassalam. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...