JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

798KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Isnin, 11 Ogos 2014

Pengalaman Herbalife. Mengandung, Beranak, dan Berat Badan


Bismillah.

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya semua!

So we had our Herbalife Raya STS yesterday. Everything was usual, until the end of the event all of us gathered for a giant cake and macam-macam kuih raya, and then it became totally UNUSUAL. It was fun, warmth, and of-course spiking calories intake for everyone! LOL.

Macam biasalah, kat STS lah aku nak jumpa semua kawan-kawan Herbalife aku. Banyak tau nak sembang! Pasal anak, pasal maid, pasal business, pasal raya, pasal agama, dan sebagainya. Biasanya boleh sembang lama-lama, tapi kali ni aku rasa different sangat lah nak sembang. Banyak cabaran. -__-"

Kejap kejar-kejar anak, kejap anak yang kecik merengek nak cakap dengan kawan pun terpekik-pekik kena beat rengekan anak tu. Taulah budak 6 bulan keatas suara dahh macam loud speaker even the only thing they can say is "Aaaaahhhh!!!"

I just realized that these friends, semua dah ada 2 anak Subhanallah. Syukur Allah for the nikmat, and may Allah guide us on the right path in walking through this test of having children. They are indeed one of our biggest test in life.

5 gambar di bawah cukup nak menunjukkan situasi penggambaran ini mak dua anak ni.

Missing in picture: Iman (anak sulung Zulaikha-Kelabu Mom), Aman (anak sulung Farah-Green Mom), and ofcourse the baby inside Maryam the Pink Mom.

Running and moving around in picture: Imran in the green shirt in 2nd photo, and Umar in the khaki coloured shirt and pants in the first photo. (as you will see Umar was running everywhere! LOL)











Pheww punyalah mencabar. Belum Angelina Jolie lagi beb 6 orang budak kat rumah dia. 


Sooo tengok tajuk pun korang boleh tahu lah kat mana aku akan lead entri aku harini. Sebelum aku bebel tentang Mengandung dan Beranak dan Berat Badan ni, aku cerita sikitlah background aku. 

Sejak zaman remaja lagi aku memang concern lah berat badan. Sebab mak aku mempunyai masalah berlebihan berat badan, ia menjadikan aku lebih berjaga-jaga. Kat sekolah dulu seorang kawan lelaki pernah kata pada aku, "Tengok muka kau pun tahu, satu hari nanti, lepas ada anak, kau akan jadi gemuk." Seriously guys, walaupun aku ni nampak macam cool dan selamba dan tak jaga penambilan zaman sekolah dulu, I do take weight seriously. T__T

Walaupun aku kurus sangat zaman tu, bila Herbalife mula masuk dalam hidup aku... eh jap. Mula-mula aku agak skeptikel sebab aku percaya cara jaga badan hanyalah pemakanan seimbang, dan semua product yang exist PASTI ada side effect- my mindset ketika umur 17 tahun. So in the beginning ada gaduh-gaduh jugaklah dengan Mama kena paksa minum shake. It tasted bad (I thought), and I gave it to my junior sebilik untuk minum free flow. Bila habis Mama bagi stock baru. Sampai ke tahap, I had some health condition, and Mama had me take the product seriously, and in the end I have to take it seriously, and my health condition becomes better by Allah's will. Kat situ aku start jatuh hati. 

So, kalau nak kata aku Herbalife maniac pun, sila tahu awal-awal pun aku gaduh jugak dengan Mama. But the product works and there's nothing else to say! :)

And from that on, I choose Herbalife as my forever weight management solution.


Sampailah ke mengandung dan beranak, DUA KALI, Herbalife has successfully (By ALLAH's WILL), helped me to maintain my weight, WITHOUT SIDE EFFECTS, MASHAALLAH. 

- Taste wonderful. seriously gotta try it with the right mix and it tasted like something you can't reject!! hahah
- Gives energy the whole day. kalau penat pun sebab let say that week you work extra hard then you can double up the product consumption. It's an amazing health and energy solution SUBHANALLAH.
- Help maintain weight by solving our breakfast. When our breakfast is right InsyaAllah banyak benda solved (for further knowledge on this you can come to our Nutrition Club where we serve health and happiness and educate our customers on foods and nutrition)
- There's no kejap diet kejap tak tahan diet, in the end tak dapat lose more than 4kg pun sebab yo-yo.
- Help us to be consistent in our health. 


Sekalian readers, if you have in your mind right now that "I will never use supplements. Maintaining weight is simple just with diet and exercise", yes you are right. That's why we never force anyone to use it (If you find any Herbalife Coach forcing you to use Herbalife then these people are normally less educated and less experienced please forgive them. Heheh). But I encourage you to keep it to yourself because I have seen many of these people updating this status, 2 years later growing in fat. :/ 

It's easy to maintain your body with diet and exercise kalau kata 6 bulan atau setahun, tapi 2 tahun? 4 tahun? 8 tahun? BOLEH. Tapi kena consistent jugak, dan ramai yang fail dekat consistency diet and exercise tu, kat situ Herbalife memainkan peranan, pada orang yang tak boleh nak consistent diet sendiri dan exercise. 

If you noticed us, mommy of TWO semuanya, in this picture:



ALL of us has been taking Herbalife as healthy breakfast for 6 to 8 years. Minimum 6 years. ALL of us have fat % level below BAD level. Nak kata excellent tu, ada yang masih dalam progress (yang baru beranak) ada yang memang dah capai excellent level. MashaAllah. (You can check your fat % level for FREE in any Nutrition Club you see)

Macam mana pun seorang wanita tu nampak tak kisah tentang berat badan, tapi hakikatnya all of us akan rasa happy dan secured bila kita tahu kita ada solution, and there's nothing to worry about our weight. 

It's going to be a bit challenging kalau lepas bersalin baru nak guna Herbalife, tapi still boleh jugaklah. Cuma yang bestnya kalau dah guna sejak sebelum pregnant, sebab kalau macam tu badan kita dah adjust dengan healthy breakfast since sebelum pregnant lagi. So yang gadis-gadis bujang tu, all of us in the picture take Herbalife as our breakfast sejak zaman gadis-gadis lagi ye. :D

DISCLAIMER: 
* Product result is not typical. Individual result may vary.
* Product is not intended to diagnose, treat, or cure any disease.
* Weight maintenance and weight loss is possible with healthy lifestyle. 

Sebelum berakhir, aku share kan beberapa gambar testimoni dulu..

Me, with my bad skin and feeling insecure of where my weight is gonna be at 10 years to come.


Zulaikha, Grey Mommy above. Sampai lepas ada 2 anak pun maintain MashaAllah.


INI MAMA SAYA!!! The one I mentioned I was scared to be like tu? HAHAH. Because she was like THAT before Herbalife. Alhamdulillah she lost 12kg, feel healthier, become prettier after Herbalife. Tq tq tq ALLAH! 

That was about the product. We are also, ALL OF US, are full time mommy. We worked at roadshows and Nutrition Club. NC is a very convenient place to work as a fulltime mom. It's like 'bring your home to work', and still work efficiently. May Allah ease us all in doing what we love and helping many people to become healthier. 

I love all of them my friends. Cakap macam dah hidup lama sangat kan, tapi nak share jugak pengalaman aku. Dalam dunia perniagaan ni, YOU GOTTA PICK THE RIGHT FRIEND. Kawan yang tak cakap benda negative, always discuss of a better way to live (dari pelbagai sudut), we don't clap when we were less successful (you know sometimes we find a friend yang sama-sama tak berjaya and clap happily Yay kita sama-sama tak buat kita geng), when we were doing less okay, we would motivate each other and hold our hands tight. And remind each other "There's a place higher than this, let's keep walking". 

Even zaman bujang-bujang dulu we don't talk about boys or anything useless. Yes, some of us have been through break ups and all but again we hold each other hands tight and move on together. 

Thank you Allah for everything, for being so generous in giving, and so gentle in reminding things I have to improve. Tq tq tq Allah.


LOSE WEIGHT / BECOME HEALTHIER? 0136280514.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...